عباس شهدی کومله در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: همچنین چهار رقم بذر اصلاح شده و پنج رقم برنج هیبرید نیز که از طریق اشعه گاما تولید شده است به زودی معرفی می شود.
وی ادامه داد: با کشت ارقام پرمحصول و بکارگیری شیوه های نو در کاشت، داشت و برداشت برنج مقدار تولید شلتوک برنج در هر هکتار از سه تن در30 سال گذشته به بیش از هفت تن در حال حاضر افزایش یافته است.
شهدی در ادامه با اعلام اینکه با توجه به خطر جدی خشکسالی و تغییرات جهانی آب و هوا، مدیریت آبیاری اصل اساسی در حفظ و تداوم چرخه کشاورزی است، افزود: موسسه تحقیقات برنج کشور برای تامین غذای غالب مردم که جنبه استراتژیکی دارد طی تحقیقاتی به راهکارهای در این زمینه دست یافته است که به کمک آنها می توان در مرحله نشاکاری برنج زمین را تنها با کمی نمناکی کشت کرد.
رئیس موسسه تحقیقات برنج کشوربیان داشت: با بهره گیری از این روش سطح تولید برنج در استانهای شمالی کشور در سال گذشته به بیش از دو میلیون تن رسیده است.
وی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه کشت برنج برای رشد مطلوب به چه شرایطی نیاز دارد، اظهار داشت: برنج محصول نواحی مرطوب استوایی و نیمه استوایی و نسبتا گرم یا معتدل است و در مناطقی که بارندگی سالانه هزار میلیمتر باشد بخوبی سازگاری نشان داده و محصول تولید می کند.
شهدی کومله ادامه داد: فاکتورهای بسیار زیادی در رشد مطلوب برنج دخالت دارند که اغلب به دو دسته عوامل غیرقابل کنترل و قابل کنترل (توسط بشر) تقسیم می شوند.
وی یاد آورشد: معمولا فاکتورهای اکولوژیک یا عوامل طبیعی (غیرقابل کنترل) به طور مستقیم قابل تغییر در سطح بوم زیست برنج نیستند و تغییرات طبیعی آب و هوا و پارامترهای اکولوژیک در پروسه زمان تحت شرایط عوامل مربوط به خود تغییر می کند، اما فاکتورهای مدیریتی (قابل کنترل) که مربوط به انسان می شود بسته به اهداف، امکانات و شرایطی که در آن دست به عمل می زند، می تواند برای رشد مطلوب برنج تغییرپذیر باشد.
نظر شما