۲۶ آبان ۱۳۸۸، ۱۷:۲۲

علی اوجبی:

مسلمانان پیش از اندیشمندان غربی با نقد آشنا بوده‌اند

مسلمانان پیش از اندیشمندان غربی با نقد آشنا بوده‌اند

علی اوجبی دبیر ششمین جشنواره نقد کتاب عصر امروز در مراسم اختتامیه این جشنواره عنوان کرد که مسلمانان بیش و پیش از اندیشمندان غربی با نقد آشنا بوده‌اند.

به گزارش خبرنگار مهر، اوجبی در این مراسم گفت: علیرغم آن که برخی اصرار دارند پیشینه نقد را به یونان به ویژه ارسطو بازگردانند، چنین تصور می رود که مسلمانان در اثر آموزه های دینی و حتی ایرانیان فرهیخته قبل از اسلام، با اهمیت و تاثیر شگرف نقد در رشد و بالندگی دانش و معرفت بیش و پیش از اندیشمندان غربی آشنا بوده و خود بدان انس و الفت داشتند و آن را با آغوش باز می پذیرفتند.

وی یادآور شد: اما در دوران معاصر، نقد به مفهوم جدید و رایج آن شاید عمری به درازای یک قرن داشته باشد. شگفتی از آن روست که با وجود آن که همگان بر ضرورت و آثار پربار و میمون آن اعتراف و اذعان دارند، کمتر نویسنده ای را می توان یافت که پذیرای نقد باشد و اندک پژوهشگری را می توان دید که حاضر به نقدنویسی و واکاوی سره از ناسره آثار و اندیشه ها باشد.

معاون فرهنگی خانه کتاب درادامه گفت: تحلیل وآسیب شناسی این مهم ازضرورت هایی است که مدیران فرهیخته فرهنگی، جامعه  شناسان و فیلسوفان علم را به پژوهش های جدی فرا می خواند. زیرا یکی از علل انکارناپذیر خلق و آفرینش آثار ارزشمند، آن است که عرصه بر کتاب سازانی که بر خوان آماده اندیشه های دیگران می نشینند و ناشیانه و گاه ماهرانه در صدد اقتباس، کپی برداری و تولید آثار کم مایه اند، تنگ شود.

اوجبی عنوان کرد: برای نگارنده که سالهاست به دلیل همکاری نزدیک با جشنواره نقد، با جریان نقدنویسی و چند و چون آن در ایران اسلامی و دیگر جوامع آشناست، جای بسی خرسندی است که تولید آثار فاخر از یک سو و کیفیت جریان نقدنویسی از سوی دیگر حرکتی رو به جلو دارد.

وی سپس به ارائه گزارشی از جشنواره نقد کتاب پرداخت و گفت: دبیرخانه ششمین دوره جشنواره نقد کتاب بسیار مفتخر است که پس از ماهها تلاش عالمانه و طاقت فرسای نزدیک به 46 تن از استادان و اندیشمندان حوزه و دانشگاه و صاحب نظران عرصه نقد، با بررسی 835 مقاله که از سوی 117 نشریه در سال 1387 منتشر شده بود، با تشکیل گروههای داوری و ارزیابی مقالات در قالب 13 رشته، در چند مرحله آثار برگزیده و شایسته تقدیر را معرفی کند.

وی افزود: این در حالی است که در دوره قبل 650 مقاله منتشر شده در 79 مجله مورد ارزیابی قرار گرفته بود که این خود حاکی از رشد کمی در توجه به نقد نویسی طی یک سال اخیر است.

اوجبی در ادامه گفت: در این دوره پس از فراخوان های مکرر، به ترتیب در حوزه های کلیات 81 مقاله، فلسفه 57 مقاله، دین 49 مقاله، علوم اجتماعی 86 مقاله، علوم و فنون 105 مقاله، هنر 89 مقاله، ادبیات داستانی 70 مقاله، ادبیات فارسی 61 مقاله، ادبیات عرب 3 مقاله، زبان شناسی 11 مقاله،  شعر 83 مقاله، تاریخ و جغرافیا 86 مقاله و کودک و نوجوان 54 مقاله به دبیرخانه واصل شد. 

کد خبر 985433

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha