به گزارش خبرنگار مهر در قم، اصغر عبداللهی صبح دوشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به نیاز روزافزون به وجود خواهران مبلغ در کشور افزود: در حال حاضر در کشور به ازای هر هزار خانم کمتر از یک طلبه خواهر حضور دارد اما در نظر داریم در افق چشمانداز، این نصاب را به یک طلبه خواهر به ازای هر 200 نفر برسانیم.
معاون اداری مالی مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران با بیان اینکه این رقم بر اساس مبانی آماری و با تکیه بر تحقیق و پژوهش به دست آمده است، خاطرنشان کرد: بر اساس این شاخص باید در هر شهر دارای 50 هزار نفر جمعیت یک مدرسه علمیه و در شهرهای مرزی و خاص دارای حداقل 25 هزار نفر جمعیت یک مدرسه علمیه خواهران احداث شود.
وی با اشاره به نیازهای فضای آموزشی مدارس علمیه خواهران در کشور گفت: حوزههای علمیه خواهران به یک میلیون متر مربع فضای مدرسهای نیاز دارد.
عبداللهی با بیان اینکه مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران 13 سال قبل راهاندازی شده است، تصریح کرد: در زمان آغاز فعالیت حوزههای علمیه خواهران بنا به ضرورت، مؤسسین و مدیران مدارس مجبور شدند مدارس را حتی در برخی مکانهای نامناسب دایر کنند.
وی ادامه داد: در ارزیابی اولیه مشخص شد بخش اعظم این مدارس فاقد مکان مناسب آموزشی بودهاند و از نظر حقوقی نیز مالکیت آنها دارای نظم خاصی نبوده است.
معاون اداری مالی مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران خاطرنشان کرد: گروهی از این مدرسهها در ساختمانهای استیجاری، گروهی در ساختمانهای اوقافی و ساختمانهای "در اختیار" دایر بودهاند، دستهای از ساختمانها در مالکیت حوزه علمیه بودهاند و دستهای دیگر در خارج از این دستهبندی یا با تلفیقی از آنها اداره میشدهاند و به طور کلی امنیت مکانی چندانی برای حوزههای علمیه متصور نبوده است.
وی با اشاره به لزوم اصلاح وضعیت چنین مدارسی اظهار داشت: میزان نیاز به فضای مدرسهای در حوزههای علمیه خواهران بر اساس شاخصهایی چون میزان استقبال از حوزههای علمیه، جمعیت استانها و شهرها، آمایش جغرافیایی و نیاز جامعه هدف در کل کشور تعیین شده است و بر این اساس به بیش از یک میلیون متر مربع فضای آموزشی، تربیتی و خدماتی نیاز داریم.
عبداللهی با اشاره به لزوم اختصاص برخی فضاهای جانبی در کنار محیطهای آموزشی ادامه داد: از این میان 400 هزار مترمربع فضاهای توسعهای شامل مراکز خدماتی و پشتیبانی است.
وی یادآور شد: در این میان تعداد مدارس در شهرهای مراکز استان بیش از یک مدرسه است به طور مثال در شهرهای استان تهران در آینده باید 40 مدرسه علمیه و در اصفهان 20 و در شیراز پنج مدرسه احداث شود.
معاون اداری مالی مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران با اشاره به هزینههای احداث مدارس علمیه اظهار داشت: مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران حداکثر 50 درصد از هزینه ساخت مدرسه را میپردازد و بقیه این مبلغ از سوی مؤسسان و خیران و یا سایر نهادها و اشخاص خیر تامین میشود.
قم - خبرگزاری مهر: معاون اداری مالی مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران با اشاره به نیاز مناطق مختلف کشور به مدارس علمیه خواهران گفت: بر اساس چشمانداز حوزههای علمیه خواهران در هر شهر دارای 50 هزار نفر جمعیت باید یک مدرسه علمیه خواهران احداث شود.
کد خبر 979783
نظر شما