۱۷ آبان ۱۳۸۸، ۱۰:۴۵

گزارش هفتگی مسلمانان جهان/

مسلمانان سوئیس پیشنهاد افراط گرایانه ممنوعیت ساخت مناره را تقبیح کردند

مسلمانان سوئیس پیشنهاد افراط گرایانه ممنوعیت ساخت مناره را تقبیح کردند

خبرگزاری مهر - گروه دین و اندیشه: نگرانی سیاستمداران و مسلمانان سوئیس از مطرح شدن و به رفراندوم گذاشتن بحث مناره و آنفلوآنزا و رکود اقتصادی مانعی در راه سفر معنوی حج برای مسلمانان آمریکا، از اخبار مسلمانان جهان طی یک هفته گذشته بودند.

ممنوعیت ساخت مناره در سوئیس تبعات مخربی درپی خواهد داشت

فدراسیون تجاری سوئیس در آستانه رأی‌گیری سراسری علیه ممنوعیت پیشنهادی مناره که قرار است روز 29 نوامبر (8 آذرماه) برگزار شود هشدار داد و اظهار داشت این اقدام می‌توان تبعات مخربی برای جامعه داشته باشد.

فدراسیون تجاری سوئیس اعلام کرد: این اقدام که از سوی احزاب راست‌گرا پیگیری می‌شود می‌تواند به حاشیه رقابتی اقتصاد سوئیس صدمه وارد کند و به اعتبار این کشور به‌عنوان کشوری متساهل  ضربه بزند.

وی گفت که اگر این اقدام با رأی اکثریت مواجه شود ممکن است شرکتها و محصولات سوئیس با تحریم رو به رو شوند. کشورهای اسلامی قدرت اقتصادی چشمگیری برای بخش صادرات سوئیس محسوب می‌شوند به‌ویژه شرکتهای مهندسی و صنعت بانکداری و گردشگری جهان اسلام برای ما حائز اهمیت هستند.

صادرات به کشورهای اسلامی در خاورمیانه، افریقای شمالی و کشورهای جنوب شرق آسیا در این کشور بیش از 14 میلیارد دلار تخمین زده می‌شود که این امر بر شرکتهای دارویی، غذایی، صنایع ساعت سازی نیز تأثیرگذار خواهد بود.

بوهلر اظهار داشت که این رأی گیری عمومی رفراندومی درباره اینکه مردم سوئیس چه رویکردی نسبت به پیرون سایر ادیان دارند است و شایسته است که سوئیس فضایی دوستانه برای افرادی فراهم کنند که در این کشور کارمی‌کنند و اقامت دارند.

رهبران مسلمان نسبت به مخالفت افراط‌‌گرایان سوئیس با مناره هشدار دادند

رهبران مسلمان نسبت به تلاشهای یک ستاد راست‌گرای افراطی در سوئیس هشدار داده و اظهار داشتند که این ستاد صرفاً با ساخت مناره مخالف نیست بلکه با اسلام مخالفت دارد.

هشام میزار رئیس فدراسیون سازمانهای اسلامی سوئیس گفت: ما از هویت خود که یکی از تجلیات آن مناره برای مساجد است دفاع می‌کنیم.

مردم سوئیس روز 29 نوامبر شتم آذرماه در فراندومی شرکت می‌کنند که از سوی حزب راست گرای مردم سوئیس به منظور ممنوعیت ساخت مناره‌های جدید در این کشور اروپایی برگزار می‌شود. این حزب افراط‌گرای جناح راست مدعی شده است که مناره نماد شرع اسلام است و در نتیجه با نظام حقوقی سوئیس همخوانی ندارد. از این رو پیشنهاد کرده است که ساخت مناره در این کشور ممنوع شود.

اما دولت این درخواست را مغایر با قانون اساسی و تبعیض‌آمیز دانسته است. اسقفهای کلیسای کاتولیک نیز از رأی‌دهندگان خواسته‌اند که با ممنوعیت ساخت مناره مخالفت کنند. سازمان عفو بین‌الملل این پیشنهاد و ممنوعیت را مورد انتقاد قرار داده و هشدار داده است که این اقدام‌ بیگانه‌هراسی برای به دست آوردن اهداف سیاسی را ترویج می‌کند.

رهبران مسلمان نگران این امر هستند که ممنوعیت مناره گام نخست برای از بین بردن حضور آنها در سوئیس باشد.  میزار اعتقاد دارد که این ممنوعیت آخرین گام برای این حزب راست‌گرا نخواهد بود، بلکه آنها موضوعات دیگری را که به حضور مسلمانان در سوئیس مربوط می‌شوند نیز به چالش خواهند کشید.

در کشور سوئیس، اسلام دومین دین پس از مسیحیت  محسوب می شود و بیش از 350 هزار مسلمان در این کشور زندگی می‌کنند، اما در سراسر این کشور تنها چهار مسجد با مناره وجود دارند.

رکود اقتصادی و آنفلوآنزا موجب تعویق سفر حج میان مسلمانان امریکا شدند

براساس گزارش آژانسهای مسافرتی بزرگ در ایالات متحده، همراه شدن دوران سخت اقتصادی و رکود در ایالات متحده و وحشت از آنفلوآنزای نوع A باعث شده تا بسیاری از مسلمانان امریکایی رویای خود را برای انجام سفر معنوی حج و زیارت بیت‌الله الحرام به تعویق بیندازند.

سعید قادر یکی از مدیران آژانس مسافرات دارالایمان در ایالات متحده این امر را یک روند روشن و واضح توصیف کرد و گفت: بسیاری از مردمی که مشتاق سفر حج بودند امسال آن را به تعویق انداخته‌اند.

آژانسهای مسافراتی بزرگ حج و عمره در امریکای شمالی گزارش داده‌اند که تعداد مسلمانان امریکایی که امسال به خانه خدا سفر می کنند به‌شدت کاهش یافته است.

قادر یادآور شده است که درحالی که سفر ظرفیت حج هرسال به‌سرعت تکمیل می‌شد، تقریباً تمام آژانسهای مسافرتی رکود 25 تا 40 درصدی زائران را گزارش کرده‌اند.

براساس آمار آژانسهای مسافرتی بین 12 تا 14 هزار زائر مسلمان هرساله از امریکا به حج می روند اما این تعداد امسال به 9 هزار نفر می‌رسد. انتظار می‌رود که امسال حدود سه میلیون زائر از 160 کشور جهان برای سفر معنوی حج به عربستان بروند.

این درحالی است که برخی از مسلمانان اعتقاد دارند که وقتی توکل و ایمان قوی داشته باشید نباید از مسائلی چون آنفلوآنزا وحشت کنید. مدیر آژانس مسافرتی دارالایمان اعتقاد دارد که مسئله رکود اقتصادی در ایالات متحده نیز 70 تا 80 درصد از عوامل کاهش تعداد زائران است چرا که بسیاری از مردم در این کشور شغل و خانه خود را از دست داده‌اند.

محمد از آژانس مسافرتی از نیویورک اظهار می‌دارد به طور قطع آنفلوآنزا در کاهش تعداد زائران موثر بوده است اما همراه شدن این بیماری و شرایط دشوار اقتصادی تأثیر دوچندانی بر این وضعیت گذاشته است. وی اعتقاد دارد آن وحشت اولیه که طی فصل تابستان از آنفلوآنزای نوع A میان مردم گسترش یافته بود به‌تدریج از بین رفته است چرا که اکنون بسیاری از مردم می‌دانند که این بیماری چیست و چه تبعاتی دارد.

کارفرمایان همسازیهای دینی را برای کارمندان محجبه فراهم کنند

شورای روابط اسلامی آمریکایی روز دوشنبه 11 آبان ماه اعلام کرد یک گروه پزشکی برجسته در تگزاس از یک مسلمان متقاضی شغل عذرخواهی و توافق کرده که سیاستهای خود را در رابطه با همسازیهای دینی برای کارمندانی که پوشش دینی چون حجاب دارد تغییر دهد.

هفته گذشته شورای روابط اسلامی – آمریکایی مستقر در واشنگتن گزارش داد وقتی با یک پزشک مسلمان که برای فعالیت در گروه پزشکی " اکنون مراقبت" که 22 شعبه در دالاس دارد مصاحبه می شد گفته شد این گروه سیاست " بدون کلاه" را در پیش می گیرد و نمی تواند به وی اجازه دهد با وجود پوشش حجاب خود در این گروه پزشکی فعالیت کند.

این در حالی است که بسیاری از این سیاستها در سایه بی اطلاعی از تعالیم و آموزه های اسلام اتخاذ می شود، چرا که حجاب به هیچ وجه قابل مقایسه با کلاه و حتی نمادهای دینی سایر ادیان نیست، بلکه اسلام حجاب را برای زن مسلمان واجب کرده است.

شورای روابط اسلامی آمریکایی طی نمه ای ماهده هفتم از قانون حقوق مدنی مصوب سال 1964 را در ایالات متحده به این گروه پزشکی متذکر شده براساس این قانون کارفرمایان باید همسازی های دینی را برای کارمندان خود فراهم کنند مگر اینکه این امر برای کارمندان سختی ایجاد کند.

رئیس این گروه نیز طی نامه ای مراتب عذرخواهی خود را نسبت به عدم درک مصاحبه شونده مسلمان ابراز و متعهد شد سیاستهای خود را در آینده برای ممانعت از ایجاد چنین سوء تفاهم هایی تبیین کند.

شورای روابط اسلامی آمریکایی بزرگترین سازمان حقوق مدنی مسلمانان است که با هدف افزایش درک اسلام، ترویج گفتگو، حمیات از آزادی های مدنی و تقویت مسلمانان آمریکایی فعالیت می کند.

بررسی الگوی مدرن مدارس اسلامی در اندونزی

اندونزی طی سه روز در هفته گذشته میزبان همایشی بود که از سوی وزارت امور دینی با هدف ترویج الگوی مدرن از مدارس اسلامی برگزار شد.

نمایندگان کشورهای درحال توسعه در گروه  E-9 عضویت دارند در این نشست  با هدف ترویج الگوی مدرن از مدارس اسلامی و جلب حمایت کشورهای عضو شرکت کردند. گروه E-9 متشکل از بنگلادش، برزیل، چین، هندوستان، مکزیک، مصر، نیجریه و پاکستان است.

سوریادارما علی وزیر امور دینی اندونزی اظهار داشت: شرکت کنندگان این سمینار تجارب خود را با یکدیگر به اشتراک گذاشته و توصیه های خود را به منظور یاری به گسترش حرفه ای گرایی مدارس اسلامی ارائه کردند. مدارس اسلامی طی قرون متمادی در بسیاری از کشورهای اسلامی از جمله اندونزی فعالیت می کردند.

وزیر آموزش اندونزی و و مدیرکل آموزش اسلامی در وزارت امور دینی اندونزی در این همایش شرکت کردند. شرکت کنندگان این همایش همچنین از یک مدرسه پیشرو اسلامی در اندونزی و یک مدرسه شبانه روزی اسلامی دیدن کردند.

تعطیلی عید قربان در فیلیپین از ملی به منطقه‌ای تبدیل شد

رهبران مسلمان فیلیپین روز دوشنبه 11 آبان ماه تصمیم مقر ریاست جمهوری این کشور را برای اعلام عید قربان به عنوان یک تعطیلی منطقه‌ای به جای تعطیلی ملی مورد انتقاد قرار دادند.

مایک ابراهیم معاون دبیرکل کنفرانس ملی علمای فیلیپین گفت: مسلمانان فیلیپین تنها به منطقه خودمختار و مسلمان نشین مینداناو محدود نشده اند بلکه آنها در سراسر این کشور پراکنده هستند.

دفتر مطبوعاتی ریاست جمهوری فیلیپین با اعلام عذرخواهی از افرادی که از این تغییر آزرده خاطر شده اند گفت که دولت پیشتر عید قربان را روز تعطیل ملی اعلام کرده بود اما براساس اصلاحیه جدید این روز به روز تعطیلی منطقه ای تبدیل شده است.

رئیس جمهور فیلیپین ماه آوریل گذشته اعلام کرده بود که روز عید قربان تعطیلی ملی است اما این قانون در نتیجه درخواست جامعه تجاری فیلیپین به تعطیلی منطقه ای تغییر کرد. در این میان برخی از رهبران دینی اظهار داشتند که این تغییر نشان دهنده رویکرد دولت نسبت به مسلمانان است.

براساس اظهارات مایک ابراهیم، اولویت دولت فیلیپین رفاه و سنت فرهنگی مسلمانان نیست. به نظر می رسد دولت برای جامعه تجاری بیش از سنتها و اعتقادات مسلمانان احترام قائل است.

وی عامل بسیاری از مشکلات مسلمانان را عدم درک مسائل و احساسات فرهنگی مسلمانان در فیلیپین دانست و گفت: هنگامی که قانون اول و حتی اصلاحیه آن تصویب شد دولت هیچ مشورتی با جامعه مسلمان نداشته است.

19 هزار اتوبوس به تردد زائران خانه کمک می‌کنند

شرکتهای حمل و نقل سعودی برای نخستین بار بیش از 19 هزار اتوبوس فراهم کرده که در طول فصل حج امسال نیاز زائران بیت الله الحرام را پاسخگو باشند.

دکتر علی الناقور رئیس کمیته ملی حمل و نقل در عربستان سعودی در جمع خبرنگاران در جده اعلام کرد: امسال هیچ اتوبوسی را از خارج از عربستان برای پوشش نیازهای زائران کرایه نخواهیم کرد.  بلکه امسال 19 هزار و 500 اتوبوس از سوی شرکتهای حمل و نقل سعودی فراهم شده که مشکلات حمل و نقل زائران را حل خواهند کرد.

الناقور همچنین گفت که شبکه راه آهنی که که اماکن مقدس میان دو مسجد را به یکدیگر متصل می کند نیز در سال آینده راه اندازی می شود.

این پروژه راه آهن عمدتاً با هدف تسهیل و تعجیل و حل سایر مشکلات حمل و نقلی که زائران در طول فصول عمره و حج با آن مواجه هستند راه اندازی می شود.

شرکتهای حمل و نقل داخلی در عربستان قرار است در طول فصل حج 2 هزار زائر را از شهرهای مختلف به شهرهای مقدس منتقل کنند که این امر برای این شرکتها سودآور است.

علمای مسلمان بر تولید فیلم زندگی پیامبر(ص) نظارت می کنند

درپی اعلام یک شرکت رسانه‌ای قطری برای ساخت یک فیلم بین‌المللی درباره زندگی حضرت محمد(ص) با هدف رفع باورهای نادرست درباره اسلام در غرب قرار است کمیته‌ای به ریاست یوسف قرضاوی از علمای مسلمان تشکیل شود تا بر فرآیند کار و انطباق آن با اسلام نظارت داشته باشد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسلام آنلاین، احمد عبدالله المصطفی رئیس شرکت رسانه ای النور اظهار داشت که این فیلم قرار است درباره زندگی پیامبر اسلام از تولد تا زمان رحلت ساخته شود و ابعاد مردمی حضرت محمد(ص) را مورد تأکید قرار دهد.

این فیلم که با بودجه 150 میلیونی ساخته می شود سال 2011 آغازو فیلمبرداری آن بین 25 تا 30 ماه انجام می شود.

عبدالله تأکید کرد که این شرکت رسانه ای با شیخ قرضاوی به توافق رسیده تا کمیته ای تشکیل و بر متن فیلمنامه، فیلمبرداری و تولید این فیلم نظارت داشته باشد.

قرضاوی نیز به عنوان رئیس اتحادیه بین المللی علمای مسلمان از ساخت فیلمی درباره زندگی پیامبر استقبال کرده و اظهار داشته است که این فیلم با هدف خدمت به اسلام ساخته می شود.

براساس اظهارات عبدالله بخشی از اهداف این فیلم خطاب قرار دادن مسلمانان و غیرمسلمانان به طور مساوی و آموزش آنها درباره اسلام و پیامبر اسلام است.

در سال 2005 انتشار 12 کاریکاتور موهن درباره پیامبر اسلام در روزنامه دانمارکی یولند پستن خشم مسلمانان جهان و انتقاد بسیاری از شخصیتهای بین المللی را موجب شد، از آن پس مسلمانان دانمارکی اقدام به تشکیل کمیته اروپایی احترام به پیامبر را تشکیل داده تعدادی از علمای مسلمان یک سازمان و صندوق بین المللی برای حمایت از پیامبر در مقابل اهانتهایی که در غرب انجام می شود ایجاد کردند.

فعالیت سیاستمداران راست‌گرا؛ مانعی برسر راه ادغام مسلمانان هلند

با شدت گرفت فعالیت سیاستمداران راست‌گرا و ترویج احساسات ضداسلامی در هلند، مسئله ادغام مسلمانان در این کشور اروپای شمال غربی با کندی پیش می‌رود.

جاب کوهن شهردار آمستردام در این رابطه گفت: مسلمانان واهمه دارند که هویت اسلامی خود را از دست بدهند و جامعه هلند نیز دید خوبی نسبت به آنها ندارد.

مسلمانان هلند از زمان قتل تئو ون گوگ فیلم ساز هلند توسط یک مهاجر مراکشی در سال 2004 به علت ساخت یک فیلم ضداسلامی در معرض ظن و تردید این مردم این کشور قرار گرفته‌اند. به رغم اینکه این قتل به‌شدت از سوی جامعه مسلمان محکوم شد، اما حملات علیه مسلمانان در سراسر کشور افزایش یافت.

احمد مارکوش از شهروندان هلندی مراکشی تبار اظهار داشت: وضعیت مثل زمان پیش از ون گوگ شده است، گویی که آنها تاکنون یک مسلمان در خیابانهای هلند ندیده‌اند و از یک روز متوجه حضور مسلمانان شده‌اند و ناگهان آنها را وحشت برداشته است.

شهر آمستردام به منظور ممانعت از مقابله با چرخه باطل مقابله به مثل اقدام به تصویب یک طرح اضطراری برای ترویج انسجام اجتماعی و مبارزه با افراط‌گرایی کرده است. براساس این طرح پروژه‌های مهاجران مورد حمایت مالی دولت قرار می‌گیرد. همچنین گفتگوهایی با مسئولان و نمایندگان مساجد در راستای مبارزه با افراط گرایی صورت می‌گیرد.

حتی قرار است یک برنامه تلویزیونی از زندگی روزانه مسلمانان ترک تبار، سورینامی و مراکشی پخش شود تا جامعه هلند با آنها آشنا شده و هراس بی‌مورد که به تعصب و خصومت علیه مسلمانان منتهی می شود از میان برود. ناظران و تحلیلگران سیاستمداران راست‌گرا را برای دامن زدن به احساسات ضد اسلامی در جامعه هلند مورد انتقاد قرار می‌دهند.

مسجدی به سبک معماری چینی در مالزی ساخته شد

نخستین مسجد به سبک معماری چین در ایالت کلنتان مالزی با نام مسجد سلطان اسماعیل پترا تکمیل شده و قرار است به‌زودی به طور رسمی افتتاح شود.

این مسجد که مردم محلی از آن با عنوان مسجد پکن یاد می‌کنند دارای سبک معماری پاگودا است که آن را به ساختمانهای چین به‌ویژه مسجد باستانی نیوجی شبیه کرده است. پاگودا به گونه‌ ای برج می‌گویند که بام‌هایی چندلا و رده‌وار دارد. این سازه‌ها که در ویتنام، چین، کره، ژاپن و دیگر کشورهای خاوری آسیا ساخته می‌شود نیایشگاه پیروان تائوئیسم بوده است.

اگرچه این مسجد هنوز رسماً افتتاح نشده است اما مسلمانان اقامه نماز آن را زمانی که حتی تکمیل نشده بود آغاز کرده‌اند. مسجد پکن در مالزی دارای 2 طبقه است که ساخت آن از سال 2005 آغاز شد. این مسجد برخی از ویژگیهای ساختمانهای ازبکی و هندی را به‌ویژه در تزئینات داخلی دارد. این مسجد که روی زمینی به مساحت 37 هزار متر مربع ساخته شده ظرفیت جادهی یک هزار نفر را دارد.

ساخت مسجد؛ رؤیای مسلمانان شبه جزیره کریمه

به رغم تلاشهای مسلمانان تاتار برای ساخت مسجدی در شبه جزیره کریمه اوکراین، این رؤیا به واسطه شکل‌گیری موانعی از سوی نیروهای سیاسی و اختلافهای سیاسی در این کشور شرق اروپا، بسیار دوردست به نظر می‌رسد.

رفعت چوبروف از رهبران مسلمان این منطقه اظهار داشت: ظاهر امر این است که آنها به ما اجازه ساخت مسجد را داده اند اما در پشت صحنه آنها می گویند که کریمه از سرزمینهای ارتدکس روسیه است و اگر کسی بخواهد مسجدی بسازد این مسجد باید در جایی ساخته شود که کسی آن را نبیند.

در سال 2004 مسلمانان این منطقه که تاتار تبار هستند اجازه ساخت مسجدی را در پایتخت شبه جزیره کریمه دریافت کردند، اما این پروژه از سوی شورای محلی سیمفروپل با ادعای مخالفت محلی ها متوقف شد.

مسلمانان تاتار تبار که قرنها در کریمه زندگی می کردند ماه می سال 1944 از سویاستالین که آنها را به همکاری با نازی ها متهم کرده بود از جزیره اخراج شدند . جمعیت تاتارهای این جزیره 200 هزار نفر است که در شرایط بسیار بدی کیلومترها دورتر از محل اسکان خود جایی نزدیک ازبکستان و سایر مناطق منتقل شدند. بسیاری به دلیل دوری راه جان خود را از دست دادند. رهبران مسلمان نیروهای سیاسی را برای ایجاد مانع در راه ساخت مساجد مورد اتهام قرار می دهند.

مصطفی هیمیلاوف رئیس شورای قانونگذاری تاتار اظهار داشت: درحال حاضر نیروهای سیاسی می خواهند در این رابطه ایجاد مانع کنند. این نیروهای سیاسی سازمانهای جدایی طلب روس و روس زبان است که  خواستار پیوستن شبه جزیره کریمه به روسیه و جدایی آن از اکراین هستند.

شبه جزیره کریمه بر کرانه دریای سیاه قرار دارد و بخشی از کشور اوکراین است. پهناوری این جمهوری برابر با 26200کیلومتر مربع و جمعیت آن حدود 2 میلیون نفر است. این شبه جزیره محل زندگی تاتارهای کریمه بوده است، که امروزه 13 درصد جمعیت آن را تشکیل می‌دهد.

کد خبر 978957

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha