علی وکیلی در گفتگو با مهر با تاکید بر اینکه عقب افتادگی از کشور قطر در برداشت گاز از میدان مشترک پارس جنوبی را قبول نداریم، اظهار کرد: هم اکنون قطر مجبور است گاز را به LNG تبدیل کند و آن را کشتی به کشتی بفروشد که این نوع فروش گاز محدودیتهای خاص خود را دارد.
وی افزود: این طور نیست که قطر همه تولید LNG خود را بتواند به بازارعرضه کند بلکه باید در بازار به دنبال مشتری باشد.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه در حال حاضر ایران بزرگترین شبکه انتقال گاز منطقه خاورمیانه را در اختیار دارد، بیان کرد: این شبکه انتقال گاز از چندین نقطه به کشورهای همسایه متصل است و از طریق این شبکه می توانیم گاز خود را بدون هیچ گونه محدودیتی صادر کنیم.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با اشاره به مراحل نهایی اجرای خط لوله صلح، بیان کرد: پیش بینی می کنیم هند نیز به زودی به این خط لوله گازی بپیوندد و در این صورت قطعا به لحاظ صادرات گاز هیچگونه محدودیتی نخواهیم داشت.
در همین حال پیش از این سید مسعود میر کاظمی وزیر نفت، سیف الله جشن ساز مدیرعامل شرکت نفت، موسی سوری مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس و اکبر ترکان معاون سابق وزیر نفت از تاخیر ایران در برداشت گاز از میدان پارس جنوبی خبر داده بودند.
تعیین تکلیف فازهای باقی مانده پارس جنوبی تا پایان سال
وکیلی در ادامه با بیان اینکه بر اساس برنامه ریزی های انجام شده کلیه فازهای باقی مانده پارس جنوبی تا پایان سالجاری واگذار خواهد شد، بیان کرد: پیش بینی می کنیم ظرف مدت 10 سال آینده تمام فازهای میدان پارس جنوبی را توسعه دهیم.
به گزارش مهر، از سال 1387 تاکنون بیش از 30 میلیارد دلار در فازهای مختلف پارس جنوبی سرمایه گذاری شده است که پیش بینی می شود برای تکمیل فازهای باقی مانده به نزدیک 40 میلیارد دلار منابع مالی نیاز داشته باشیم.
افزایش سرمایه گذاریها در پارس جنوبی
وی در ادامه با اشاره به اینکه هم اکنون تامین اعتبار فازهای پارس جنوبی از دو بخش تخصیص 3 درصد حاصل از فروش نفتخام و حساب ذخیره ارزی تامین می شود، اعلام کرد: سال گذشته 4.2 میلیارد دلار در این میدان مشترک گازی سرمایه گذاری شد که رقم بی سابقه بود.
وکیلی افزود: اینکه برخی میگویند در پارس جنوبی سرمایه گذاری نشده است را قبول نداریم، به طوری که سال گذشته 2 برابر سال پیش از آن و چند برابر سالهای قبل سرمایه گذاری شده است.
به گفته مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس، پیش بینی می شود تا پایان سالجاری با وجود کاهش قیمتهای نفت خام به میزان سال گذشته در پارس جنوبی سرمایه گذاری کنیم.
این مقام مسئول در پایان خاطر نشان کرد: این میزان تخصیص منابع مالی به فازهای پارس جنوبی خیلی بیشتر از سرمایه گذاری هایی است که در سالهای گذشته انجام شده ولی آنچه برای ما مطلوب است که بتوانیم زودتر به برداشت حداکثری گاز در پارس جنوبی برسیم.
نظر شما