علی اکبر پاسندی در گفتگو با خبرنگار مهر در گرگان افزود: دلایل عدیده خارج بودن مصرف ماهی از سبد مصرف خانوار شامل عدم آشنایی عامه مردم به فواید مصرف آبزیان در سلامت انسان، عدم آشنایی به روشهای مختلف مصرف آبزیان، عدم تنوع و عرضه محصولات تولیدی، عرضه نشدن آبزیان با روش های مدرن و بسته بندی مطلوب در سطح گسترده بازمی گردد.
وی اظهار داشت: نبود الگوی مصرف آبزیان از نظر سایز و بالاخره عدم ترویج مصرف ماهی از طریق رسانه های گروهی است در صورتی که ترویج مصرف ماهی نقش بسزایی در توسعه صنعت تبدیلی به ویژه در بخش شیلات دارد و راهی برای جلوگیری از واردات گوشت قرمز است.
به گفته پاسندی، تغییر الگوی تغذیه خانواده ها یکی دیگر از استراتژیهای شیلات است زیرا تا زمانی که خانواده ها به مزایای استفاده از این پروتئین غنی پی نبرند در خرید و مصرف ماهی به عنوان یک ماده غذایی جایگزین گوشت قرمز و مرغ اقدام نخواهند کرد.
به گفته وی، تولید بخشی از پروتئین مورد نیاز جامعه در جهت مصرف نقش بسیار سازنده و مهمی دارد. اشتغال به حرفه سالم و سازنده آبزی پروری و صنایع وابسته موجبات ایجاد شرایط رشد و توسعه حاشیه اترک در استان را که از زمینهای کشاورزی بی بهره هستند، فراهم می آورد.
مدیرکل شیلات گلستان بیان داشت: غذاهای آبزیان نه تنها جایگزین مناسبی برای سایرغذاهایی است که هر روز مصرف می کنیم بلکه منشا عرضه بسیاری از مواد ارزشمندی هستند که در برخی موارد منبع منحصر بفرد آن تنها غذاهای آبزیان هستند و اینگونه مواد که در غذاهای آبزیان به وفور یافت می شوند برای سلامت جسمی و روانی بدن انسان حیاتی هستند و مصرف آنها می تواند تضمینی برای سلامت تمام اعضای بدن باشد.
به گفته وی، اسیدهای چرب اشباع نشده که در ماهی و روغن ماهی یافت می شود بگونه ای چشمگیر میزان مرگ و میر (حملات قلبی و سکته های مغزی) را کاهش می دهد.
مدیرکل شیلات گلستان گفت:مصرف ماهی و سایر غذاهای آبزیان نه تنها به حفظ سلامت قلب و جلوگیری از بیماری قلبی کمک می کند، بلکه مصرف آن توسط زنان باردار و شیرده موجب تقویت بینایی و رشد بهتر مغز جنین و نوزاد می شود.
پاسندی افزود: مدتهاست که متخصصین علوم تغذیه غذاهای آبزیان را به عنوان منابع عالی و کم چربی از پروتئین و سرشار از اسید چرب امگا 3 معرفی کرده اند.
به گفته وی، مطالعات فراگیر و معتبری که در دنیا در زمینه آثارهدف "امگا "۳بر سلامت و عملکرد طبیعی ارگانهای بدن انجام شده، موید نقش انکارناپذیر این ماده بر سلامت بدن است.
وی اظهار داشت: بر اساس این مطالعات، این ماده حیاتی که زمینه را برای عملکرد طبیعی سلولها فراهم میکند به ویژه در محصولات دریایی و آبزیان به میزان کافی وجود دارد.
پاسندی خاطرنشان کرد: اغلب مردم جهان غذاهای آبزیان را به واسطه طعم بسیار عالی به عنوان یک وعده غذایی کامل میل می کنند، از سوی دیگر هر روز بر سطح آگاهی مردم از فواید بهداشتی که مصرف غذاهای آبزیان به دنبال دارد افزوده می شود و گزارشهای پزشکی نشان دهنده این است که در صورت عدم مصرف مقدار کافی از غذاهای شیلاتی و ماهی بدن ما با چه مشکلاتی روبرو خواهد شد.
مدیرکل شیلات گلستان به تدوین برنامه های آموزش شیوه های متنوع طبخ آبزیان در سراسر استان پرداخت و گفت: در مرحله نخست آموزش بیش از 10 نوع غذا آبزیان در تمامی شهرستانها توسط اساتید مجرب آموزش داده می شود.
وی افزود: در اولین دوره جدید آموزش طبخ آبزیان بیش از 300 نفر از بانوان شاغل در دستگاه های اجرایی و دانش آموزان دختر شهرستان بندرترکمن با این شیوه ها آشنا شدند.
میزان مصرف سرانه ماهی در جهان 17 کیلوگرم و در کشورحدود هشت کیلوگرم بوده درحالیکه میزان مصرف سرانه ماهی در استان گلستان حدود شش کیلوگرم است.
نظر شما