جلیل خاوندگار در گفتگو با خبرنگار مهر در زنجان افزود: کتاب به عنوان رسانه موجب پیوند بیشتر بین نسلهای مختلف در یک جامعه می شود و از این رو ارتقای سطح کتابخوانی در هر جامعه، منجر به بقای فرهنگی و توسعه تمدن ها در سالیان متمادی خواهد شد.
وی وظیفه دانشجویان و دانشگاهیان را آشنایی با کتب و ارتقای سطح علمی با مطالعه بیشتر عنوان کرد و افزود: البته نباید خواندن کتابهای درسی را در حوزه مطالعه قرار داد، بلکه منظور از مطالعه و کتابخوانی گرایش و آشنایی با موضوعات مختلف علمی، فرهنگی، تاریخی و ادبی است.
خاوندگار با انتقاد از وضعیت نامطلوب کتابخوانی در جامعه، تصریح کرد: هر دانشجویی باید فراتر از آنچه در دانشگاه به وی ارائه می شود، پیرامون مباحث درسی و غیردرسی خود به مطالعه و تحقیق بپردازد.
رئیس پارک علم و فناوری زنجان با تأکید برلزوم تولید آثار و منابع علمی و غیرعلمی غنی و مناسب، افزود: برخی کتاب ها نظیر «گیل گمیش» و «دده قورقود» با گذشت هزاران سال هنوز ارزش خواندن دارند و جایگاه خود را در میان ملل مختلف حفظ کرده اند.
خاوندگار حافظه تاریخی مردم در ارتباط با سود و زیان کتاب را در گرایش به کتابخوانی مؤثر ارزیابی کرد و یادآور شد: در طول تاریخ مردم زیان های زیادی از سوزاندن کتاب توسط اشخاص مختلف دیده اند که این امر خود به خود موجب انتقال ذهنیت نامناسبی از کتاب به نسلهای کنونی شده است که باید در این زمینه کار فرهنگی عظیمی صورت بگیرد.
وی با بیان اینکه هم اکنون کتاب خواندن تا حدودی از عادت خارج شده است، گفت: در گذشته مردم به هر نحو از فرصتهای خود برای مطالعه کتاب های مختلف استفاده می کردند، اما امروزه بسیاری از مردم حتی ماه ها هیچ کتابی را مطالعه نمی کنند. در حالی که در بسیاری از کشورها دیده می شود اکثر مردم حتی مدت زمانی را که در مترو هستند، تا رسیدن به مقصد به مطالعه می پردازند.
خاوندگار با تأکید بر لزوم فرهگ سازی درخصوص کتاب و کتابخوانی گفت: مسئولان باید برنامه ای جامع و همه جانبه را با همکاری نهادهای مختلف از جمله آموزش و پرورش تنظیم و در جامعه پیاده کنند، برنامه ای که تمام اقشار اعم از کودکان، جوانان، زنان و سالمندان را تحت پوشش قرار دهند.
نظر شما