۲۲ آبان ۱۳۸۸، ۱۲:۳۳

صدر:

حذف یارانه موجب افزایش قیمت دارو می شود

حذف یارانه موجب افزایش قیمت دارو می شود

رئیس سازمان نظام پزشکی کشور با اعتقاد به اینکه با حذف یارانه دارو با افزایش ناگهانی قیمت دارو مواجه می‌شویم، گفت: قیمت دارو از هزینه‌هایی است که امروزه بر مردم فشار اقتصادی گزافی را تحمیل می‌کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر سید شهاب‌الدین صدر در حاشیه دومین همایش سراسری هیئت‌های انتظامی سازمان‌های نظام پزشکی با تاکید بر افزایش قیمیت دارو اضافه کرد: مجلس در راستای هدفمند کردن یارانه‌ها مانع از حذف یارانه‌های دارویی شد و یارانه دارو همچنان تثبیت شده مانده است.

رئیس سازمان نظلم پزشکی کشور با اشاره به تنظیم و ابلاغ آیین‌نامه تبلیغات پزشکی توسط سازمان نظام پزشکی گفت: این آیین‌نامه به وزارت ارشاد، صدا و سیما و نیروی انتظامی ابلاغ شد تا چارچوب استاندارد تبلیغات مشخص شود. 

دکتر سید شهاب‌الدین صدر با بیان این که در بررسیهای به عمل آمده در سال گذشته 4 تا 5 هزار نفر برای تذکر جهت اصلاح تبلیغات به نظام پزشکی احضار شدند در ادامه به مردم توصیه کرد تا فریب تبلیغات گمراه کننده در رسانه‌ها، روزنامه‌ها و مجلات را نخورند.

وی ادامه داد: براساس این آیین‌نامه هیچ کس نباید ادعای درمان بیماری خاص یا انجام عمل فوق‌العاده‌ای را داشته باشد و برای تبلیغ باید به اعلام رشته تخصصی و نشانی مطب اکتفا شود.

رئیس سازمان نظام پزشکی کشور با بیان اینکه 5 هزار پزشک عمومی در کشور به کاری غیرمرتبط به تحصیلاتشان مشغولند در ادامه اظهار امیدواری کرد با اصلاح قانون پزشکان خانواده بخشی از پزشکان عمومی (حدود 6 هزار نفر) جذب این برنامه شوند.

دکتر صدر درباره‌ سرانه و غیرواقعی بودن تعرفه‌های بخش دولتی گفت: هم‌اکنون سرانه سلامت حداقل 50 درصد سرانه مورد نیاز ایرانیان است.

وی سرانه مورد نیاز برای درمان هر ایرانی را دست کم 13 هزار تومان عنوان کرد و افزود: متاسفانه وزارت رفاه در سال جاری از فرصتی که در قانون مجلس ایجاد شد (برای واقعی شدن سرانه) استفاده نکرد و با کارشناسی‌های نادرست قانون مصوب مجلس را اجرا نکرد.

رئیس سازمان نظام پزشکی کشور، سرانه اعلام شده برای سال ‌جاری را هفت هزار تومان عنوان کرد و یادآور شد: این سرانه غیر واقعی باعث شد تعرفه‌های دولتی هم غیرواقعی و بیمارستان‌ها بدهکار باقی بمانند.

با این حال وی به کسری یک هزار و 900 میلیارد تومانی وزارت بهداشت اشاره و در ادامه بر ضرورت واقعی شدن سرانه‌ها تاکید کرد.

دکتر صدر با بیان اینکه تعرفه دولتی را وزارت بهداشت و رفاه و تعرفه غیردولتی را طبق قانون سازمان نظام پزشکی تعیین و اعلام می‌کند، گفت: در سال‌ جاری تعرفه دولتی 25 درصد رشد داشت در حالی که طبق محاسبات پیش‌بینی می‌شد تا 55 درصد هم افزایش داشته باشد. از این رو برای تعیین تعرفه بخش غیردولتی تعرفه‌های سال گذشته دولتی مبنای کار قرار گرفت و هزینه سرباری به تعرفه‌های بخش دولتی اضافه شد.

رئیس سازمان نظام پزشکی کشور با بیان اینکه در مجموع پنج سال گذشته تعرفه‌های بخش غیردولتی هر سال 5/18 درصد افزایش داشته است، افزود: این رقم با نرخ تورم عمومی برابری می‌کند.

وی درباره‌ بدهکاری‌ مراکز درمانی به شرکتهای توزیع دارو نیز گفت: اگر این بدهکاری به شرکتهای توزیع دارو ادامه یابد این شرکتها قادر به پرداخت مطالبات شرکتهای تولید کننده دارو نخواهند بود پس کارخانجات دارویی آسیب خواهند دید.

رئیس سازمان نظام پزشکی کشور به نامه این شرکتها به کمیسیون بهداشت و درمان مجلس مبنی بر مطالبات 320 میلیارد تومانی اشاره کرد و افزود: باید با حمایت از تولید کنندگان داخل مانع از ورود شرکتهای چند ملیتی دارویی به کشور شویم.

دکتر صدر در ادامه از پیگیری مطالبات شرکتهای توزیع دارو خبر داد و گفت: سازمانهای بیمه‌گر هم به خدمات دندانپزشکی به عنوان خدمات تزیینی می‌نگرند این در حالی است که بسیاری از بیماریها از طریق حفره دهان و دندان منتقل می‌شوند.

وی از ناکارآمدی بیمه‌ها به عنوان بیماری مزمن نظام سلامت یاد کرد و یادآور شد: براساس کار تحقیقاتی میزان بدهکاری‌ سازمانهای بیمه‌گر اعم از تامین اجتماعی، بیمه خدمات درمانی و نیروهای مسلح محاسبه و به مجلس ارائه شد.

رئیس سازمان نظام پزشکی کشور علت افزایش میزان شکایات از پزشکان عمومی را شمار بالای این گروه دانست و افزود: از یکصد و 10 هزار پزشک درکشور، 80 هزار پزشک عمومی و 22 هزار و 500 نفر دندانپزشک هستند این در حالی است که شمار فوق تخصصان ترمیمی و پلاستیک فقط 150 نفر است.

کد خبر 982160

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha