۱۷ آبان ۱۳۸۸، ۱۰:۰۵

هروله عشق(56)/

ضیافت رنگها در مدینه

ضیافت رنگها در مدینه

تنوع رنگ، نژاد و پوشش زائران ملل مختلف اسلامی از موضوعات مورد توجه هر تازه واردی به شهر مدینه النبی (ص) است.

به گزارش خبرنگار اعزامی مهر به مدینه منوره، مسجد النبی (ص)، قبرستان بقیع و تمامی کوی و برزنهای این دیار مملو از زائرانی است که فارغ از هر فرهنگ رنگ و و قومیتی به عشق دیدار بارگاه پیامبر خوبیها و تنفس در سرزمینی که آسمانش خیلی  نزدیک زمین  است به مدینه آمده اند. اما در این میان نوع پوشش زائران از جلوه های دیدنی این اجتماع باشکوه است.

لباس سنتی ؛ احترام به فرهنگ بومی یا تنها راه چاره !

بر تن کردن لباس بومی زادگاه نقطه مشترک بسیاری از زائران این روزهای مدینه است. تقریبا تمامی زائران کشورهایی آفریقایی و بخش عمد ه ای زائران شرق آسیا، هندیها، افغانیها، پاکستانیها و ... با لباسهای محلی موطن خود به مدینه آمده اند. اما آنچه اهمیت دارد آن است که این پوشش به دلیل احترام به فرهنگ بومی است و یا این زائران لباسی به غیر از لباس مجلی خود در اختیار ندارند.

در این میان تنوع رنگها، متفاوت بودن و رنگ پوشش و ادوات و ملحقات لباسهای مردان و زنان زائر افریقایی مورد توجه هر بیننده ای قرار می گیرد .

کلاه ؛ پوششی که فراموش نمی شود

بر سر گذاشتن کلاه و بستن دستار سنتی است که اکثریت قریب به اتفاق زائران به انجام آن مقید هستند. این کلاه و دستارها در رنگهای متنوع و اشکال گوناگون بسته به منطقه ای که زائر از آن به مدینه آمده بر روی سر زائران قرار دارند اما بیشترین نوع کلاه مورد استفاده زائران عرقچینهای گلدوزی شده رنگارنگی است که در بازارهای مدینه هم به وفور یافت می شود.

لباس همسان نشانه وحدت و راهی برای گم نشدن زائر

برخی کشورها هم لباس کاملا یکسانی برای زائرانشان در نظر گرفته اند. شاید اصلی ترین دلیل این اقدام نشان دادن وحدت و جلوگیری از گم شدن احتمالی زائران و نشانه بودن لباسها باشد. کشورهایی نظیر اندونزی، ترکیه ، چین و ... لباسهای متحد الشکلی رابرای زائران خود در نظر گرفته اند. زائران اندونزی کتهای آبی رنگ، زائران ترکیه کت و شلوارهای دکمه دار خاکی رنگ و زائران چینی نیز جلیقه های کرم رنگ و پیراهنهای سفید را برای زائران خود در نظر گرفته اند. نکته جالب توجه در طراحی لباسهای متحد الشکل در این کشورها نصب پرچم کوچک این کشورها بر روی سمت چپ سینه لباس آنهاست.

نقشه کشور بر روی لباس زائران

کشور نیجریه برای پوشش زائران خود در حج امسال دست به ابتکار جالبی زده است. این کشور برای مردان و زنان لباسهای نارنجی و آبی رنگی طراحی کرده که بر روی آنها نقشه و نام نیجریه طراحی شده است.

حجاب برتر بانوان ایرانی

در این میان حجاب برتر بانوان ایرانی در مقایسه با نوع پوشش بانوان برخی کشورها که نسبت به بحث حجاب گاهی بی توجهی می کنند نکته قابل اهمیتی است.  چادر بانوان ایرانی که در عین آزادی عمل برای آنها پوششی برتر نیز محسوب می شود مورد توجه زائران بسیاری از کشورها قرار گرفته و آنها را به طرح سوالاتی از بانوان ایرانی واداشته است.

زائران مرد ایرانی و نبود یک نظام جامع برای پوشش

زائران مرد ایرانی که همه ساله به حج می آیند و از قضا جمعیت قابل توجهی هم هستند هر یک به میل و سلیقه خود اقدام به اتنخاب رنگ، نوع و جنس لباس خود می کنند و گاهی هم با ورود به سرزمین عربستان اقدام به تهیه البسه عربی (دشداشه) نموده و آن را بر تن می کنند. این درحالی است که برخی کاروانها خود راسا اقدام به تهیه لباسی یکسان که عموما کت و شلوار است برای زائران خود می کنند.

اما در این میان شاید بهتر باشد که تمامی زائران ایرانی به ویژه آقایان با لباسهایی متحد الشکل و با طرح، رنگ و جنس مناسب در سرزمین وحی حاضر شوند و بدین ترتیب نظم، وحدت و یکپارچگی ایرانیان را به نمایش بگذارند. ضمن آن که لباسهای اینچنین به پیدا کردن اماکن اجتماع ایرانیان به زائران کمک می کند.

استفاده از ماسک نقطه مشترک بسیاری از زائران

اما این روزها با شیوع آنفولانزای نوع A و هشدارهایی که به زائران داده شده سوای هر رنگ، ملیت و نوع پوشش می توان ماسکهای بهداشتی را بر چهره بسیاری از زائران مشاهده کرد.البته در این میان زائران افریقایی به موضوعات بهداشتی توجه کمتری دارند و زائران ایرانی و شرق آسیا بر اساس شواهد موجود بیشترین استفاده کنندگان از ماسکهای بهداشتی اند.

کد خبر 978706

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha