۱۸ آبان ۱۳۸۸، ۱۱:۰۶

دانشگاه وهدفمندسازی یارانه‌ها/

تاثیر هدفمندی یارانه ها بر دانشگاههای علوم پزشکی و بیمارستانهای آنها

تاثیر هدفمندی یارانه ها بر دانشگاههای علوم پزشکی و بیمارستانهای آنها

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی گفت: در حال حاضر تراز دانشگاه در کلیه امور آموزشی، دانشجویی و خدمات درمانی منفی است و و تنها امیدواریم اعتبارات ناشی از ساماندهی یارانه ها به میزان مناسب در اختیار دانشگاههای علوم پزشکی قرار گیرد.

دکتر شاهین محمدصادقی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره تاثیر هدفمند کردن یارانه ها بر فضای دانشگاه افزود: همه ما در دانشگاههای علوم پزشکی مانند سایر دستگاههای اجرایی کشور امیدواریم که لایحه هدفمند کردن یارانه ها بتواند به گونه ای ساماندهی، تصویب و اجرا شود که مبالغی که از بابت آن به خزانه عمومی کشور وارد می شود به میزان مناسب در اختیار دانشگاههای علوم پزشکی هم به جهت خدمات بهداشتی و درمانی و هم به جهت انجام امور آموزشی و پژوهشی قرار بگیرد.

تمامی بیمارستانهای دولتی و بیمارستانهای وابسته به دانشگاههای علوم پزشکی زیان ده هستند

وی اضافه کرد: دانشگاههای علوم پزشکی در حال حاضر ترازشان منفی است و این تراز منفی هم در امور دانشجویی و آموزشی و هم در خدمات درمانی وجود دارد. تقریباً تمامی بیمارستانهای دولتی و بیمارستانهای وابسته به دانشگاههای علوم پزشکی زیان ده هستند. علت آن نیز این است که چون خدمات بسیار گران است و پولی که دولت و بیمه می دهد از حد هزینه پایین تر است بیمارستانهای دولتی از پس هزینه ها برنمی آیند.

مجبوریم برای تامین غذای مناسب دانشجو هزینه کنیم

وی یادآور شد: در حوزه دانشجویی و آموزشی هم همین طور است. اکنون مجبوریم برای تامین غذای مناسب دانشجو هزینه کنیم که بعضا از سوی دولت هم تامین نمی شود. اینکه این مسائل چقدر اصلاح شود بستگی دارد به اینکه دولت تا چه اندازه بتواند اعتبارات ناشی از ساماندهی یارانه ها را به این سمت سوق دهد تا مشکلات برطرف شود.

وی زمان اجرای ساماندهی لایحه را نیز مهم دانست و گفت: اگر دولت بخواهد در کوتاه مدت آن را اجرا کند ممکن است تبعات بیشتری داشته باشد ولی اگر در طول برنامه پنج ساله اجرا شود تبعات آن کمتر خواهد بود.

وی اظهار داشت: در حال حاضر همه دانشگاهها ترازشان منفی است و چشم امید آنها به این موضوع بسته است هدفمند کردن یارانه ها به سمتی پیش رود که سلامت مردم بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد. در واقع اصل این است که چه مقدار اعتبار داده می شود و منابعی که وجود دارد چه میزان جوابگوی نیازهای خرید خدمات خواهد بود.

وی با اشاره به تاثیر هدفمند کردن لایحه در حوزه بهداشت و درمان همچون سایر حوزه های اجتماعی کشور تاکید کرد: اگر لایحه خوب اجرا شود، تاثیرات آن بسیار خوب و راهگشا خواهد بود و به هر میزانی که نقصی در اجرای این قانون وجود داشته باشد حتماً اشکالاتی در روند اجرای بهداشت و درمان و همچنین آموزش پزشکی نیز ایجاد خواهد کرد.

وی گفت: قطعاً ما هم امیدواریم همانطور که همه مردم هم انتظار دارند، این لایحه اثر مثبتی داشته باشد و اثر آن در بهداشت و درمان دیده شود.

یارانه های واقعی بهداشت و درمان را بیمارستانها و جامعه پزشکی پرداخت می کنند

وی با بیان این نکته که در حال حاضر یارانه های واقعی بهداشت و درمان را بیمارستانها و جامعه پزشکی پرداخت می کنند، گفت: در واقع قیمت خدماتی که از سوی دانشگاههای علوم پزشکی ارائه می شود چندین برابر مبلغی است که بابت این خدمات در حال حاضر از مردم دریافت می شود و این موضوع هم در محاسبات داخل کشور و هم در محاسبات خارج از کشور به اثبات رسیده است.

دولت باید بتواند این افزایش قیمت خدمات را از طریق سازمانهای بیمه گر جبران کند

وی یادآور شد: اگر مجلس و دولت بتوانند هدفمند کردن یارانه ها را به گونه ای تدوین کنند که به صورت صحیح اجرا شود می توانیم امیدوار باشیم که تاثیرات این لایحه مثبت باشد. یعنی هزینه قیمت تمام شده به گونه ای که به مردم فشاری وارد نشود از آنها دریافت شود البته دولت باید بتواند این افزایش قیمت را از طریق سازمانهای بیمه گر و یا به صورت مستقیم و غیرمستقیم جبران کند. تنها در این صورت است که تاثیرات لایحه در حوزه بهداشت و درمان بسیار مثبت خواهد بود.

وی اظهار داشت: اما اگر این اتفاق نیفتد و قیمت تمام شده را دولت جبران نکند حال این جبران از طریق پرداخت به دانشگاههای علوم پزشکی باشد و یا به صورت پرداخت به سازمانهای بیمه گر و یا خود مردم در آن زمان ما باید در انتظار یکسری عواقبی باشیم که شاید خیلی هم خوشایند نباشد.

وی اضافه کرد: در هر حال هزینه آب و برق و لوازم مصرفی و پرسنل افزایش خواهد یافت و به طور طبیعی به حد تمام شده خواهد رسید در این صورت فکری که دولت و مجلس باید بکنند این است که هزینه افزایش یافته از بابت حامل های انرژی و خدمات ناشی از آن را بپردازند.

افزایش درآمد دولت ناشی از حذف یارانه های انرژی باید در سازمانهای بیمه گر و بیمارستانها هزینه شود

وی گفت: به نظر می رسد راهکار مناسب این باشد که افزایش درآمد دولت ناشی از حذف یارانه های انرژی باید در سازمانهای بیمه گر و بیمارستانها هزینه شود و بهترین کار این است که سازمانهای بیمه گر به گونه ای تقویت شوند که قیمت تمام شده خدمات پزشکی را به بیمارستانها صحیح و به موقع بپردازند.

وی یادآور شد: اما متاسفانه اتفاقی که اکنون می افتد این است که قیمتهایی که مردم و سازمانهای بیمه گر بابت خدمات بیمارستانهای دانشگاههای علوم پزشکی پرداخت می کنند بسیار پایین تر از قیمت واقعی و تمام شده است و این اعتبار غیرواقعی نیز دیر به دست تولید کننده خدمات می رسد. در حالی که دولت در این لایحه نیز باید مراقبت کند که سازمانهای بیمه گر پول بیمارستانها را بدهند.

وی گفت: در واقع ساماندهی یارانه ها می تواند در جهت تامین خدمات بهداشتی و درمانی مناسب و در شان ملت ایران گره گشا باشد اما به هر میزان که در این روند اشکال وجود داشته باشد ما از این هدف عالی فاصله می گیریم.

اعتبار ساماندهی یارانه ها در افزایش حقوق اعضای هیئت علمی و کمک هزینه هایی دانشجویان هزینه شود

وی در خصوص تاثیر هدفمندکردن یارانه ها بر آموزش عالی به مهر گفت: آموزش پزشکی همچون سایر بخشهای آموزش عالی با مشکلاتی مواجه است و ما فکر می کنیم که دولت باید در مورد تامین وسایل آموزشی، افزایش حقوق اعضای هیئت علمی، کمک هزینه هایی دانشجویان و امکانات رفاهی دانشجویان و اساتید نیازمند برنامه ریزی است و در این میان راهی که وجود دارد این است که از اعتباری که از ساماندهی یارانه ها به خزانه کشور وارد می شود صرف مواردی از این دست شود.

وی افزود: یعنی در مورد تامین خوابگاهها، تامین کتاب و لوازم مصرفی و تامین هزینه های دانشجویان از جمله ایاب و ذهاب و غذای دانشجویان و سایر بخشهای رفاهی دولت باید مراقبت کند تا مشکلی بوجود نیاید.

کد خبر 978768

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha