به گزارش خبرنگار مهر در ورامین ، پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی ایران شرکتهایی مسئولیت توزیع الکل اتیلیک از نوع معمولی را برای مصرف در داروهای ترکیبی بر عهده داشتند. این الکلها سهمیه بندی بود و داروخانه ها بر اساس نیازشان یک تا سه کارتن الکل می گرفتند و هنوز هم همین طور است چرا که مصرف آنها بسیار ناچیز و حداکثر 10 تا 20 بطری در ماه است.
تا اینکه متاسفانه در سالهای اخیر و تقریبا از اوایل دهه 1380 شمسی الکل گندم، الکل خرما و الکل دو بار تقطیر شده که فقط مصرف شرب خمر داشته و هیچ مصرف داروخانه ای هم ندارد به بازار آمد. نکته جالب اینجاست که هیچ داروخانه ای نمی تواند مدعی شود که مصرف دارویی برای این الکلها قایل است چرا که درصد دز مناسبی در این الکلها برای مصرف دارویی نیست.
10 کارتن بخرید یک کارتن جایزه بگیرید !
یک داروساز که مجوز داروخانه در استان تهران داشته و نمی خواهد نامش فاش شود در گفتگو با خبرنگار مهر در ورامین اظهار داشت: شرکتهای توزیع کننده این الکلها تماس تلفنی می گیرند و برای تشویق داروخانه داران به خرید آنها می گویند 10 کارتن الکل خرما، الکل گندم یا الکل دو بار تقطیر شده بخرید تا در قبال آن یک کارتن به عنوان هدیه و جایزه بگیرید!
وی افزود: همان 10 کارتن آنقدر سود برای داروخانه داران دارد که با جایزه این شرکتها سود بالاتر و اغوا کننده تری به جیب آنها سرازیر می کند.
این پزشک داروساز تأکید کرد: متأسفانه در هر قشری بعضی افراد فقط به مسائل مالی فکر می کنند و داروخانه داران هم نمی توانند از این قاعده مستثنی باشند.
وزرات بهداشت و صنایع هم مطلع هستند
وی تصریح کرد: جای تعجب و تأسف است که وزارت بهداشت و وزارت صنایع نیز قاعدتا باید از وجود شرکتهای تولید کننده این محصولات مطلع باشند ولی در طول سالهای اخیر نه تنها اقدامی برای مقابله با آنها صورت نگرفته بلکه گویا تقویت هم شده اند.
این داروساز افزود: این الکلها از تفاله چغندر و همچنین ضایعات گندم و خرما تولید می شود که برای استفاده در داروهای ترکیبی داروخانه ها هیچ خاصیتی ندارد.
وی خاطرنشان کرد: شرکتهای دارویی هم از این نوع الکلها توزیع می کنند که البته نوع توزیعی آنها مقداری مواد تلخ کننده دارد و به شکل خالص است که با آب و .... رقیق می شود.
حیثیت داروسازان در خطر است
این پزشک داروساز افزود: اخیرا نوع شیشه کتابی این الکلها که قابل حمل آسان در جیب است به بازار آمده و بعید نیست که انواع شکیل تر آنها در راه باشد.
وی تأکید کرد: حیثیت شغلی داروخانه داران و پزشکان متعهد داروساز در خطر است و متأسفانه واکنشی از سوی مسئولان امر نیز به چشم نمی خورد.
این داروخانه دار افزود: بعید است که مسئولان وزارت بهداشت و صنایع و مقامهای مرتبط ندانند که این الکلها فقط به درد شراب می خورد و هیچ مصرف داروخانه ای ندارد. بنابر این انتظار اقدام فوری آنها ضروری است.
وی تصریح کرد: همانطور که مواد مخدر در جامعه باعث انواع مفاسد می شود این الکلها نیز می تواند اثرات مخربی روی افراد داشته باشد که هم بلایای جسمانی و هم عواقب شرعی و قانونی را شامل می شود.
تخریب بنیانهای اجتماعی
با توجه به اظهار نظر این پزشک داروساز این الکلها را می توان در ردیف مشروبات الکلی نامید و پر واضح است که مشروبات الکلی از هر نوع و مقدار مصرف که باشد حرام شرعی است و در عین حال بنیانهای اجتماعی را تخریب می کند. امروزه وجود انواع جنگ نرم دشمنان کشور اسلامیمان از قبیل تهاجم فرهنگی، ترویج ماهواره و سایتهای مستهجن اینترنتی در کنار مصرف مشروبات الکلی آن هم به این شکل آشکار و حتی گاه با مجوز رسمی و فقط با تغییر نام و آرم نباید از چشم مسئولان دور بماند. از سوی دیگر، توزیع مشروبات الکلی به هر شکلی از نظر اسلام حرام است چرا که ترویج عمل حرام مثل عمل به آن حرام است.
مسئولان در دعواهای سیاسی غافل شده اند
رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی شهرستان ورامین در گفتگو با خبرنگار مهر در این خصوص اظهار داشت: این یک فاجعه است که در داروخانه ها و سوپر مارکتها الکل برای مصرف شرب فروخته می شود.
حجت الاسلام سید محسن محمودی افزود: گویا مسئولان کشور در دعواهای سیاسی خود از این موضوع مهم غافل شده اند و این مسائل برایشان اهمیتی ندارد.
وی تأکید کرد: این طور موارد بی سر و صدا اتفاق می افتد و کمتر کسی از آن خبردار می شود و حتی بسیاری از خانواده ها هم خبر ندارند.
این استاد دانشگاه افزود: وظیفه همه مسئولان، اساتید دانشگاه، پزشکان داروساز و رسانه ها این است که در این خصوص روشنگری کنند و به فکر بیفتند.
هیچ واکنشی دیده نشده است
محقق مجموعه کتاب پنج جلدی «مسائل جدید از دیدگاه علما و مراجع تقلید» ادامه داد: حدود سه سال قبل نامه هایی از سوی یکی از پزشکان داروساز متدین کشور به آیت آلله جنتی رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر و چند مرجع تقلید نوشته شده و این مسئله به عنوان بحثی علمی مطرح شده که متأسفانه تا به امروز هیچ جوابی به این نامه ها داده نشده است.
وی تصریح کرد: این الکلها حرمت شرعی و قانونی دارد و از لحاظ علمی نیز دلیل توزیع و تولید آنها قابل پیگیری است.
خط تولید باید متوقف و تعویض شود
گسترش روز افزون این الکلها در داروخانه ها و سوپر مارکتها - به خصوص در شمال شهر تهران - لزوم مقابله با این معضل اجتماعی که آینده جوانان را به خطر خواهد انداخت گوشزد می کند. به نظر می رسد در اولین گام باید خط تولید کارخانه های سازنده این الکلها متوقف و تعویض شود.
در گام بعدی نیز باید به سرعت مهر «منع فروش» بر روی این الکلها خورده شده و دیگر به هیچ شرکت توزیع کننده ای فروخته نشود.
از سوی دیگر، مسئولان بهداشت و درمان و صنایع کشور - از همان روزهای اول تولید این الکلها تا به امروز - باید پاسخگو باشند و دلایل تولید، توزیع و سهل انگاری در این خصوص را تشریح کنند. مراجع قضایی و ضابطان آنها نیز که نیروی انتظامی در رأس آن قرار دارد باید به طور جدی وارد عمل شده و یکبار برای همیشه به این معضل بزرگ اجتماعی خاتمه دهند.
در نظام مقدس جمهوری اسلامی که مردم به مسئولان خود اطمینان کامل دارند و نظارت جدی بر تولید و توزیع اقلام مجاز را وظیفه ذاتی آنها می دانند چنین اغماضهایی بی معنی است. انتظار مردم از مسئولان این است که نه تنها اطلاع رسانی در این خصوص صورت بگیرد بلکه برخورد قاطعی با عاملان صدور مجوز ساخت و توزیع چنین اقلامی صورت گیرد.
به هر حال در قانون اساسی و قوانین قضایی کشورمان که منطبق با شرع مقدس اسلام نیز هست پیش بینی چنین مواردی شده است و انتظار به حق مردم تعیین تکلیف در این مورد است.
.................................
گزارش : علیرضا مهدیزاده
نظر شما