به گزارش خبرنگار مهر در ملارد، شهرستان 300 هزار نفری ملارد در 40 کیلومتری پایتخت قرار دارد که از ابتدای شکل گیری این شهر جز شهرستان شهریار بود، اما چند ماهی است که طبق مصوبه هیئت دولت و با توجه به افزایش جمعیت و نرخ مهاجرت در این منطقه، شهر ملارد به شهرستان تبدیل شد و طی چند روز گذشته نیز اولین فرماندار این شهرستان نیز منصوب شد.
شهرهای سرآسیاب، ملارد، مارلیک و بخش صفادشت در تقسیمات جدید کشوری جز شهرستان ملارد به حساب می آیند که اکثر این شهرها جز مناطق محروم و فاقد امکانات رفاهی هستند.
با توجه به گسترش شهرها و روستاها به تبع باید امکانات در بخشهای مختلف رفاهی، بهداشتی، درمانی و آموزشی نیز گسترش یابد که در این زمینه به نظر می رسد که مسئولان امر باید ارتقا تمامی بخشها چاره بیاندیشند.
شهرستان 300 هزار نفری ملارد که به تازگی ارتقا یافته است نیز از این قاعده مستثنی نیست و باید با توجه به این نکات، تمامی بخشها به خصوص بخش آموزشی نیز ساماندهی شود.
برای احداث مدرسه در مارلیک زمین وجود ندارد!
در این زمینه رئیس اداره آموزش و پرورش ملارد در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: تراکم دانش آموزان در این شهرستان فوق العاده بالاست و در این زمینه مسئولان باید فکر اساسی برای این مشکل داشته باشند.
علی فدایی افزود: برای احداث مدارس و فضاهای آموزشی در شهر مارلیک زمینی وجود ندارد چون شهرکهای مسکونی در این منطقه احداث شده است.
این مسئول خاطرنشان کرد: در راستای احداث واحدهای آموزشی در شهرستان ملارد در حال حاضر مقرر شد در شهر سرآسیاب هشت هزار مترمربع زمین به این منظور در اختیار آموزش و پرورش و سازمان نوسازی قرار می گیرد.
مدارس را دور از دسترس دانش آموزان احداث نکنید
فدایی بیان داشت: همچنین کارشناسان باید توجه داشته باشند که زمین مورد نظر برای احداث مدرسه و فضای آموزشی دور از مرکز شهر نباشد چون دانش آموزان این مناطق نمی توانند مسافت طولانی را برای تحصیل طی کنند.
رئیس اداره آموزش و پرورش ملارد عنوان کرد: در حال حاضر پنج مدرسه در غرب و پنج مدرسه در شرق سرآسیاب همچنین پنج مدرسه در مارلیک این شهرستان مورد نیاز است تا تراکم دانش آموزان در این شهرستان کاهش یابد.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ملارد 70 هزار دانش آموز با 320 واحد آموزشی دارد، ادامه داد: همزمان با آغاز سال تحصیلی جاری چهار مدرسه جدید و نوسازی وارد مدار آموزشی شد و هم اکنون هفت مدرسه در ملارد در حال تخریب و بازسازی است.
وجود دانش آموز از 18 استان کشور و تحصیل چهار هزار دانش آموز عراقی و افغانی
این مسئول با اشاره به جمعیت بالای دانش آموزی در شهرستان ملارد اظهار داشت: از 18 استان کشور دانش آموز با قومیت فرهنگهای مختلف مشغول به تحصیل هستند که در این راستا باید مشکلات مهاجرپذیر بودن این شهرستان بررسی شود.
فدایی با اشاره به تحصیل سه هزار دانش آموزی عراقی و افغانی در سال تحصیلی گذشته در این شهرستان گفت: امسال نیز چهار هزار دانش آموز عراقی و افغانی در مدارس این شهرستان مشغول به تحصیل هستند.
رئیس آموزش و پرورش ملارد افزود: این دانش آموزان در ابتدای ثبت نام سنجش می شوند و با پاسخ دادن به سئوالات مختلف پایه تحصیلی آنها مشخص خواهد شد.
وی عنوان کرد: اکثر دانش آموزان عراقی دختر و در مقطع ابتدایی هستند.
کاهش تراکم دانش آموزی و یک شیفته کردن مدارس اولویت کاری فرمانداری
همچنین اولین فرماندار شهرستان ملارد نیز در گفتگویی به خبرنگار مهر گفت: با توجه به تاثیر نهاد آموزش و پرورش در جامعه و نقش تربیت فرزندان و نسلهای آینده، باید به این بخش نگاه ویژه ای داشت تا آینده سازان فردا به بهترین نحو تربیت شوند.
بهمن بنی عامریان که قبل از این فرماندار شهرستان اسلامشهر در استان تهران بود، افزود: با ارتقا ملارد به شهرستان باید در بخشهای مختلف آموزش و پرورش به خصوص کمبود نیروی انسانی تدابیر لازم را اندیشید.
این مسئول خاطرنشان کرد: با برنامه های در نظر گرفته شده برای شهرستان ملارد، به طور قطع با افزایش واحدهای آموزشی و مدارس تراکم بالای دانش آموزان در کلاسهای درس کاهش می یابد.
وی بیان داشت: همچنین با اجرای برنامه ها سعی می شود تمامی مدارس دونوبته در شهرستان یک نوبته شود.
این مسئول عنوان کرد: با توجه به افزایش مهاجرت و نرخ رشد جمعیت در این شهرستان به طور قطع در آینده ای نه چندان دور امکانات و اعتبارات فعلی اختصاصی به این شهرستان جوابگوی نیازهای مردم نیست.
با توجه به رشد فناوری در عرصه اطلاعات و ارتباطات و افزایش نیاز آموزشی دانش آموزان در این زمینه، ضروری است آموزشها به روز باشد.
از طرفی گسترش آسیبهای نوظهور اجتماعی نیازمند تربیت صحیح دانش آموزان برای جلوگیری از ابتلا به آسیبهاست، از این رو حجم زیاد دانش آموزان در یک کلاس عملا روند تربیت و تعلیم را به ویژه در بخشهایی که نیازمند توجه ویژه مرییان به دانش آموزان است را مختل می کند.
امید است مسئولان و کارشناسان امر با توجه به این مسائل فضای مطلوب و آرامش بخشی را برای ادامه تحصیل دانش آموزان در مدارس به وجود آوردند و دیگر شاهد بروز مشکلات و موانع مختلف در بخش آموزشی نباشیم.
شهرستان 300 هزار نفری ملارد با وسعت هزار و 950 کیلومترمربع در 45 کیلومتری شهر تهران قرار دارد. این شهر که تا چند ماه قبل جز شهرهای پر جمعیت شهرستان یک میلیون و 200 هزار نفری شهریار بود، با تصویب هیئت دولت به شهرستان ارتقا یافت.
نظر شما