۴ مرداد ۱۳۸۳، ۱۷:۱۸

دبير كل بورس فلزات تهران اعلام كرد:

دفاتر نمايندگي كارگزاران بورس فلزات تهران در دبي راه اندازي مي شود

با توجه به اينكه تاسيس شعبه از سوي اين سازمان در دوبي به راحتي امكان‌پذير نيست، لذا به كارگزاران پيشنهاد كرده‌ايم كه دفاتر نمايندگي كارگزاري خود را در دوبي تاسيس و فعال كنند.

به گزارش خبرگزاري مهر، احمد صادقي دبيركل بورس فلزات تهران با بيان اين مطلب  افزود: ‌سيستم نرم‌افزاري بورس به گونه‌اي طراحي و برنامه‌ريزي شده است كه امكان دسترسي كارگزاران به اطلاعات بورس فلزات تهران را در هر نقطه‌اي از دنيا فراهم مي‌كند.
وي گفت: براي تبديل بورس فلزات تهران به يك بورس بين‌المللي، نياز به استفاده از قراردادهاي آتي است كه مجوز لازم در اين خصوص اخذ شده و بستر اجرايي آن در بورس فراهم شده است ولي به دليل مشكلات سيستم بانكي و بيمه و تمايل نداشتن توليدكنندگان داخلي، از اين ابزار معاملاتي هنوز استفاده نشده است.
دبيركل بورس فلزات تهران افزود: با توجه به اينكه بيش از 40 درصد از فولاد مصرفي در كشور از خارج وارد مي‌شود، لذا در تلاش هستيم كه با فعال كردن دفاتر نمايندگي كارگزاران بورس در دوبي، به تدريج واردكنندگان اين محصول را به سمت استفاده از قراردادهاي آتي سوق دهيم.
صادقي با اشاره به اينكه در قراردادهاي آتي، پول رد و بدل نمي‌شود، بلكه يك ضمانت‌نامه بين فروشنده و خريدار قرارداد جابجا مي‌شود، افزود: ميزان همكاري سيستم بانكي و بيمه در استفاده از اين قراردادها بسيار مهم است كه هنوز موفق به جذب همكاري آنها در اين خصوص نشده‌ايم.
وي گفت: ابزارهاي لازم براي استفاده از اين قراردادها هنوز در ايران فراهم نيست و لذا ترجيح مي‌دهيم براي شروع اين كار ابتدا در خارج از ايران وارد عمل شويم.
صادقي تغييرات نرخ ارز، قيمت محصول، تعرفه‌هاي گمركي و مشكلات حمل‌ونقل را از جمله مشكلات اصلي واردكنندگان عنوان كرد و گفت: با تاسيس دفاتر نمايندگي كارگزاران بورس در دوبي و استفاده از قراردادهاي آتي براي واردات و پوشش اين قرار دادها از سوي شركت‌هاي بيمه، اين مشكلات تا حدود زيادي برطرف مي‌شود.
وي گفت: سيستم ضمانت‌نامه‌گزاري بانكي در ايران هزينه بسيار بالايي دارد و از موانع اصلي استفاده از قراردادهاي آتي است و تغيير اين سيستم به زمان طولاني نياز دارد و بانك‌هاي ايران آمادگي و اراده عملكرد خارج از اين سيستم را ندارند.
وي افزود: در شرايط فعلي حجمي از نقدينگي خريدار بايد در يك فاصله زماني حبس شود و اين موضوع باعث متضرر شدن افزايش ريسك و نبود اطمينان در معامله براي خريدار مي‌شود، اما در كشورهاي ديگر، كالا را به صورت آتي مي‌فروشند و بورس كاملا بر عملكرد فروشنده و اجراي تعهدات او در مورد زمان تحويل و كيفيت كالا نظارت دارد.

کد خبر 97872

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha