به گزارش خبرگزاری مهر، غلامرضا بهمن نیا در جمع رایزنان اقتصادی مستقر در سفارتخانه های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور با بیان اینکه در حال حاضر فازهای 6، 7 و 8 مجتمع گاز پارس جنوبی از ظرفیت تولید روزانه 104 میلیون مترمکعب گاز، 160هزار بشکه میعانات گازی و 5 هزار تن گاز مایع (پروپان و بوتان) برخوردار است، اظهار داشت: هم اکنون این پالایشگاه یکی از بزرگترین مجتمعهای پالایش گاز منطقه خاورمیانه به شمار می رود.
پس از گذشت یکسال از افتتاح رسمی فازهای 6 تا 8 پارس جنوبی، روز پنجشنبه 30 مهر ماه سالجاری با راه اندازی سومین سکوی دریایی ظرفیت تولید گاز در این طرح به ظرفیت استاندارد خود رسید.
در همین حال محمد جواد شمس، مدیر طرح توسعه فازهای 6، 7 و 8 پارس جنوبی در شرکت نفت و گاز پارس پیشتر با اشاره به آغاز تولید گاز از فاز 7 پارس جنوبی به عنوان آخرین واحد دریایی باقی مانده طرح توسعه فازهای6، 7 و 8 این میدان مشترک گازی، گفته بود: با راه اندازی این بخش از تاسیسات دریایی، ظرفیت تولید روزانه گاز این سه فاز پارس جنوبی برای اولین بار به 104 میلیون متر مکعب رسید.
تاسیسات دریایی فازهای 6، 7 و 8 پارس جنوبی از سه سکوی تولید و حفاری 30 حلقه چاه، سه رشته خط لوله 32 اینچ دریایی برای انتقال گاز به پالایشگاه ساحلی هر کدام به طول 105 کیلومتر، سه رشته خط لوله 4.5 اینچی انتقال محلول گلایکول است.
همچنین تاسیسات ساحلی این طرح نیز از واحدهای دریافت و جداسازی گاز و میعانات گازی، تثبیت میعانات گازی، نمزدایی گاز، استحصال گاز مایع، تنظیم نقطه شبنم و تراکم گاز و تغلیظ محلول گلایکول برای ارسال به تاسیسات دریایی تشکیل شده است.
عملیات طرح توسعه فازهای 6، 7 و 8 میدان پارس جنوبی در تیرماه 1379 به شرکت پتروپارس واگذار و در مهر ماه سال 1387 به طور رسمی افتتاح شد.
قرار بود گاز ترش تولیدی از این سه فاز پارس جنوبی از طریق یک خط لوله 512 کیلومتری و به منظور ازدیاد ضریب برداشت نفت به میادین نفتی منطقه آغاجاری تزریق شود.
نظر شما