غلامحسین نوحی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: این طرح با همت و مساعدت کارشناسان پروژه ملی آسیکودای جهانی و دفتر آمار و فن آوری اطلاعات گمرک و با بهره گیری از تجارب کارشناسان آنکتاد ( واحد تجارت و توسعه سازمان ملل) راه اندازی شده است.
وی با اعلام اینکه ارائه خدمات مطلوب و جلب رضایت ارباب رجوع ازاهداف مهم و اساسی گمرک است، اظهار داشت: این طرح در راستای اجرای مدل تعالی سازمانی (
EFQM ) که مرحله پیشرفته طرح مدیریت کیفیت، راه اندازی شد که اجرای این سیستم گامی موثر در جهت تحقق گمرک الکترونیک است.ناظر گمرکات گیلان ادامه داد: استقرار سیستم آسیکودای جهانی در رویه ترانزیت این امکان را فراهم خواهد آورد که خدمات الکترونیکی از سوی گمرک ارائه شود و اسناد در بین گمرکهای مبدا و مقصد به شکل الکترونیک مبادله شود که همین امر نیز موجب افزایش سرعت و دقت خواهد شد.
وی عمده ترین مزیتهای پیاده سازی سیستم آسیکودای جهانی را فراهم شدن محیط بدون کاغذ در گمرکات دانست و افزود: با قابلیتهای موجود در این سیستم امکان انضمام اسناد به صورت الکترونیکی و کنترل نامحسوس فراهم می شود.
نوحی بیان داشت: اجرای دقیق این پروژه سبب تسهیل تجاری، ارائه آمار دقیق درآمد می شود و از آنجاییکه تحت سیستم وب بیس عمل می کند، ارتباط مابین تمامی گمرکات از طریق ستاد امکان پذیر خواهد شد.
وی همچنین تبادل الکترونیک اسناد بین گمرک و صاحبان کالا، تضمین تجمیعی به نحوی که صاحب کالا می تواند برای ترخیص محموله خود یک تضمین کلی داده و با همان تضمین تشریفات گمرکی ترانزیت را انجام دهد و همچنین نظارت دقیق و کامل مسئولان گمرک بر جریان ترانزیت را ازدیگر مزایای استفاده از طرح آسیکودای جهانی در رویه ترانزیت اعلام کرد.
مدیرکل گمرک انزلی یاد آورشد: با توجه به نامگذاری سال جاری به نام "اصلاح الگوی مصرف "، دو هدف مهم و موثر در زمینه اجرای این سیستم یعنی افزایش سرعت ترخیص، کاهش هزینه و وقت صاحبان کالا محقق خواهد شد و گمرکات گیلان نیز با اجرای این سیستم نقش و سهم خود را در توسعه اقتصادی کشور ایفا خواهند کرد.
وی خاطر نشان کرد: آسیکودا یا سیستم پردازش خودکار اطلاعات گمرکی از جمله سیستمهای مدرن نظارتی در گمرکهای جهان است که استقرار آن، بهینه سازی عملیات ترخیص کالا، کاهش قوانین دست و پاگیر اداری، توسعه سیستمهای مکانیزاسیون، کسب درآمد بیشتر از طریق کاهش سوء استفادهها و نتایجی از این دست را به دنبال دارد.
نوحی ادامه داد: در حال حاضر گمرک آستارا به عنوان چهارمین گمرک در سطح کشور بعد از گمرکات شهید باهنر، سرخس و گمرک انزلی در استفاده از این سیستم محسوب می شود.
نظر شما