۲۸ آبان ۱۳۸۸، ۱۱:۵۰

نمایش فیلم‌های تلویزیونی در جشنواره فجر به نفع این آثار است

نمایش فیلم‌های تلویزیونی در جشنواره فجر به نفع این آثار است

تهیه‌کننده مجموعه "مشق عشق" معتقد است نمایش فیلم‌های تلویزیونی در جشنواره فجر باعث رشد و ارتقای فنی و محتوایی این آثار می‌شود.

اوجی به خبرنگار مهر گفت: من با ساخت تله فیلم موافق نیستم. این تولیدات لطمه زیادی به مسایل اقتصادی تلویزیون وارد کرده‌اند. فیلم‌های ویدئویی در زمان کوتاهی حدود 10 الی 15 روز ساخته می‌شوند و عوامل تولید به ویژه بازیگران می‌توانند در ماه دو یا حتی سه تله فیلم کار کنند. این مسئله روی ساخت مجموعه‌های تلویزیونی تاثیر منفی داشته است.

وی ادامه داد:‌ تله فیلم‌ها باعث شده‌اند که دستمزدها و هزینه تولید بی‌جهت بالا برود. فیلم‌های ویدئویی به نوبه خود هزینه قابل توجهی دارند و به همین دلیل عوامل تولید خصوصاً بازیگران با چند تله فیلمی که ممکن است در طول ماه کار کنند درآمد بیشتری خواهند داشت به همین دلیل برای ساخت سریال‌ها نیز دستمزد بالایی طلب می‌‌کنند که برای تهیه کننده مقرون به صرفه نیست.

این تهیه‌کننده تلویزیون افزود: بهتر است تولید فیلم‌های ویدئویی را کاهش دهیم و بیشتر روی ساخت سریال‌ها سرمایه‌گذاری کنیم. با هزینه تولید دو یا سه فیلم می‌شود یک سریال خوب ساخت. مجموعه‌های تلویزیونی به دلیل تناوب پخش مخاطب و بازتاب بیشتری نسبت به تله فیلمی که فقط یک یا دو بار پخش می شود دارند. به همین دلیل سریال‌ها عایدی بیشتری هم نسبت به آثار ویدئویی از بازار خواهند داشت.

اوجی حضور فیلم‌های 90 دقیقه‌ای در جشنواره فجر را اتفاقی خوب دانست و گفت: این حضور به طور حتم می‌تواند روی رشد کیفی این آثار تاثیر زیادی بگذارد، جشنواره باعث می‌شود مورد یک ارزیابی جدی قرار بگیرند. تله فیلم‌ها در جای خود هزینه بالایی دارند ولی در شکل فعلی با یک یا دو بار پخش از شبکه‌ها بازتاب زیادی ندارند و به همین دلیل مورد ارزیابی خاصی قرار نمی‌گیرند و این یکی از مهمترین دلایل سطح کیفی اغلب این آثار است.

وی افزود: کار جشنواره‌ها نمایش و ارزیابی بی‌طرفانه فیلم‌ها است. وقتی یک فیلم در جایی مورد ارزیابی جدی و اصولی قرار بگیرد این مسئله روی سازندگان آن بسیار تاثیرگذار است. در چنین شرایطی تهیه کننده، کارگردان و بازیگران دقت و وسواس بیشتری برای کیفیت کار خود به خرج می‌دهند.

تهیه کننده "ماه عسل" گفت: هر چند فیلم‌های تلویزیونی و سینمایی در ظاهر تفاوت‌هایی باهم دارند اما در عمل تفاوت چندانی ندارند جز این که تله فیلم‌ها ارزان‌تر تمام می‌شوند. بزرگترین فرق آنها این است که آثار تلویزیونی روی نوار مغناطیسی ضبط می‌شوند و آثار سینمایی روی نگاتیو35 میلیمتری.

وی ادامه داد:‌ فیلم‌های ویدئویی با آثار سینمایی به لحاظ داستان و ساختار تفاوت اندکی دارند و اگر از آثار برجسته سینمایی چشم پوشی کنیم تله فیلم‌ها از بیشتر فیلم‌های سینمایی یک سر و گردن بالاتر هستند و در جذب مخاطب موفق‌تر عمل می‌‌کنند. به همین خاطر فکر می‌کنم تبدیل آثار برجسته تلویزیونی به فرمت 35 میلیمتری اشکالی ندارد و اکران آنها مسئله‌ای است که می‌تواند اتفاق بیفتد.

مجید اوجی در پایان افزود: تردیدی ندارم که کار تلویزیونی با کار سینمایی تفاوت چندانی ندارد. این تفاوت‌ها بیشتر اسمی هستند. لفظ فیلم سینمایی دهان پر کن است چون اسمش سینما است. بازیگران و سایر عوامل سینما برای کار تلویزیونی رغبتی ندارند چون نام سینما دهان پر کن‌تر است. چون تا کار سینمایی نداشته باشند نمی‌توانند در خانه سینما عضو شوند و نمی‌توانند از معافیت مالیاتی بهره‌مند شوند چون اداره دارایی تنها سینما را می‌شناسد.

کد خبر 984763

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha