علی عامری در گفتگو با خبرنگار مهر در بندرعباس با اعلام این خبر گفت: توسعه پایدار کشاورزی مستلزم اتخاذ تدابیر و شیوه مناسب مدیریت برای حفظ و تولید محصولات کشاورزی با اجرای مدیریت تلفیقی برای کنترل بیماری های و علفهای هرز است.
وی بیان کرد: تخصیص یارانه سموم موجب افزایش مصرف بی رویه سموم و دفع آفات نباتی گشته و منجر به ایجاد توسعه مقاومتها، ظهور و بروز آفات و بیماریهای جدید، تبدیل آفات ثانویه به آفات اصلی و مشکلات زیست محیطی شده بود.
عامری تصریح کرد: وزارت جهادکشاورزی اقدام به کنترل بهینه سموم کرده و با حذف یارانه سموم و تزریق اعتبار آن به بخش غیردولتی اقدام به بکارگیری کارشناسان فارغ التحصیل بخش کشاورزی کرده و با بکارگیری ناظران در طرح شبکه و امنیت و پیش آگاهی محصولات کشاورزی امید می رود از مصرف بی رویه سموم کاسته شود.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی هرمزگان در خصوص اجرای طرح مذکور هم یادآور شد: در این راستا مدیریت حفظ نباتات استان از سال 86 اقدام به اجرای این طرح کرده است و در سال جاری با بکارگیری 107 کارشناس فارغ التحصیل کشاورزی در 21 کلینیک گیاه پزشکی سطحی معادل 62 هزار و 214 هکتار را تحت پوشش قرار خواهد داد.
مدیر حفظ نباتات در خصوص جزییات اجرای این طرح هم افزود: طرح شبکه مراقبت با اعتباری بالغ بر سه میلیارد و 540 میلیون ریال با بکارگیری 107 کارشناس فارغ التحصیل در قالب 21 کلینیک گیاه پزشکی از محل اعتبارات یارانه سموم به بخش غیردولتی تزریق و در سطحی معادل 62 هزار و 214 هکتار اجرا خواهد شد که 32 هزار و 200 هکتار در بخش زراعی، 15 هزار هکتار در بخش گلخانه و 15 هزار هکتار در بخش باغبانی اجرایی خواهد.
وی همچنین در پایان در خصوص هدف از این طرح هم اذعان کرد: کنترل بهینه سموم و کاهش مصرف آن با تشکیل شبکه مراقبت و پیش آگاهی آفات و عوامل بیماری زای گیاهی و علف هرز و نیز استفاده از عوامل بیولوژیک عملی خواهد بود.
نظر شما