۲۶ آبان ۱۳۸۸، ۱۳:۲۴

نشست خبری بروجردی/

آینده جشنواره تئاتر بانوان به تغییر مدیریت‌ها بستگی دارد

آینده جشنواره تئاتر بانوان به تغییر مدیریت‌ها بستگی دارد

دبیر هشتمین جشنواره تئاتر بانوان با اشاره به تثبیت جشنواره در سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و فعالیت دبیرخانه دائمی، تغییر مدیریت‌ها را در نحوه برگزاری این رویداد تئاتری تأثیرگذار دانست.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری هشتمین جشنواره سراسری تئاتر بانوان با حضور دبیر جشنواره سه شنبه 26 آبان ماه در فرهنگسرای ارسباران برگزار شد. در ابتدای این نشست اعظم بروجردی دبیر جشنواره مکان برگزاری مراسم افتتاحیه جشنواره را که پیش از این قرار بود در برج میلاد برگزار شود، مجتمع فرهنگی مختار سلیمانی منطقه یافت آباد تهران اعلام کرد و گفت: در این مراسم که پنجشنبه 28 آبان ماه برگزار می شود دکتر قالیباف شهردار تهران نیز حضور خواهند داشت.

وی درباره حامیان مالی جشنواره هشتم تئاتر بانوان گفت: به احتمال زیاد بنیاد شهید یکی از حامیان مالی ما خواهد بود. پیش از این قرار بود چند بانک اقتصادی نیز از این جشنواره حمایت کنند که متأسفانه از این امر انصراف دادند. این سؤال برای ما نیز مطرح است که چرا تئاتر تا این حد محروم است. البته حضور مراکز مختلف و بانک ها تا این مرحله نیز باعث معرفی تئاتر می شود و در مردمی شدن تئاتر تأثیرگذار است حتی اگر به نتیجه مادی نرسد.

دبیر جشنواره هشتم درباره وضعیت سالن های اجرایی جشنواره با حذف تماشاخانه های ایرانشهر گفت: ما مشکل سالن را حل کردیم و تنها این موضوع مناسب نبود که کسی سالنی را در اختیار تئاتر و جشنواره ای تئاتری قرار نداد. ما از تیرماه با مدیر تماشاخانه های ایرانشهر رایزنی و مکاتباتی را انجام دادیم ولی در نهایت ایشان قصد داشتند ما را در مقابل دوستان و گروه های تئاتری قرار دهند. اما ما هرگز با دوستان خود روبرو نمی شویم زیرا اگر قرار باشد اجرای عمومی اثری به خاطر جشنواره لغو شود کار درستی نیست. با اینکه مدیر تماشاخانه های ایرانشهر بارها پیشنهاد داد که با گروه ها برای قطع اجرای عمومی صحبت کنیم این پیشنهاد را قبول نکردیم.

عباس غفاری دبیر اجرایی جشنواره هشتم تئاتر بانوان درباره وضعیت سالن های اجرایی جشنواره گفت: با نامه نگاری هایی که با اداره کل ارشاد استان تهران و مرکز هنرهای نمایشی وزارت ارشاد داشتیم قرار شد سالن شماره دو محراب که 28 آبان ماه افتتاح می شود در اختیار جشنواره قرار گیرد. این سالن با ظرفیت 60 نفر سالن مناسبی برای جشنواره است. همچنین بخشی از نمایش های صحنه ای نیز در تالار هنر اجرا خواهند شد و نمایش های بخش آیینی سنتی جشنواره نیز در فرهنگسرای ارسباران به صحنه می روند.

بروجردی دبیر جشنواره درباره وضعیت اجرای عمومی آثار برگزیده جشنواره و کمک هزینه گروه ها خاطرنشان کرد: اولین نمایش برگزیده جشنواره هشتم روز بعد از مراسم اختتامیه جشنواره در تالار مولوی اجرا خواهد شد و 5 تا 10 نمایش هم در سطح فرهنگسراهای تهران اجرای عمومی خواهند داشت. در خصوص کمک هزینه گروه ها نیز قرار بود در ابتدا از یک تا سه میلیون تومان کمک هزینه به گروه ها اختصاص پیدا کند که به دلیل تغییر بودجه این مبلغ از یک تا دو میلیون تومان شد. کمک هزینه ها بسته به نظر شورایی در این خصوص بنا به دکور، لباس و تعداد عوامل نمایش در نظر گرفته می شود که در دو قسط به گروه ها پرداخت می شود.

دبیر چهار دوره جشنواره تئاتر بانوان در خصوص فعالیت دبیرخانه دائمی جشنواره در سال های آینده و وضعیت بودجه و برگزاری این جشنواره تأکید کرد: رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران مساعدت بسیاری با ما داشتند و مایلند که جشنواره در سال های آینده نیز برقرار باشد. ولی مدیریت ها در کوتاه مدت جابجا می شوند و این امر باعث می شود که آینده مشخص نباشد. آقای شوشتری تأکید کردند که فعالیت دبیرخانه از فردای اختتامیه هشتم آغاز شود و کارهایی نیز در راستای بین المللی شدن جشنواره انجام شود ولی ما هم اطلاعی از آینده نداریم و نمی دانیم با تغییر مدیریت ها چه اتفاقاتی رخ می دهد.

وی افزود: البته دیگر لازم نیست کسی از جشنواره تئاتر بانوان دفاع کند زیرا جشنواره جایگاه خود را در سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و میان هنرمندان تئاتر تثبیت کرده است. ممکن است سنگ اندازی هایی وجود داشته باشد ولی فکر نمی کنم خللی در جشنواره تئاتر بانوان ایجاد شود. البته در زمان آقای محمدمهدی عسگرپور در معاونت هنری سازمان دبیرخانه جشنواره دائمی شده بود ولی بعدها دچار تغییر شد.

عباس غفاری دبیر اجرایی جشنواره نیز در پایان با اشاره به چاپ سه پژوهش از جواد انصافی و منوچهر اکبرلو و شش عنوان نمایشنامه در جشنواره هشتم تئاتر بانوان گفت: یک نمایش نیز توسط مرکز هنرهای نمایشی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران خریداری و سال آینده تولید و اجرا خواهد شد. همچنین ورک شاپی با حضور کارگردانی هلند با موضوع تئاتر خیابانی و محیطی هلند و اروپا در سالن کنفرانس خانه تئاتر برگزار خواهد شد.

وی ادامه داد: سمینار "زن در آیینه نمایش" هم در سالن کنفرانس تئاتر شهر برگزار می شود و خلاصه پژوهش ها در این سمینار قرائت می شوند و آقای بهروز غریب پور عضو هیئت داوران جشنواره نیز سخنرانی خواهند کرد. بخش نمایشنامه خوانی جشنواره هم در سالن کنفرانس تئاتر شهر برگزار می شود با این تفاوت که نمایشنامه نویسان آثار خود را در قالب نمایشنامه خوانی خوانش می کنند.

هشتمین جشنواره سراسری تئاتر بانوان از 28 آبان در تهران آغاز به کار خواهد کرد.
کد خبر 985139

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha