به گزارش خبرنگار مهر در گرگان، سعید محمدی عصر دوشنبه به خبرنگاران در گرگان افزود: احیاء و مراقبت از جنگلهای استان گلستان در حال انجام است.
وی اظهار داشت: هزار و 100 هکتار عملیات احیاء و غنی سازی، 500 هکتار عملیات توسعه جنگل از جمله عملیات اجرایی پروژه توسعه و احیاء جنگلهای شمال کشور است که توسط اداره جنگلکاری و پارکهای اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری در سال جاری درحال انجام است.
وی خاطرنشان کرد: گونههای تولیدی که در عرصهها کشت می شود با توجه به شرایط اکولوژیکی حدود 75 درصد پهنبرگ مانند گونههای ون، داغداغان، افرا، شیردار، عرعر، اقاقیا، گیلاس وحشی، تلکا ، پسته و... است.
به گفته محمدی، همچنین گونه های سوزنی برگ مانند گونههای سرونقرهای، کاج سیاه، بروسیا و...از دیگر گونه هایی است که در جنگلهای استان غرس می شود.
کارشناس مسئول اداره کل منابع طبیعی گلستان بیان داشت: همچنین در جهت حفاظت و مراقبت از جنگلهای دست کاشت پنج سال گذشته استان، پروژه مراقبت در سطح 18هزار هکتار جنگلکاری سنواتی نیز از جله پروژههای توسعه و احیاء طرح صیانت از جنگلهای شمال کشوردر حال انجام است.
وی اعتبار انجام عملیات توسعه، احیاء و غنی سازی ومراقبت را 12 میلیارد و 300 میلیون ریال از محل اعتبارات طرح صیانت از جنگلهای شمال اعلام کرد.
وی، هدف از توسعه جنگل، ایجاد یک توده جنگلی مصنوعی بر روی خاکهای غیرجنگلی با کاشت گونههای پهنبرگ و سوزنی برگ برشمرد و گفت: فضاهای سبز و جنگلکاریهای صنعتی در این گروه قرار گرفته است.
به گفته محمدی، بیشتر عملیات توسعه جنگل در شرق استان بویژه در حوزه شهرستان کلاله که به لحاظ جنگلی فقیر هستند، انجام می گیرد.
این کارشناس منابع طبیعی، غنی سازی جنگل، جنگلکاری به وسیله بذر و نهال با بذرکاری در داخل جنگل و حفرههای کوچک،احیای دانگهای تجدید نسل و جنگلکاری در قطعات کوچک و نقاط کوهستانی را از دیگر اهداف اعلام کرد.
گلستان 450 هزار هکتار جنگل دارد.
نظر شما