محسن مقدمی در گفتگو با خبرنگار مهر در شیراز افزود: بر اساس آخرین آمار سه مورد فوتی در استان نیز گزارش شده که متعلق به شهرهای داراب، بیضا و شهر شیراز بوده که البته بیمار بیضا به شیراز منتقل شده بود.
وی با اشاره به اینکه در بین فوت شدگان، دانش آموز وجود نداشته اما در بین مبتلایان، دانش آموز دیده می شود، افزود: در سطح مدارس دانشگاه علوم پزشکی شیراز طی اقدامی ابتکاری کارهایی صورت گرفته که بر اساس آن هر مدرسه دارای یک رابط بهداشتی بوده که این فرد به محض مشاهده علائم مراتب را به مراکز بهداشتی و درمانی گزارش داده و در پی آن تیمی متشکل از پزشک و سایر پرسنل به مدرسه مورد نظر اعزام شده و معاینات و بررسیهای لازم را انجام می دهند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز متذکر شد: در حیطه آموزش و پرورش، دانشگاه علوم پزشکی وظایف خود را انجام داده اما در سایر اقدامات انجام شده توسط مدارس و تدابیر اندیشیده شده حتی در بخش اعلام آمار و... مجموعه آموزش و پرورش خود مسئولیت دارد.
مقدمی در ادامه از راه اندازی آزمایشگاه تشخیص برای ویروس آنفلوانزای نوع A به عنوان یکی از اقدامات مناسب برای تشخیص زودتر در شیراز و جنوب کشور یاد کرد و افزود: این آزمایشگاه مناطق جنوبی کشور نظیر بوشهر، هرمزگان و کهکیلویه و بویراحمد را پوشش می دهد.
وی با اشاره به اینکه بر اساس برنامه ریزیهای صورت گرفته مراکز درمانی نیز برای خدمات رسانی به شهروندان مجهز شده است، افزود: در این خصوص پنج مرکز سرپایی در سطح شهر شیراز مجهز شده اند که داروهای مورد نیاز را تجویز می کنند و بیمارستان حضرت علی اصغر(ع) نیز به بیماران بستری اختصاص یافته است.
آمار کاملی از مدارس در دسترس نیست / سکوت مسئولان آموزش و پرورش در مورد آمار
به گزارش مهر، در حالیکه دانشگاه علوم پزشکی شیراز در شرایطی مناسب و مطلوب به اطلاع رسانی در مورد این بیماری می پردازد و اقدامات خود را برای رسانه ها و شهروندان تشریح می کند، آموزش و پرورش استان فارس در فضایی خاص از اطلاع رسانی در این خصوص به شکلی مطلوب خودداری کرده و رسانه ها از بهره مندی از اقدامات و آمار آموزش و پرورش محروم شده اند.
خبرنگار مهر طی چند روز گذشته تلاشهای بسیاری کرد که با مسئولان آموزش و پرورش گفتگو کند اما موفق به این کار نشد و تنها خروجی این مجموعه به یک یا دو مصاحبه خبری اختصاصی برخی رسانه ها محدود می شود که در آن اطلاعات کاملی از این بیماری در سطح مدارس درج نشده است.
چنین روندی که آموزش و پرورش به عنوان یکی از مجموعه های فرهنگی در مواجهه با موضوعات و رخدادهای مختلف اتخاذ می کند، نمی تواند پیامدهای مثبتی داشته باشد زیرا نه رسانه و نه خانواده ها از وضعیت شیوع این بیماری در سطح مدارس مطلع نیستند و بدین ترتیب نمی توانند در کنترل عمومی این بیماری نقش موثری ایفا کنند.
در این بخش نقش سخنگو در یک ارگان به ویژه آموزش و پرورش به خوبی روشن می شود که تاکنون مجموعه مذکور برای چنین رخدادهایی چنین نقشی را به کار نگرفته است.
نظر شما