۳۰ آبان ۱۳۸۸، ۸:۲۷

اولویت‌های سینمای ایران/

خصوصی شدن مهمترین اولویت سینمای ایران است

خصوصی شدن مهمترین اولویت سینمای ایران است

جهانگیر کوثری تهیه‌کننده سینما خصوصی شدن صنعت سینمای کشور و حل مشکل کمبود سالن‌های نمایش را مهمترین اولویت‌های سینمای ایران دانست.

کوثری به خبرنگار مهر گفت: اولین دغدغه‌ای که در سینمای وجود دارد، خصوصی شدن این صنعت است. هنوز بخشی از تجهیزات، امکانات ونگاتیو‌های ما دولتی است، دولت احاطه کامل براین هنر دارد. سینمای ما در بخش‌های خصوصی کسب درآمد می‌کند، در بخش‌های خصوصی انگاره‌های فرهنگی مخاطبان دیده‌ می‌شود اما در اصل همه چیز دولتی است واین مشکل موانع بسیاری را پدید می‌آورد، وقتی همه چیز سینما دولتی باشد ممیزی هم اعمال می‌شود.

وی افزود: اولویت مهم دیگری که در سینمای ما باید مورد توجه قرار گیرد مسئله نادیده گرفتن اصنافی است که در سینما فعالیت می‌کنند. مشکلات ساده‌ای را که می‌توان از طریق صنوف حل کرد در خانه سینما و یا بنیاد فارابی بررسی می‌شود. چشم‌اندازی که در خانه سینما برای رفع این مسائل در نظر گرفته شده بود به چشم نمی‌آید و کمبود‌های دیگری مثل عدم اکران فیلم‌های فرهنگی ومشکلات دیگر به آن اضافه شده است.

تهیه کننده "خون بازی" گفت: خروش وهجومی که الان فیلم‌های تجاری دارند دیگر هیچ جایی برای اکران فیلم‌های فرهنگی‌ باقی نمی‌ماند. دولت 200 سینما دارد که می‌تواند با اختصاص آنها به دو گروه سینمایی مشکل اکران فیلم‌های فرهنگی را کم کند. دولت باید کمی دغدغه فرهنگی داشته باشد. من هفت فیلم اکران نشده دارم وهیچ سینمایی حاضر به نمایش آنها نیست، البته حق هم دارند ولی نقش دولت در این مواقع بسیار مهم است.

وی ادامه داد: من هنوز به خاطر اکران "کتونی سفید" به پخش‌کننده ضرر می‌دهم . هنوز فیلم‌های "یک شب"، "عصر جمعه"، "می‌زاک"، "نسل جادوئی"، "حیران" و" به هدف شلیک کن" را نتوانستم اکران کنم. فکر می‌کنم ممیزی نمی تواند زیاد تا‌ثیری بر پدیده‌های هنری مثل ادبیات وسینما داشته باشند. سینمای ما این جایگاه معنوی را که در جهان دارد به راحتی به دست نیاورده وما باید قدر این سینما‌گران را بدانیم و به آنها بها بدهیم.

این تهیه‌کننده خاطر نشان کرد: کمبود سالن‌های سینمایی یک دیگر از اولویت‌های سینمای ایران است. ساخت پردیس‌های سینمایی کمک بسیاری به سینمای ما کرده است، باید احداث این سالن ها ادامه یابد. سینما رفتن برای خانواده‌ها گران تمام می‌شود پس باید امکانات و شرایط مطلوب برای جذب مخاطب در سالن‌های نمایش فیلم وجود داشته باشد.دوسال است که من سعی دارم سالن سینمایی را در شمال شرق تهران احداث کنم، ولی هیچ کمکی به من به عنوان داوطلب ساخت سینما نمی‌شود وفقط وعده و وعید می‌دهند.

کوثری درباره دستمزدهای بازیگران سینما گفت:  اصلا نمی‌توان تعرفه‌ای برای سینما‌گران تعریف کرد تهیه کننده با توجه به بودجه‌ای که دارد سراغ بازیگری می‌رود و این مسئله دستمزد دیگر توافقی است بین تهیه کننده وبازیگر ونمی‌توان برای آن قانون و بخشنامه صادر کرد.

این تهیه کننده گفت: بسیاری از بازیگران سینمای ما این انسانیت را دروجود خود حفظ کرده‌اند که اگر فیلمی خوش ساخت باشد و تهیه‌کننده وکارگردان مناسبی پشت اثر قرار باشد از گرفتن دستمزد‌های کلان صرف نظر کنند. برای مثال محمدرضا فروتن برای بازی در فیلم" به آهستگی " قرار داد سفید امضا کرد و بهرام رادان برای فیلم "خون بازی " دستمزدی دریافت نکرد، این رفتارها قابل تقدیر وارزشمند هستند.

کد خبر 986419

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha