به گزارش خبرگزاری مهر، در این مراسم که با حضور علی اکبر اشعری مشاور فرهنگی رئیس جمهور و رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی کشورمان و جان تسبه رئیس کتابخانه ملی آفریقای جنوبی برگزار شد، دو طرف بر گسترش ارتباطات فرهنگی و کتابخانهای به خصوص در حوزههای مرمت، حفاظت و نگهداری از منابع تاکید کردند.
مشاور فرهنگی رئیس جمهور کشورمان تلاش برای اجرایی کردن مفاد این تفاهمنامه را موجب گسترش همکاریهای مشترک دانست و افزود: امیدوارم 3 سال دیگر و در پایان دوره این تفاهم نامه، بتوانیم در نشستی به مرور دستاوردهای مهم آن برای توسعه علمی و فرهنگی دو کشور بپردازیم.
رئیس کتابخانه ملی آفریقای جنوبی نیز در این مراسم به اهمیت و نقش کتابخانههای ملی در تحقق اهداف دولتها اشاره کرد و گفت: ایجاد زیربنای مناسب برای توسعه علمی و فرهنگی هر کشور از جمله وظایفی است که کتابخانههای ملی در آن نقش مهمی بر عهده دارند و با امضاء این تفاهمنامه، دو کتابخانه ملی در این راه تلاش خواهند کرد و با استفاده بهتر از قدرت دانش با مشارکت هم برای ساختن جامعهای بهتر برای شهروندانمان تلاش میکنیم.
وی همکاری با ایران را به دلیل دارا بودن پشتوانههای فرهنگی و علمی برای آفریقای جنوبی پراهمیت خواند و افزود: ایران کشوری کاملاً فرهنگی است و ارتباط با چنین کشوری قطعا برای کتابخانه ملی و مردم آفریقای جنوبی مفید است.
رئیس کتابخانه ملی آفریقای جنوبی به خواست دو طرف برای همکاری و مشارکت بیشتر اشاره کرد و گفت: ما میخواهیم و میتوانیم با هم در طرح ها و برنامههای مختلف مشارکت کنیم تا با این همکاری به درک بهتر و شناخت بیشتری از مسائل بینالمللی دست یابیم.
وی عصر فعلی را عصر تجارت اطلاعات دانست و افزود: اطلاعات و تجارت آن امری بسیار استراتژیک و مبنایی برای توسعه و پیشرفت است بنابراین امروزه اهمیت کار کتابخانههای ملی در حوزه روابط بینالمللی دوچندان میشود.
اصغر ابراهیمی سفیر ایران در آفریقای جنوبی نیز در این مراسم اطلاعات را پرارزشتر از منابع زیرزمینی خواند و گفت: این تفاهمنامه به دلیل اهمیت آن در تبادل اطلاعات علمی میان دو کشور میتواند در تسریع پیشرفت ایران و آفریقای جنوبی موثر باشد.
برپایه این یادداشت تفاهم دوطرف به مبادله کتاب، نشریه، فهرستها و سایر منابع کتابخانهای، تجارب حرفهای و دستاوردهای علمی در زمینههای مرتبط همچون گسترش مجموعه، حفاظت و نگهداری مجموعهها اقدام خواهند کرد.
همچنین مشاور فرهنگی رئیس جمهور کشورمان و هئیت همراه روز گذشته ضمن بازدید از آرشیو ملی آفریقای جنوبی با فعالیتها و طرح این مرکز به خصوص برنامههای کمیته حافظه جهانی این کشور آشنا شدند.
دراین بازدید همچنین از یکی از کارشناسان ارشد کمیته منطقهای برنامه حافظه جهانی درآفریقا که از مسئولین آرشیو ملی آفریقای جنوبی است دعوت شد تا ضمن حضور درکارگاه آموزشی برنامه حافظه جهانی که دیماه سال جاری درکشورمان برگزارمیشود به ارائه مباحثی در حوزه انتقال تجربه در زمینه راهاندازی کمیتههای منطقهای حافظه جهانی بپردازد.
نظر شما