به گزارش خبرنگار مهر، هادی ابراهیمی عصر سه شنبه در آئین اختتامیه بیست و یکمین جشنواره تئاتر مازندران در سالن هراتی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران در ساری افزود: تئاتر یکی از جلوه های بارز و مولفه های اصلی و اساسی فرهنگ این مرز و بوم است.
وی خاطر نشان کرد: تئاتر در درون خرده فرهنگ ها برای خود هنجارها، ارزشها و آداب و رسوم قبایل را می تواند بازشناسی کند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران با اشاره به اینکه تئاتر بومی مازندران از قدمت بسیار بالایی در بین هنرهای نمایشی کشور برخوردار است، تصریح کرد: هنر امروز جامعه باید هنجارها و معضلات اجتماعی را از طریق تئاتر آسیب شناسی کند.
ابراهیمی با بیان اینکه توجه به فرهنگ بومی متولیان فرهنگ و هنر استان را در راستای رسیدن به مهندسی فرهنگ در سطح ملی کمک کند، یادآور شد: توجه به بخشهای هنر در حوزه تئاتر، موسیقی سنتی، ایرانی، تله تئاترهایی با ساختارها و محتوای ایرانی اسلامی و بومی باید در فرهنگ و هنر مازندران جدی تر دنبال شود.
وی با اعلام این مهم که به دلیل فقدان سیاستگذاریهای غیرمنطقی در حوزه هنرهای نمایشی در گذشته هنر تئاتر همواره با مظلومیت هایی مواجه بوده است، گفت: مازندران ظرفیتهای بالقوه ای در حوزه فرهنگ و هنر دارد.
وی با اشاره به اینکه تبدیل ظرفیتهای بالقوه فرهنگی و هنری استان به بالفعل از وظایف ذاتی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران است، افزود: ظرفیتهای هنرمندان تئاتر در شهرستانها باید بالفعل شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران با بیان اینکه جشنواره های استانی تئاتر در مازندران باید با آثار و اجراهای بیشتر و در سطوح ملی برگزار شود، افزود: دستگاه های فرهنگی استان باید به هنرهای نمایشی توجه بیشتری کنند.
ابراهیمی با انتقاد از فعال و مشهود نبودن کارکردهای شوراهای مشورتی تئاتر در شهرستانهای استان افزود: شوراهای مشورتی تئاتر شهرستانها باید ظرفیتهای بالقوه تئاتر آن مناطق را احصاء، شکوفا و بارور سازند.
وی با تاکید بر تقویت نمایشنامه خوانی در شهرستانها برای تعالی و ماندگاری این هنر در جامعه اظهار داشت: توجه به رویکردهای بومی، محلی، دینی، ارزشی، اسلامی و ایرانی در تئاتر باید توسط هنرمندان با جدیت بیشتری پیگیری شود.
جواد اسماعیلی، قائم مقام اداره کل اطلاعات مازندران نیز در سخنانی با اشاره به اینکه دشمن در حوزه فرهنگ کشور سنگینی کرده است، افزود: هویت اسلامی، ایرانی، فرهنگی و هنری ایرانیان اکنون شهره جهانی دارد.
وی با بیان اینکه هنرمندان عرصه تئاتر باید مسائل روز را از طریق نمایش آسیب شناسی و برای مردم بازشناسی کنند، اظهار داشت: هویت بومی و سنتی تئاتر و هنر نمایشی باید توسط هنرمندان تئاتر حفظ شود.
قائم مقام اداره کل اطلاعات مازندران با تاکید بر اینکه اصحاب هنر و فرهنگ استان باید واقعیتهای هنر ایرانی را در جامعه نمایش دهند خاطر نشان کرد: واقعیت های جامعه باید از طریق هنرمندان به مخاطبین جوان جامعه شناسانده شود.
اسماعیلی با اشاره به اینکه معدل سنی دانشمندان و نخبگان جوان ایرانی اکنون 27 سال است، اظهار داشت: شناساندن و معرفی نخبگان و اندیشمندان جامعه نیز وظیفه هنرمندان است.
به گزارش مهر، بیست و یکمین جشنواره تئاتر مازندران از 9 تا 12 آبان ماه با حضور 9 گروه نمایشی از شهرستان های بهشهر، ساری، قائم شهر، آمل و تنکابن برگزار شد.
هیئت داوران جشنواره تئاتر استان پس از فراخوان آثار در اردیبهشت ماه امسال توانستند نسبت به بازبینی 21 اثر اقدام کنند و در مجموعه 8 نمایش از 9 گروه نمایشی استان در بیست و یکمین جشنواره تئاتر مازندران به مرحله اجرا درآمد.
هیئت داوران بیست و یکمین جشنواره تئاتر مازندران پس از تماشای هشت نمایش بخش مسابقه نتایج بررسی های خود را اعلام و هنرمندان تئاتر استان در بخش های طراحی بروشور، طراحی موسیقی، طراحی صحنه، بازیگری مرد، بازیگری زن، کارگردانی، نویسندگی و نمایش برگزیده شناسانده و مورد تجلیل قرار گرفتند.
نفرات برتر بیست و یکمین جشنواره تئاتر مازندران به جشنواره منطقه ای کشور راه خواهند یافت.
نظر شما