مجيد رجبي معمار رئيس ستاد انتفاضه و قدس شوراي هماهنگي تبليغات در گفت و گو با خبرنگار هنري "مهر" با اشاره به اين موضوع برضرورت ايجاد يك برنامه ريزي منسجم فرهنگي و اجراي آن توسط مديريت واحد فرهنگي تاكيد كرد و افزود :" ما در بيست و پنجمين سال پيروزي انقلاب ايستاده ايم و ديگر زمان آن فرا رسيده تا دست از آزمون و خطا برداريم و به برنامه ريزي و نتيجه گيري برسيم ."
وي شوراي عالي انقلاب فرهنگي را داراي جايگاه اجرايي مناسب براي اين منظور تلقي كرد و گفت :" فرهنگ يك مفهوم عام است و به خاطر ويژگي ها و گستردگي اي كه دارد جنبه هاي مختلف علمي ، هنري ،اجتماعي و تكنولوژيك را در برمي گيرد . بسياري از نهاد ها و سازمانهاي دولتي مثل وزارت فرهنگ وارشاد اسلامي، سازمان صدا و سيما ، سازمان تبليغات اسلامي و... بطورمستقيم در اين عرصه فعاليت مي كنند ولي بسياري از نهاد هاي تاثير گذار مثل نظام آموزش عالي ، وزارت آموزش وپرورش وبسياري سازمان هاي ديگر كه در شكل گيري شخصيت فرهنگي افراد جامعه تاثير جدي دارند نيزبا يد در اين عرصه مورد توجه قرار بگيرند و تحت يك برنامه منسجم و پيش بيني شده اهداف استراتزيك فرهنگي كشور را اعمال كنند و شوراي عالي انقلاب فرهنگي جايي ست كه محل تلاقي همه اين امكانات ، ظرفيت ها و توانمندي ها است . روساي سه قوه در آن حضور دارند . اعضاي اين شورا خودشان مي توانند قانون وضع كنند و براي اجراي آن تلاش كنند . اين شورا وظيفه خطيري دارد و لازم است به صورت جدي به وظايف خود عمل كند . لازم است كميسيون هاي مختلف آن تشكيل و جدي گرفته شوند . درحال حاضر متاسفانه به نظر مي رسد اعضا و فعاليت هاي اين شورا انسجام كامل را ندارند ."
مباحث فرهنگي صرفا با صدور ابلاغيه قابل اجرا نيستند با يد زمينه پذيرش آن ها براي هنرمندان و اهالي فرهنگ فراهم شود |
عضو هيات مديره بنياد روايت ادامه داد :" مباحث فرهنگي صرفا با صدور ابلاغيه قابل اجرا نيستند با يد زمينه پذيرش آن ها براي هنرمندان و اهالي فرهنگ فراهم شود . همچنان كه مقام معظم رهبري بصورت جدي بر توجه مسئولان به مسائل فرهنگي تاكيد مي كنند و راهكار هاي كلي را مشخص ميكنند مديران فرهنگي نيز بايد براي تبيين جزئيات تلاش كنند . همانطور كه تا كنون ديده ايم ايشان به سينما به عنوان هنري موثر در فرهنگ سازي توجه ويژه اي دارند . پس لازم است مديران و سينماگران نيز با درايت بيشتري به آن توجه كنند و در جهت برنامه ريزي دقيق گام بردارند ."
عضو هيات مديره انجمن سينماي انقلاب و دفاع مقدس امكانات سخت افزاري سينماي ايران را براي رسيدن به اهداف كلان چنين ارزيابي كرد :" سازمان تبليغات اسلامي ، وزارت ارشاد اسلامي ، سپاه ، بسيج ، آموزش وپرورش ، بنياد مستضعفان و جانبازان و بسياري ديگراز نهاد هاي دولتي كه داراي امكانات چشمگيري در سراسر كشور هستند . به هرحال امكانات فرهنگي علي رغم وجود ضعف هاي بسيار كم نيست . ممكن است در مقايسه با استاندارد هاي جهاني ضعيف باشد ولي از همين مقدار هم به درستي استفاده نمي شود . به خاطر آن كه نياز هاي طبيعي كشور در اين زمينه شناخته نشده است درنتيجه برنامه ريزي مناسبي براي رفع اين نياز ها صوت نگرفته است . اين كاستي فقط متوجه سينما نيست بلكه در عرصه هاي ديگر هم به شدت به چشم مي آيد . به عنوان مثال الان درآغاز تعطيلات تابستان قرار داريم در حدود 18 ميليون دانش آموز به مدت سه ماه در تعطيلات به سر مي برند ولي هيچ طرح جامعي براي هدايت انرژي و فرصت هاي موجود در اين مدت براي اين عده صورت نگرفته است . گرچه طرح هاي محدودي مثل طرح ميثاق و طرح آموزش در حوزه هنري به اجرا در آمده ولي همچنان در اين مورد مانند بسياري موارد ديگر نيازمند طرحي كلي و فراگير هستيم ."
وي همچنين نبود برنامه ريزي مشخص را زمينه ساز تغييرات برنامه در اثر تغير مديران تلقي كرد و گفت:" اين تغييرات در عرصه سينما لطمات جبران ناپذيري را به بدنه توليد وارد مي كند . اما تصورمي شود حضور آقاي حيدريان در دوره جديد فرصت مغتنمي ست و با توجه به شناختي كه از توانايي هاي مديريتي ايشان وجود دارد اميد است تحولات تازه اي را در زمينه برنامه ريزي در سينماي ايران ايجاد كند . او در همين مدت كوتاه براي سينما فضايي اميد بخش ايجاد كرده ، آدمي جنجالي نيست ، دلسوز و كاري ست از همه مهمتر حمايت عمومي دست اندر كاران سينما ، سازمان هاي موثر و مسئولين برجسته كشور را دارد .به نظر مي رسد كار برنامه ريزي براي سينما د رجهت بهره برداري درست از پتانسيل هاي كشور توسط ايشان و گروه كار آمد شان عملي ست ."
رجبي معمار نياز سينماي ايران را به برنامه ريزي كلان چنين توصيف كرد :" سينماي ايران به طرحي روشن نياز دارد كه
ملا حظه مخاطب را بكند ، ملاحظه گردش اقتصادي سرمايه را بكند در عين حال اهداف فرهنگي كشور در آن لحاظ شود ."
وي ايجاد تعامل با اهل قلم و كساني كه مي توانند بستر هاي فكري سينما را تامين كنند ، زمينه مناسبي براي تحقق اهداف فرهنگي كشور دانست و گفت :" لازم است اهداف انقلاب و جمهوري اسلامي بطور مرتب با آنها مطرح شود و به سئوالاتشان پاسخ داده شود . لازم است مسئولان در مورد مسائل حساس كشور با اهالي قلم و فرهنگ بي پرده سخن بگويند .آيا اتفاق افتاده تورهاي مختلفي براي انتقال اهداف و ارزش هاي فرهنگي ايجاد شود ؟ آيا تعاريف تازه را درمورد مسائل داخلي و جهاني بصورت بولتن هاي تخصصي همانطور كه به مديران منتقل مي شود در اختيار هنرمندان مي گذاريم؟ شده يك بار مسئولان امنيتي و اطلاعاتي كشور طي جلساتي راجع به مسائل مختلف بصورت شفاف سخن بگويند و آن ها را در جريان امور قرار دهند ؟ اين روزها حتي كشور هايي كه براساس اقتصاد سياست گذاري مي كنند به اهميت و قدرت هنر و رسانه بويژه سينما و تلويزيون پي برده اند و با اشراف به اين قدرت نه تنها فرهنگ داخلي بلكه فرهنگ جهاني را تحت تاثير قرار داده اند . پس لازم است مانيز از اين توانمندي بهره برداري كنيم " .
رئيس ستاد انتفاضه و قدس شوراي هماهنگي تبليغات كه نهادي ا ست در جهت برنامه ريزي اهداف و مراسم عمومي فرهنگي كشور در پايان اعلام كرد :" بيش از يك سال از فعاليت اين ستاد مي گذرد و در تمام اين مدت با حمايت هاي موثر سعي كرديم زمينه مساعد را براي فيلمسازان سينما و برنامه سازان تلويزيون فراهم كنيم تا در مورد مسائل فلسطين و لبنان به خلق اثر بپردازند . در حال حاضر نيز آمادگي داريم تا در صورت نياز فيلمسازان ، محققين و هنرمندان ارتباط آن ها را با گروه هاي جهادي تسهيل كنيم تا در زمينه تحقيق از منابع مناسبي برخوردار شوند ، ضمن اين كه توانايي حمايت از توليد آثار هنري را در اين عرصه داريم و با رايزني هايي كه با تلويزيون ، وزارت ارشاد و ديگر نهاد هاي فعال در اين زمينه انجام داده ايم شرايط مناسبي را براي توليد اين آثار فراهم مي كنيم ."
نظر شما