۹ آبان ۱۳۸۸، ۱۲:۳۸

یک مقام مسئول وزارت نیرو :

10 درصد مشترکان کنتورهای برق را دستکاری می کنند

10 درصد مشترکان کنتورهای برق را دستکاری می کنند

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ گفت: در بازرسی از مشترکان تجاری، مشخص شد 10 درصد مشترکان، کنتورها را دستکاری کرده اند.

به گزارش خبرنگار مهر، سعید مهذب ترابی امروز در حاشیه دهمین نمایشگاه بین المللی برق در نشستی با تولیدکنندگان صنعت برق،‌  گفت: در حال حاضر، 5/3 میلیون مشترک، 14 هزار پست هوایی و زمینی و 25 هزار کیلومتر شبکه فشار ضعیف و متوسط وجود دارد، ‌ضمن اینکه تأسیسات برق که بیش از 25 سال قدمت دارند و مستهلک شده اند، بنابراین شبکه های برق پایتخت با مشکلات جدی که بر اثر قدمت آنها و فرسودگی این لوازم ایجاد شده، مواجه است.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ افزود: این تاسیسات نیاز مبرم به ترمیم و بازسازی اساسی دارند و امید می رود با تعامل بخش خصوصی، برون رفت از این مشکلات، صورت گیرد و بتوان شبکه های برق را از حالت سنتی، خارج و با فناوری های صنعتی جدیدی به روز شود.

وی تصریح کرد: به دلیل عدم مشاوره های به روز، تجهیزات مورد نیاز شرکت توزیع برق نسبت به سایر بخش های صنعت برق رشد چشمگیری نداشته و لذا درصدد هستیم با استمداد از شرکت های تولیدی صنعت برق، نسبت به بهینه سازی شبکه های برق تهران و کاهش هزینه ها اقدام کرده و شبکه های برق را از حالت سنتی خارج کنیم.

مهذب ترابی با تاکید بر ضرورت ارتقا پایداری شبکه و بهره برداری اقتصادی از آن خاطرنشان کرد: در بازرسی از مشترکان تجاری، مشخص شد 10 درصد مشترکان، کنتورها را دستکاری کرده اند.

وی با اشاره به ضرورت عارضه یابی در بخش توزیع برق تصریح کرد: برخی عوامل جوی مانند آلودگی های هوا می توانند بر روی تجهیزات، بخصوص مقره ها اثر نامطلوب گذارده و ایجاد فرسودگی نمایند.

مهذب ترابی افزود: شرکت توزیع نیرو و شرکت توانیر که نگاه حمایتی به بخش خصوصی دارند با استمداد از بخش خصوصی، درصدد است با بررسی و آز‍مایشات مختلف نسبت به تولید مقره ها، ابزار ، یراق و لوازم مقاوم این مشکل را برطرف کند.

به گزارش مهر، نمایندگان شرکت های تولیدی برق نیز پس از ارائه نقطه نظرات خود، مشکلات موجود در شبکه برق پایتخت را علاوه بر فقدان مالی، مربوط به عدم بهره گیری از مشاوران کارآزموده  و استفاده نکردن از علم و فناوری روز در سیستم های برقی شبکه دانستند.

این تولیدکنندگان، استفاده از کابل های خود نگه دار، عدم آموزش نصاب های شبکه توزیع، استفاده از تکنسین های ناکارآمد، استفاده از ابزار ویراق آلات ارزان قیمت و غیراستاندارد اعمال سلیقه فردی و رعایت نکردن استادناردهای جهانی توسط تکنسین های توزیع، عدم نظارت کافی بر کارفرمایان توسط کمیته ویژه را سبب بروز این مشکلات دانستند.

به اعتقاد تولیدکنندگان صنعت برق،‌ در صورتی که تهیه کالاها از محل خاص با حضور اکیپ فنی (مجرب) انجام شده و در زمینه انتخاب مقره در مناطق مختلف فاکتورهایی چون آلودگی هوا، سرما، یخ زدگی و درجه حرارت با آزمایش های دقیق مد نظر قرار گیرد، می توان با در اختیار گذاشتند امکانات وتجربه و توان تولید بخش های خصوصی و با استفاده از تکنولوژی و فناوریهای جدید، تلفات شبکه را به حداقل کاهش داد.

مدیر عامل شرکت وتوزیع نیروی برق تهران بزرگ نیز با اعلام همکاری متقابل گفت: در صورت همکاری و همفکری بخش خصوصی و ارسال دستور العمل نصب لوازم برقی و طراحی و تولید کنتورهای دیجیتال یکپارچه بطوریکه مانع از دستکاری کنتور شود، می توان تا حد بسیار زیادی از زیان های مالی و اقتصادی و تلفات انرژی در شبکه برق جلوگیری کرد.

کد خبر 974120

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha