۲۶ آبان ۱۳۸۸، ۱۳:۴۲

وزیر ارشاد:

توجه ایرانیان به فرهنگ و ادب برای همه دنیا شناخته شده است

توجه ایرانیان به فرهنگ و ادب برای همه دنیا شناخته شده است

همه دنیا از سابقه فرهنگ و تمدن ایران به خوبی آگاه هستند و قدمت چند هزار ساله و توجه ویژه ایرانیان به دانش، فرهنگ و ادب برای همه شناخته شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، سید محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که در نشست "کتاب، پیوند فرهنگی میان ملل" حضور داشت با بیان این مطلب همگرایی فرهنگی ملتها را یکی از مسائل مهم جهان امروز دانست.

حسینی گفت: با توجه به نامگذاری سال 2010 از طرف یونسکو به عنوان سال تقارب و همگرایی فرهنگی ملتها شایسته است به جای شنیدن صدای خشونت و زورگویی در دنیا، بر تبادل فرهنگی تاکید کنیم.

وی ادامه داد: در سه دهه گذشته، تلاش مسئولان کشور بر این بوده تا با کشورهای مختلف دنیا از نظر فرهنگی رابطه برقرار کنند و از همه کشورها می‌خواهیم که تنها به روابط سیاسی و اقتصادی بسنده نکنند.

حسینی تصریح کرد: مردم ایران در طول تاریخ ثابت کرده‌اند که نوعدوست و مهربانند و این مسئله هم در ایران باستان و هم پس از پیوند با دین مبین اسلام به چشم می‌خورد.

وزیر ارشاد گفت: آمادگی حضور متقابل نمایندگان فرهنگی کشورمان با دیگر کشورهای جهان را داریم و مطمئنم که هر انسانی از هرجای دنیا با حضور در ایران می‌تواند تصویر غلطی را که برخی رسانه‌های غربی از این کشور ترسیم کرده‌اند فراموش کند.

وی در پایان با ذکر چند جمله از بزرگان ادبیات جهان مانند تولستوی، ویکتور هوگو و سقراط  کتاب را محصولی برای همه افراد جهان  معرفی کرد.

 محسن پرویز معاون فرهنگی وزیر ارشاد نیز برنامه‌های متنوع فرهنگی کشورمان را برای نمایندگان کشورهای مختلف حاضر در این نشست تشریح کرد.

وی گفت: در کشور ما روز وفات علامه طباطبایی به عنوان روز کتاب و کتابخوانی برگزیده شده که به علت برنامه‌های متنوع، به یک هفته گسترش پیدا کرده است.

پرویز ادامه داد: دو رخداد بزرگ فرهنگی کشور ما به کتاب و کتابخوانی اختصاص دارد. نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران که در نیمه اول سال برگزار می‌شود و هفته کتاب که در نیمه دوم سال با برنامه‌های متنوع به کتاب و کتابخوانی اختصاص یافته است.

وی با اشاره به برنامه‌ریزی یکساله دست‌ا‌ندرکاران معاونت فرهنگی و تعامل با نمایندگان نهادهای مختلف دولتی و غیر دولتی برای برگزاری مطلوب فعالیتهای این هفته تصریح کرد: همکاری با انجمنهای مختلف نشر در کشورمان از جمله فعالیتهایی است که همه اقشار را در برگزاری هفته کتاب سهیم می‌کند.

معاون امور فرهنگی وزیر ارشاد همچنین گفت: در سال جاری برای نخستین بار با همکاری سازمان ارتباطات اسلامی 20 نمایشگاه کتاب در 20 کشور جهان برگزار کردیم که این کتابها در پایان این نمایشگاهها به کتابخانه‌‌های آن کشورها اهدا خواهند شد.

پرویز در بخش دیگری از سخنان خود افزود: در دولت دهم به حوزه بین‌ا‌لملل کتاب نیز توجه ویژه‌ای خواهیم داشت، امری که متاسفانه در گذشته کمتر مورد توجه قرار گرفته و کشورهای مختلف جهان را از فرهنگ و ادبیات ایرانی محروم کرده است.

وی تصریح کرد: به عنوان یکی از برنامه‌های معاونت فرهنگی در دولت جدید معرفی نشر ایرانی را در دستور کار داریم و بحث بازارهای بین‌المللی را با جدیت دنبال خواهیم کرد. حضور نمایشگاههای بین‌المللی تهران در نمایشگاههای مطرح جهان از جمله این فعالیتها به شمار می‌آید.

پرویز با اشاره به اهمیت معرفی مراکز اطلاع رسانی حوزه کتاب در کشورمان در عرصه بین‌المللی افزود: خانه کتاب و خبرگزاری کتاب که سایتهای اینترنتی پربازدیدی دارند باید در سطح بین‌المللی نیز به مخاطبان معرفی شوند.

در این مراسم سفیر ارمنستان، نماینده سفارتهای کره، فرانسه، ایتالیا، مجارستان و گرجستان درباره اهمیت تبادل فرهنگی کشورشان با ایران سخنرانی ایراد کردند.

کد خبر 985068

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha