به گزارش خبرنگار مهر در قزوین، جمشید پژویان در همایش بررسی و تبیین طرح هدفمند کردن یارانه ها که بعد از ظهر دوشنبه در سالن اجتماعات دانشگاه بین المللی امام خمینی قزوین برگزار شد، اظهار داشت: طرح تحول به صورت یک بسته تقریباً کامل، مسائل و مشکلات ساختاری و کارآیی در اقتصاد ایران را مورد توجه قرار داده است.
وی افزود: با استفاده از تجربه طرحهای گذشته و با دقتهایی که در این طرح صورت گرفته، طرح تحول اقتصادی میتواند مجموعه وسیعتری از مشکلات را برای دستیابی به اهداف سند چشم انداز برطرف و ما را به این اهداف نزدیک کند.
پژویان یادآور شد: تا زمانی که ساختارهای غلط اقتصادی اصلاح نشده نمی توان امیدوار بود که مشکلات کشور از جمله بیکاری به طور کامل حل شود و متاسفانه در طول چند دهه گذشته دخالت دولت در بازار و کنترل قیمت زیاد شده و دولت به قدری بزرگ شده که بخش خصوصی که باید حامی دولت باشد و با مالیات و سایرابزارها به کمک مالی دولت بیاید نیازمند حمایت دولت شده است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی تصریح کرد: ساختار اقتصادی در سالهای گذشته به قدری نابسامان شد که صدای اقتصاددانان و کارشناسان هم درآمد و امروز مجلسیان و دولتیان هم به این نتیجه رسیده اند که اصلاح ساختار اقتصادی یک انتخاب نیست بلکه یک اجبار و ضرورت است که باید انجام شود.
مجلس باید دولت را موظف کند طرح هدفمند کردن یارانه ها با سرعت بیشتری اجرا شود
پژویان افزود: مصرف بی رویه انرژی و ساختارهای غلط به قدری نگران کننده است که به نظر می رسد مجلس باید دولت را موظف کند این طرح با سرعت بیشتری اجرا شود تا بتوانیم عقب ماندگیها را در کمترین زمان جبران کنیم.
وی اصلاح نظام مالیاتی، گمرکی و خدماتی را از محورهای طرح تحول ذکر کرد و گفت: اینکه بگوییم این طرح پیامد و گرانی و تورم ندارد، اشتباه است اما با روشهای مدیریتی و پیش بینی شده باید نگرانیها را کم کنیم و نگذاریم مردم آسیب ببینند.
رئیس شورای رقابت تصریح کرد: با اجرای طرح، افزایش قیمتها شامل همه اقلام نمی شود و شاید برخی قیمتها به واسطه کاهش مصرف به نحو قابل توجهی کاهش یابد اما اگر دولت انضباط مالی داشته باشد و عرضه پول را کنترل کند نباید نگران تورم باشیم.
وی با اشاره به رشد نقدینگی در اثر اجرای طرح هم گفت: با افزایش سود سپرده ها می توان نقدینگی را نیز کنترل کرد.
پژویان افزود: درست است که دولت هرچه دارد متعلق به مردم است اما باید در کنار نظارت مجلس یک صندوق توسعه ملی پیش بینی شود تا درآمدهای طرح و صندوق ذخیره ارزی در آن ریخته شود.
وی اظهار امیدواری کرد: با اطلاع رسانی مناسب از مزایای اجرای طرح تحول اقتصادی در جامعه، اقشار مختلف مردم و تولیدکنندگان، صنعتگران و کشاورزان برای اجرای طرح آماده باشند و مطمئن باشند ضمن تحقق عدالت اجتماعی آینده خوبی با اصلاح الگوی مصرف در انتظار مردم کشور خواهد بود.
رئیس سازمان امور اقتصادی و دارایی استان قزوین هم دراین همایش گفت: موضوع تحول اقتصادی در سال 84 با تشکیل شورای راهبردی شکل گرفت و با تأکید رئیس جمهور این هیئت فعالیت خود را برای تحول ساختاری در نظام اقتصادی کشور آغاز کرد.
سید محمدعلی قاسمی گفت: بر اساس آمار منابع غیررسمی و برآوردهای صورت گرفته مجموع یارانه در اقتصاد کشور ما 90 هزار میلیارد تومان است و علاوه بر یارانههای رسمی، یارانههای آشکار و پنهان دیگری نیز در قوانین بودجه و خارج از قوانین بودجه وجود دارد.
دبیر همایش بررسی و تبیین طرح هدفمند کردن یارانهها یادآور شد: نسبت یارانههای شفاف کشور به تولید ناخالص داخلی حدود 29 درصد است که 26 درصد به انرژی تعلق دارد.
وی گفت: متوسط مصرف سوخت در کشور ما 11 لیتر است که هر 10سال این مصرف در ایران دو برابر و در جهان هر 50 سال دو برابر می شود و 38 درصد بودجه دولت نیز سالانه به یارانه بنزین اختصاص دارد.
رئیس سازمان امور اقتصادی و دارایی استان قزوین خاطرنشان کرد: با اجرای طرح هدفمند کردن یارانه ها و منطقی شدن مصرف کالاهای یارانه ای و جلوگیری از قاچاق آنها، تشویق سرمایه گذاری و حمایت از تولید داخلی، کاهش فاصله طبقاتی، توسعه رفاه و عدالت اجتماعی و تأمین منابع برای سرمایه گذاری زیربنایی و محرومیتزدایی کشور و توسعه اشتغال مولد با اعطای وام از محل درآمدهای حاصل از طرح، توسعه اقتصادی کشور شتاب بیشتری گیرد.
در این همایش فرمانداران، بخشداران، شهرداران، مدیران دستگاههای اجرایی، ائمه جمعه، کارشناسان و فعالان اقتصادی، دانشجویان و علاقمندان مباحث اقتصادی نیز حضور داشتند.
نظر شما