۲۰ آبان ۱۳۸۸، ۸:۲۹

موانع اکران فرهنگی/

قدرت تصمیم‌گیری سینماداران محدود شود

قدرت تصمیم‌گیری سینماداران محدود شود

تهیه‌کننده فیلم سینمایی "پشت پرده مه" معتقد است باید ساز و کار تصمیم گیری از دست صاحبان سالن‌ها خارج و به مرجع دیگری منتقل شود.

خزاعی به خبرنگار مهر گفت: امروز قدرت در دست سینمادارهاست و آنها به سمتی می‌روند که از سینمای فرهنگی حمایت نشود. به همین دلیل قدرت باید دست شورای صنفی باشد و نه صاحبان سالن‌ها. طبیعی است که سینمادارها در پی منافع اقتصادی‌شان به راهکارهای مختلفی متوسل شوند تا فیلم‌های فرهنگی را از پرده پایین بیاورند. می‌بایست فضای تصمیم‌گیری از سالن‌های سینما خارج و به جای دیگری منتقل شود و سینمادارها مطیع جریان تصمیم گیرنده باشند.

تهیه‌کننده فیلم سینمایی "جعبه موسیقی" گفت: زمانی اختیار در دست شورای صنفی و اتحادیه تهیه‌کنندگان بود اما امروز همه چیز در دست سینماداران خلاصه شده و آنها هستند که برای اکران فیلم‌ها تصمیم می‌گیرند. سینمادار به دلیل هزینه‌های بالایی که دارد تنها اقتصاد و منافع اقتصادی را می‌شناسد و طبیعی است که وقتی تصمیم گیری نهایی بر عهده این صنف باشد انتظاری بیش از آنچه که امروز در مورد فیلم "صداها" پیش آمده نمی‌توانیم داشته باشیم.

خزاعی افزود: اگر رویکردی که سینمادارها در پیش گرفته‌اند ادامه پیدا کند مطمئن باشید چیزی از سینمای فرهنگی باقی نخواهد ماند و فیلم‌های سطحی سینما را اشباع خواهند کرد و ناخواسته کارگردان‌های صاحب  اندیشه و خرد به دلیل شرایط سختی که بر آنها حاکم می‌شودهمین روند را طی خواهند کرد و آثاری را تولید می‌کنند که در نهایت سینمای ما سینمایی فاقد تفکر خواهد شد.

این تهیه‌کننده گفت: متاسفانه سینمای تجاری ما تبدیل به سینمای سطحی و فاقد اندیشه شده است که تلاش می‌کند صرفا به هر وسیله و با استفاده ابزاری مخاطب را بخنداند و اگر این روال ادامه پیدا کند و مسئولان فرهنگی فکر جدی‌تر برای حمایت از سینمای فرهنگی به خصوص در زمینه نمایش فیلم‌ها نکنند در آینده سینمایی خالی از تفکر و اندیشه خواهیم داشت.

وی ادامه داد: سینمای فرهنگی بدون کمک دولتی نمی‌تواند سرپا بایستد و به حیات خود ادامه دهد. خوشبختانه اکثر فیلمسازهای فرهنگی همیشه مورد توجه دولت بوده‌اند و بیشتر فیلم‌های فرهنگی با کمک دولت تولید شده‌اند. نباید از این واقعیت فرار کنیم که اغلب آثار خوب سینمای ما به نوعی با مشارکت و سرمایه‌گذاری بخش دولتی ساخته شده‌اند.

خزاعی افزود: اگر ارزش‌گذاری به سینما برگردد مقداری از مشکلات حل خواهد شد. اگر دولت فیلم‌ها را به شکل صحیح ارزش‌گذاری کند و تعریف مناسبی از فیلم‌های فرهنگی ارائه دهد و همچنین میان فیلم‌های فرهنگی که معمولا فیلم‌های موفقی هستند با آثاری که هیچ مخاطبی جذب نمی‌کنند و تنها از نام فرهنگی استفاده می‌کنند تا از کمک‌ها بهره‌‌مند شوند تمایز قایل شود می‌توان برنامه ریزی مناسب برای کمک‌ و حمایت از سینمای فرهنگی داشت.

کد خبر 978228

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha