۱۸ آبان ۱۳۸۸، ۱۴:۱۵

در یک نشست رسانه ای/

اهداف و ابعاد نمایشگاه کتب کاربردی و دانشگاهی تشریح شد

اهداف و ابعاد نمایشگاه کتب کاربردی و دانشگاهی تشریح شد

نشست رسانه ای هفتمین نمایشگاه بین المللی کتب کاربردی و دانشگاهی تهران صبح امروز دوشنبه 18 آبان ماه برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، در ابتدای این  نشست احد رضایی مدیر عامل انجمن فرهنگی ناشران بین المللی ایرانیان  با تشریح برنامه های نمایشگاه گفت: امسال دومین سالی است که زمان برگزاری نمایشگاه تغییر کرده و همزمان با هفته کتاب برگزار می‌شود و سید محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، روز یکشنبه ساعت 10 صبح این نمایشگاه را افتتاح می کند.

 وی اهداف برگزاری نمایشگاه را در سه محور برشمرد و گفت: مهمترین هدف، عرضه و معرفی کتابهای جدیدی است که بعد از نمایشگاه کتاب تهران توسط ناشران بزرگ جهان، چاپ و توزیع شده است. درواقع نمایشگاه کتب کاربردی و دانشگاهی، خلاء ناشی از عدم ارائه کتابهایی را که پس از برگزاری نمایشگاه کتاب تهران، مجالی برای عرضه نداشته و به ناچار می بایست در انتظار یکساله تا برگزاری نمایشگاه سال آینده کتاب تهران بمانند برطرف می سازد. همین مسئله سبب تثبیت نمایشگاه کتب کاربردی و دانشگاهی در تقویم نمایشگاهی کتاب ایران شده است.

 رضایی" نیاز سنجی مخاطبان" را دومین هدف برگزاری این نمایشگاه عنوان کرد و یاد آور شد: برگزاری نمایشگاه این امکان را فراهم می سازد تا نیاز دانشگاهها و مراکز علمی به موضوعات مختلف کاربردی و دانشگاهی سنجیده و از این طریق با ارائه کتابهای مورد نظر در تیراژ گسترده در نمایشگاه کتاب تهران، به انتظارات این گروهها پاسخ داده شود.

 تغییر ذائقة و رویکرد خرید نیاز به کتابهای خارجی، سومین محور دلایل برگزاری نمایشگاه بود که مدیر عامل انجمن فرهنگی ناشران بین المللی در تشریح آن گفت: سابق بر این، تمام افراد و مراکز مجبور بودند در یک فرصت زمانی کوتاه و فشرده تمام نیازهای خود را از نمایشگاه کتاب تهران تامین کنند اما نمایشگاه کتب کاربردی این امکان را فراهم ساخته تا چنانچه امکان تامین نیاز متقاضیان در نمایشگاه کتاب تهران میسر نشد، سرویس و کتابهای مورد تقاضا در نمایشگاه کتب کاربردی تامین شود و از سوی دیگر مخاطب می تواند در فاصله شش ماه برگزاری این دو نمایشگاه امکان دسترسی به منابع و کتابهای جدیدتر و متنوع‌تر را نیز داشته باشد.

رضایی اضافه کرد:  تا امروز نزدیک به هفتصد و پنجاه ناشر بین المللی در نمایشگاه  هفتم ثبت نام کرده اند که از طریق بیست و هشت شرکت موزع و نماینده خود در این رویداد فرهنگی حضور خواهند یافت. ضمن اینکه تا شب گذشته حضور و ارائه شصت هزار عنوان کتاب در نمایشگاه امسال قطعی شده که همگی چاپ 2005 به بالا بوده و همچنین تعداد هزار عنوان از کتابهای نمایشگاه امسال چاپ 2010 بوده و در واقع کتابهایی است که از ژانویه 2010 (دیماه) قرار است در نقاط مختلف دنیا توزیع شود. بیست هزار از عناوین کتابهای نمایشگاه نیز چاپ 2009  است.

وی  در ادامه گفت: کتابها در موضوعات مختلف: مهندسی- پزشکی- هنر- علوم انسانی و علوم پایه طبقه بندی شده اند که هر کدام از این موضوعات زیرشاخه های متنوع و متعددی را دارا هستند که از این میان بیست هزار عنوان از کل کتابها متعلق به رشته های علوم انسانی و علوم اجتماعی است که یک سوم کتابهای نمایشگاه را در برگرفته است. 

رضایی  اضافه کرد: کتابها به زبانهای انگلیسی- عربی و فرانسه است که از این میان حدود 4500 عنوان کتاب از جهان عرب توسط 25 ناشر در نمایشگاه هفتم ارائه می شود.

مدیر عامل انجمن فرهنگی ناشران بین المللی ایرانیان  افزود: به دلیل عدم استفاده از سوبسید و ارز دولتی، کلیه کتابها به قیمت روز ارائه خواهند شد که البته برای رفاه حال متقاضیان و افزایش قدرت خرید ایشان، ناشران شرکت کننده در نمایشگاه موظف شده اند تا حداقل به میزان پانزده درصد از قیمت پشت جلد کتابها را به عنوان تخفیف فروش در نظر بگیرند. ضمن اینکه برخی ناشران با تمهیداتی که اندیشیده اند نمایندگان توزیع خود را موظف ساخته اند که برخی عناوین را با تخفیف 40 تا 50 درصدی عرضه کنند.

 وی از دیگر ویژگیهای نمایشگاه امسال را حضور چهار ناشر دانشگاهی  عنوان کرد که  شش هزار کتاب دانشگاهی را به زبان فارسی ارائه می کنند.

در ادامه این نشست محمود آموزگار رئیس هیئت مدیره انجمن فرهنگی ناشران بین المللی ایرانیان طی سخنان کوتاهی از تعیین روز بیست و پنجم آبان (روز دوم نمایشگاه) به عنوان روز بین المللی نشر با نام" روز کتاب ایران در جهان و توسعه نشر در عرصه بین الملل" خبر داد و گفت: برنامه ویژه ای برای این روز در نمایشگاه در نظر گرفته شده که مباحثی در خصوص کپی رایت با حضور ناشران داخلی و کمکهای دولت به صنعت نشر در عرصه بین الملل با حضور مسئولانی از حوزه های گمرک، مالیات و غیره مطرح خواهد شد.

وی ادامه داد: شناسایی مولفین ایرانی که ناشران بین المللی آثارشان را به چاپ رسانده اند در نمایشگاه هفتم با برپایی غرفه ویژه‌ای تداوم خواهد یافت که با هدف تقویت و ارتقای اعتماد به نفس ناشران و مولفان ایرانی در عرصه چاپ در صحنه بین الملل برگزار خواهد شد.

حامد میرزا بابایی عضو هیات مدیره انجمن نیز در سخنانی عنوان کرد: در طول شانزده دوره برگزاری هفته کتاب روزی به عنوان نشر بین الملل در نظر گرفته نشده بود که خوشبختانه امسال با دیدگاه مثبت ستاد برگزاری هفته کتاب روز بیست و پنجم آبان به این امر مهم اختصاص یافت.

وی  افزود: برخی نمایشگاهها با الگو برداری از هفت دوره نمایشگاه کتب کاربردی، به برگزاری نمایشگاههای تخصصی مشابه مشغولند که این برای ما جای خوشحالی دارد چرا که نشانه موفقیت و تاثیر گذاری نمایشگاه است.

هفتمین نمایشگاه بین المللی کتب کاربردی و دانشگاهی از روز بیست و چهارم تا بیست و هشتم آبانماه امسال در محل دائمی مرکز آفرینشهای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار می شود.

کد خبر 979990

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha