به گزارش خبرگزاری مهر، وی با بیان این که متون برجسته طنز در تاریخ ادبیات ایران و جهان تاریخ مصرف نداشته اند افزود: آثاری چون قلعه حیوانات جرج اورول و طنزهای سعدی و عبید هیچگاه به یک فرد یا حادثه خاص وابسته نیستند بلکه به مسائل کلی بشر در گذر تاریخ معطوف بوده اند اما نویسندگان طنزنویس به خصوص تحت تاثیر طنز مطبوعاتی که در ده ساله اخیر در کشور رشد و توجه زیادی پیدا کرده درگیر مسائل روزمره شده اند و این موضوع به ضعف مطالعاتی آنها باز می گردد.
این نویسنده و مترجم آثار طنز ادامه داد: یک نویسنده موفق در حوزه طنز باید متون و قالبهای مختلف را خوانده باشد، هم متون کهن را خوانده باشد،هم متون مدرن، هم آثار نویسندگان قرن نوزدهم و جدید را تا بتواند بر زبان تسلط یابد و در موقعیتهای مختلف قریحه اش را در بهترین قالب و زبان به کار گیرد.
به گفته وی نویسندگان جوان طنز امروز تنها به نثر در هم ریخته و اندکی "خوشمزگی"متکی هستند در صورتی که اگر مطالعه داشتند می دانستند هر نثر و هر فرمی باید در جای مناسب خود به کار رود.
یعقوبی که معتقد است حتی نویسندگان حرفه ای ما سالی پنج کتاب نمی خوانند گفت: آموزش تنها 20 درصد می تواند به نویسندگان جوان کمک کند، 20 درصد دیگر موفقیت به قریحه بر می گردد اما 50 درصد آن در گرو مطالعه و کسب سواد ادبی است که در این زمینه مشکل داریم و می بینیم که اغلب نویسندگان جوان به نثر شخصی خود دست نیافته اند.
به اعتقاد حسین یعقوبی داور جشنواره طنز مکتوب آثار طنز نویسان جوان تحت تاثیر طنز ژورنالیستی سالهای اخیر است و این گروه مطالعه جدی و عمیق را فراموش کرده اند.
کد خبر 977426
نظر شما