۲۸ آبان ۱۳۸۸، ۱۳:۵۹

تولید سالانه 625 هزار تن علوفه از سطح مزراع خراسان جنوبی

تولید سالانه 625 هزار تن علوفه از سطح مزراع خراسان جنوبی

بیرجند - خبرگزاری مهر: رئیس سازمان جهار کشاورزی خراسان جنوبی از تولید سالانه حدود 625 هزار تن علوفه از سطح مراتع استان خبر داد و گفت: این میزان علوفه جوابگوی بخش دامپروری استان نیست.

به گزارش خبرنگار مهر در بیرجند، محمد زاری صبح پنج شنبه در دیدار رئیس و اعضای شورای معاونین سازمان جهاد کشاورزی استان با استاندار به وجود 3.4 میلیون واحد دامی در استان اشاره کرد و افزود: در حال حاضر توسعه نباتات علوفه ای از اولویت های اصلی جهاد کشاورزی می باشد. 

وی اضافه کرد: در حال حاضر از جمعیت 636 هزار و 420 نفری استان، بالغ بر 48 درصد جمعیت استان را روستائیان و عشایر تشکیل می دهند.

زاری با برشمردن توانمندی ها و پتانسیل های موجود استان، گفت: خراسان جنوبی سرزمین پتانسیل های کشاورزی است و از 24 دشت موجود در استان 12 دشت بکر و دست نخورده است به طوریکه هیچگونه بهره برداری از آن صورت نگرفته است.

رئیس سازمان جهار کشاورزی خراسان جنوبی عنوان کرد: در سال جاری با حمایت های دولت جمهوری اسلامی 20 هزار تن جو و 50 هزار تن گندم از کشاورزی استان با نرخ تضمینی خریداری شده است.

وی توسعه کشت نباتات علوفه ای را با توجه به گسترش صنعت دامپروری و نیاز بخش دامپروری استان به علوفه (به منظور تولید مواد پروتئین و لبنی) و نیاز پایین ذرت علوفه ای و سورگوم به آب، طول کوتاه دوره رشد و ضریب زیاد تبدیل آب به محصول و کاشت مکانیزه اینگونه محصولات و سایر ویژگی ها از اولویت های کاری سازمان جهاد کشاورزی استان ذکر کرد و ادامه داد: کشت غلات در اولویت بعدی کار این سازمان است.

زاری از دیگر توانمندی های بخش کشاورزی استان به ایجاد هفت شرکت سهامی زراعی در سطح استان اشاره کرد و بیان داشت: یکی از این شرکت های سهامی زارعی در نقطه مرزی افغانستان با حفر و تجهیز 12 حلقه چاه کشاورزی در منطقه خوشاب و در کمربند سبز ایجاد شده است.

وی از زرشک، عناب و زعفران به عنوان محصولات مزیت دار و استراتژیک استان یاد کرد و افزود: خراسان جنوبی از نظر سطح زیر کشت و میزان تولید زرشک و عناب مقام اول جهان و از نظر سطح زیر کشت و میزان تولید زعفران مقام دوم کشور را دارا می باشد.

زاری تحقیق، ترویج و آموزش کشاورزان و تولیدکنندگان، تجهیز و نوسازی اراضی، استفاده بهینه از آب موجود و اجرای طرح های نوین علمی (از جمله آبیاری تحت فشار) و توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی استان را از دیگر اولویت های کاری ابن سازمان برشمرد و از نماینده عالی دولت در خراسان جنوبی خواست تا جهاد کشاورزی را در رسیدن به اهداف، سیاست ها، برنامه های کاری و رونق و شکوفایی بخش کشاورزی یاری کند.

رئیس سازمان جهار کشاورزی خراسان جنوبی در پایان یادآور شد: 33 درصد اشتغال و و باللغ بر 20 درصد ارزش افزوده مربوط به بخش کشاور زی خراسان جنوبی است.

استاندار خراسان جنوبی نیز در این دیدار از خراسان جنوبی به عنوان یک استان مستعد کشاورزی یاد کرد.

قهرمان رشید با یادآوری ظرفیت ها و پتانسیل های موجود در استان و بخش کشاورزی، از عناب، زرشک و زعفران به عنوان محصولات استراتژیک یاد کرد که در اقتصاد خانوارهای روستایی نقش بسزایی دارند.

استاندار خراسان جنوبی در پایان ضمن قدر دانی از روحیات و فرهنگ حاکم بر مجموعه جهادکشاورزی و جلوه های فرهنگ جهادی و خدمات جهادگران در توسعه و آبادانی کشور و بخش کشاورزی، استفاده از تکنولوژی روز، ترغیب و تشویق مردم به سرمایه گذاری در بخش کشاورزی، آموزش و استفاده خرمندانه از منابع آب و خاک و بهره برداری از نظرات خبرگان و فارغ التحصیلان کشاورزی را لازمه موفقیت بخش کشاورزی تا رسیدن به اهداف مورد نظر نظر ذکر کرد.

کد خبر 986319

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha