مجتبی گهستونی در گفتگو با خبرنگار مهر در اهواز اظهار داشت: بر اساس خبرهای واصله از سوی مطلعین محلی، تپه های باستانی موسوم به محیط زیست شهر حُر از توابع شهرستان شوش بر اثر گودبرداری مورد تخریب شدید قرار گرفته اند.
گهستونی افزود: ما پس از مطلع شدن از موضوع و حضور در صحنه و تهیه عکس، این اتفاق را به سازمان میراث فرهنگی خوزستان اطلاع دادیم که فرماندهی یگان حفاظت سازمان، قول پیگیری این موضوع را داد.
وی بیان داشت: این گودبرداری که به صورت یک خندق عمیق ایجاد شده بر اساس گفته های مطلعین محلی در چند روز صورت گرفته است و عمق گودبرداری صورت گرفته حدود چهار متر است و در میان خاکهای خاکبرداری شده قطعات سفال، بقایای استخوانی، آجرها و پاره آجرها به وفور دیده می شود. بررسی سفالهای سطحی این محوطه ها نشان می دهد تاریخ استقرار در این منطقه مربوط به دوره های پارتی، ساسانی و اسلامی است.
دبیر انجمن دوستداران میراث فرهنگی خوزستان اظهار داشت: گودبرداری ایجاد شده از حد فاصل بین تپه پمپ استیشن هفت تپه به طول بیش از هزار و 300 متر امتداد داشته و از میان تپه های باستانی موسوم به محیط زیست عبور کرده و باعث تخریب لایه های باستانی این محوطه ها شده است. حجم بالای خاکبرداری صورت گرفته صدمات جبران ناپذیری به این محوطه وارد آورده است که زنگ خطری است برای سایر محوطه هایی که در مسیر این خندق وجود دارند.
گهستونی گفت: شدت تعرض و تخریب و پیگیری های آنها در شوش به قدری زیاد است که ظاهرا مسئولان اداره میراث فرهنگی شوش، پس از گذشت چندین روز، از خاکبرداری گسترده و با آن حجم عظیم، از تخریب این محوطه ی باستانی آگاهی نیافته و حتی تاکنون اقدامی در راستای جلوگیری از آن به عمل نیاورده اند. این در حالی است که این سازمان تاکنون برای ثبت ملی این تپه کوتاهی کرده است.
وی یادآور شد: در هفته گذشته در چند شهر استان از جمله لالی، رامهرمز، حمیدیه و ... تخریبهای متعددی از سوی افراد و سازمانها صورت گرفته که وقوع این اتفاقات به دلیل فقدان اقتدار و ضعف مدیریت در ثبت، حفاظت و نگهداری از محوطه های باستانی است.
نظر شما