هادی واعظی در گفتگو با خبرنگار مهر از اقدامات این سازمان در زمینه مطالعات زمین شناسی اشاره کرد و گفت: با استفاده از شبکه های "ترازیابی" مطالعاتی را در زمینه کنترل نشست و تغییر شکلهای احتمالی زمین و بررسی جابجایی های ارتفاعی پوسته زمین انجام شد که با تکرار مشاهدات توانستیم اطلاعات با ارزشی در زمین فرونشست در سطح کشور به دست آوریم.
وی ضمن هشدار نسبت به پدیده فرونشت در کشور افزود: استفاده بی رویه از آبهای زیرزمینی به دلیل خشکسالی های اخیر از عوامل ایجاد پدیده فرونشست زمین در کشور است که در این راستا عدم برنامه ریزی برای استفاده از آبهای زیرزمینی باعث شده است تا بخش عمده ای از ذخایر آبهای زیر زمینی تخلیه شود و در نتیجه دشتهای کشور نشست کنند.
واعظی از توسعه شبکه های ترازیابی در سطح کشور خبر داد و خاطرنشان کرد: با توجه به محدودیت منابع آبی در کشور و استفاده بی رویه از منابع زیر زمینی آب همواره با پدیده فرونشست دشتها مواجه خواهیم بود از این رو با توسعه ایستگاههای ترازیابی در کشور درصدد به روز کردن این اطلاعات هستیم.
معاون فنی سازمان نقشه برداری به کاربرد تصاویر ماهواره ای در مطالعات پدیده فرونشست اشاره کرد و به مهر گفت: از تصاویر ماهواره ای در مطالعات نشستهای زمین استفاده شد که طی پردازش اطلاعات به دست آمده توانستیم در حوزه های مختلف فرونشستها را محاسبه کنیم.
ضعف کشور در زمینه تولید نرم افزار در حوزه GIS
واعظی همچنین از تولید نرم افزار در حوزه GIS در این سازمان خبر داد و گفت: محققان این سازمان موفق به تولید آخرین نرم افزارهای مورد نیاز در حوزه های مختلف GIS شدند. طراحی این نرم افزارها به صورت نرم افزارهای متن باز (Open Source) صورت گرفت تا در صورت تحریم، این نرم افزارها جوابگوی نیازهای داخلی باشند.
وی اظهار داشت: با تمام این تلاشها در بخش نرم افزاری ما هنوز به نرم افزارهای خارجی در حوزه پردازش اطلاعات وابسته هستیم.
نظر شما