به گزارش خبرگزاری مهر، محققان دانشگاه واشنگتن در سنت لوئیس این کپسول هوشمند را توسعه دادند. این کپسول یک قفسه کوچک از جنس طلا است که با یک پلیمر هوشمند پوشیده شده است. این پلیمرهای هوشمند به نور پاسخ داده و محتویات خود را تخلیه کرده و زمانی که نور خاموش شد دوباره بارگیری می کنند.
این نانو قفسه هوشمند تنها زمانی که به نزدیک بافتی رسید که به عنوان هدف درمان در نظر گرفته شده است محتویات دارویی خود را تخلیه می کند. بنابراین اثربخشی دارو را به حداکثر رسانده و عوارض جانبی آن را به حداقل می رساند.
براساس گزارش نیچر، اولین مرحله در ساخت این کپسول هوشمند، ترکیب یک بسته نانو مکعب نقره است. مکعبهای تک بلوری کوچک نقره در محلولی که به یونهای نقره الکترون می دهد، می توانند به نیترات نقره (AgNO3) افزوده شده و به صورت رسوبات نقره ته نشین شوند.
در مرحله دوم، مکعبهای نقره به صورت " شابلونهای قربانی" عمل کرده و روی قفسه طلا را می پوشانند. زمانی که نانو مکعبهای نقره در یک اسید کلرواوریک (HAuCl4) گرم شدند یونهای طلا در اسید، الکترونها را از اتمهای نقره حاضر در مکعب جذب می کنند. به این ترتیب نقره حل شده و طلا ته نشین می شود.
رنگ این نانو قفسه ها می توانند دامنه وسیعی را شامل شوند و از قرمز، ارغوانی، آبی روشن، آبی تیره و طول موجهای نزدیک به فراسرخ را پوشش دهند.
نظر شما