بهروز ریاحی چهارشنبه شب در حاشیه همایش مدیریت کیفیت در گفتگو با خبرنگار مهر در گرگان افزود: این درحالیست که تاکنون در دنیا بالغ بر یک میلیون و 150 هزار گواهینامه سیستمهای مدیریت کیفیت ایزو 9000 صادر شده است.
وی اظهار داشت: ایران از نظر تعداد کمی در این بخش در جایگاه 32 قرار دارد و کشورهای مطرحی بعد از ما در جهان هستند.
وی خاطرنشان کرد: در سالهای اخیر بحث کیفیت و سرآمدی به عنوان یکی از مفاهیم کلیدی در سر راه تجارت جهانی و حضور کالاها در بازرهای جهانی مطرح شده و تمام سازمانهای بین المللی درگیر با تجارت جهانی مثل WTO، سازمان اندازه شناسی، سازمان ملل متحد و سازمان اوزان و مقیاسها و سازمان ایزو بر روی این موضوع تاکید زیادی کردند و هر کالایی که می خواهد در بازار جهانی حضور یابد و رقابت کند باید از حداقل استانداردها تبعیت کند.
به گفته ریاحی، برای اینکه به قدرت اول منطقه در سند چشم انداز 1404 تبدیل شویم، ناگزیر هستیم به مقوله کیفیت و استاندارد توجه کنیم و در حال حاضر در خیلی از کشورهای دنیا هزینه کردن برای کیفیت را هزینه تلقی نمی کنند و بلکه نوعی سرمایه گذاری برای آینده تلقی می شود.
رئیس پژوهشکده سیستمهای مدیریت کیفیت و مشاور رئیس سازمان استاندارد ایران بیان داشت: تعداد گواهینامه ها به معنای ارتقای کیفیت در کشورها تلقی نمی شود یعنی کشورهایی را داریم که تعداد گواهینامه های آنها کمتر است اما نوع نگاه آنها به موضوع کیفیت به مراتب از نوع برخی از کشورها عمیق تر و وسیع تر و دامنه دارتر است.
وی بیان داشت: به نظر می رسد که به جای اینکه در مقوله کیفیت قبل از مباحث سطحی توجه شود باید به نظارتی که مشتری منتقل می کند و به دیدگاه هایی که مشتری به سازمان منعکس می کند توجه داشته باشیم و در تولیدات خود لحاظ کنیم.
وی یادآور شد: خوشبختانه در سالیان اخیر در بحث فرهنگی خوب کار شده و در کشور ما در شش سال پیش شاید یک آزمایشگاه همکار که بتواند آزمایشها را با دقت کافی انجام دهد، نداشتیم اما امروزه ده ها آزمایشگاه مورد تائید را در استانها از جمله گلستان داریم که در حال فعالیت هستند.
ریاحی، به شعار "یک استاندارد، یک آزمون و یک ارزیابی انطباق مورد پذیرش در همه جا" اشاره و اضافه کرد: اگر ما فرآورده ای را در آزمایشگاه ایران آزمون کردیم پاسخ آن در تمام ایران باید یکسان باشد.
400 آزمایشگاه استاندارد در ایران فعالیت دارد
رئیس پژوهشکده سیستمهای مدیریت کیفیت و مشاور رئیس سازمان استاندارد ایران عنوان کرد: یکی از نگرانیهایی که باید برطرف شود در اقتصاد جهانی این است که آزمایشگاه های ما این شرایط را داشته باشند و بتوانند این را برآورده کنند.
وی افزود: خوشبختانه از مجموع 100 هزار آزمایشگاهی که بر روی این استانداردها کار می کنند حدود 400 آزمایشگاه در ایران است و توانستیم بستر لازم را برای حضور و ظهور این آزمایشگاه ها فراهم کنیم.
این مسئول اظهار داشت: تا رسیدن به مرز بین المللی چند سال دیگر باید فعالیت کنیم که آزمایشگاه های ما به یک درجه اطمینان از بین المللی برسند که اگر فرآورده ای را آزمون کردند و این فرآورده در بازارهای دنیا هم آزمون شد همان نتیجه ای بدست آید که در اینجا بدست آوردیم.
نظر شما