دايكه پوتسل رئيس بخش فرهنگي سفارت آلمان در ايران در گفتگو با خبرنگار بين الملل مهر خلاصه اي از فعاليتهاي بخش فرهنگي آلمان در ايران و برنامه هاي آتي اين بخش را تشريح كرد.
وي گفت: به دليل اهميت فعاليتهاي فرهنگي در ايران با افزايش نيرو در وابسته فرهنگي سفارت آلمان در ايران، برنامه هاي فرهنگي و مدرسه زبان سفارت آلمان را فعال كرديم.
پوتسل بااشاره به اينكه طي 2 سال اخير قراردادهاي بسياري در زمينه برنامه هاي علمي ميان دوكشور بسته شده است، افزود: از آخرين فعاليتهاي فرهنگي آلمان در ايران مي توان به مشاركت فعال آلمان در جشنواره فيلم فجر كه با 2 فيلم در آن شركت كرده بود و همچنين سفر يك گروه از هنرمندان برجسته تئاتر اشتوتگارت و گروه موسيقي مدرن به ايران اشاره كرد.
وي در ادامه افزود: به تازگي 5 هنرمند از فرايبورگ براي اجراي برنامه هاي فرهنگي - هنري و برگزاري نمايشگاه نقاشي در تهران و اصفهان حضور پيدا كردند.
رئيس بخش فرهنگي سفارت آلمان درباره برنامه هاي آتي بخش فرهنگي سفارت آلمان اظهار داشت: آلمان علاوه بر برگزاري هفته فرهنگي مشترك با كشور فرانسه در شيراز، قصد دارد در تبريز نيز اقدام به برگزاري يك نمايشگاه نقاشي كند.
پوتسل با اعلام خرسندي از دوجانبه بودن تبادلات فرهنگي تصريح كرد: ايران همواره در اين زمينه فعاليتهاي فرهنگي همكاريهاي لازم را با آلمان داشته است كه از آن جمله مي توان به اجراي نمايشنامه ( خانه برن آلداآلبا ) در آلمان اشاره كرد كه كارگردان اين نمايشنامه آلماني و بازيگران آن ايراني بودند. اين نمايشنامه در جشنواره فجر نيز به نمايش درآمد.
وي افزود: آلمان در نظر دارد تابستان آينده نمايشگاه بزرگ هنر ايران را در خانه فرهنگ ملل برلين برگزار كند كه در آن تمام جنبه هاي هنر ايران به نمايش گذاشته مي شود .
رئيس بخش فرهنگي سفارت آلمان به بسط و توسعه زبان آلماني در ايران اشاره كرد و گفت:علاقه به زبان آلماني با توسعه روابط اقتصادي - علمي بين دو كشور درحال افزايش است، اما در حال حاضر مدرس مجرب براي آموزش زبان آلماني در ايران كم است.
پوتسل درباره تبادل هياتهاي فرهنگي و مطالعاتي و نزديكي بيش از پيش دو كشور گفت: گمان مي كنم تبادل هياتهاي ايراني و آلماني به نزديكي بيشتر دو كشور كمك كرده و باعث نزديكي بيش از پيش دوكشور شود.
وي افزود: پس از سفر آقاي خاتمي رئيس جمهوري ايران به آلمان در سال 2000 ما شاهد بسط و گسترش روابط ايران و آلمان شديم كه از آن جمله مي توان به برگزاري نمايشگاه 7000 سال فرهنگ ايران در بن اشاره كرد.
پوتسل همچنين افزود:آلمان درصدد راه اندازي انستيتو گوته در ايران است كه بطور قطع گام مهمي براي نزديكي فرهنگ دو كشور خواهد بود. وي درخصوص فعاليتهاي انستيتو گوته گفت: فعاليتهاي اين انستيتو در زمينه فيلم ، تئاتر ، موسيقي ، برگزاري نمايشگاههاي فرهنگي ، سخنراني ، شب شعر و همچنين تدريس زبان آلماني خواهد بود.
آلمان يكي از كانونهاي فرهنگي جهان است. فرهنگ اين كشور در پايان قرون وسطي ( همزمان با اختراع صنعت چاپ توسط يوهانس گوتنبرگ ) به جهانيان شناسانده شد .
يكي از ويژگيهاي فرهنگي آلمان تنوع آن است . اين كشور شاعران ، نويسندگان ، فيلسوفان و هنرمندان زيادي را به جهان عرضه كرده است و در عصر كنوني نيز در زمينه چاپ و نشر، برگزاري نمايشگاههاي كتاب ، ايجاد موسسات هنري و تهيه فيلم پيشرفتهاي خوبي داشته است.
مناسبات ايران - آلمان در زمينه هاي تاريخي و سنتي شهرت دارد و بطور مستند از سابقه 500 ساله برخوردار است .
از نظر تاريخي آنچه آلمان و ايران را به يكديگر نزديك مي كند مجموعه اي از مناسبات سياسي ، فرهنگي و بازرگاني است .
دو كشور با تاسيس اولين مدرسه آلماني در تهران در سال 1905 اقدامات مشتركي را براي گسترش روابط به عمل آوردند .
آلمان اولين كشور غربي بود كه با ايران موافقتنامه فرهنگي امضا كرد.
نظر شما