به گزارش خبرگزاری مهر، مسئول آموزش خانه سلامت و دیابت با اشاره به جایگاه ویژه آموزش در پیشگیری، کنترل و درمان دیابت در کشور گفت: اکیوچک فقط یک سرویس و یا خدمات در جهت کنترل دیابت نیست بلکه یک تحول عظیم در ساختاربخشی به آموزش در حوزه دیابت است.
دکتر حمیدرضا اسماعیلی از آموزش به عنوان تسهیل کننده فاکتورهای مهمی نظیر ارتقاء کیفیت زندگی، افزایش امید به زندگی، افزایش طول عمر در بیماران دیابتی و نیز تنها راه مقابله با عوارض مخرب دیابت نام برد.
وی گفت: با توجه به مراجعات محدود بیمار به پزشک به طور کلی باید اذعان نمود که در مطب فرصت اندکی برای انتقال اطلاعات به بیمار، ترغیب او به کنترل و پیگیری بیماری و در نهایت توانمندسازی بیمار وجود دارد به همین جهت تنها راه موجود، توسعه و گسترش برنامه های آموزشی به طور ساختارمند است.
همچنین دکتر علیرضا استقامتی عضو کمیته کشوری دیابت ضمن تاکید بر محدودیت زمان ویزیت بیماران در مطب ها گفت: دیابت یک بیماری مزمن است که با یک یا دو بار مراجعه سالیانه به پزشک قابل کنترل و درمان نیست.
وی افزود: نیاز به یک بسته آموزشی مدون و ساختارمند وجود دارد که بیمار بر اساس آن بتواند با کنترل تغذیه، دارو و تحرک بدنی، قند خون خود را در شرایط متعادل حفظ کند و از عوارض مخرب آن در امان بماند.
استقامتی گفت: مطالعات علمی نشان می دهد که آموزش علاوه بر پیشگیری از شیوع بیماری می تواند موجب کاهش معدل قند خون بیماران دیابتی تا میزان 5/1 تا 2 درصد شود. بنابراین هر اقدامی در جهت توسعه آموزش، توانمندسازی بیماران و جلب مشارکت فعال آنان از سوی جامعه پزشکی مورد استقبال قرار خواهد گرفت.
نظر شما