به گزارش خبرنگار مهر در قزوین، محمود سروش در نشست منطقه ای بیماریهای مشترک حیوان و انسان استانهای غرب کشور که از صبح امروز در سالن باغستان جهاد کشاورزی قزوین آغاز شده است، گفت: بنابه اعلام سازمان جهانی بهداشت بیش از دو ملیارد نفر از مردم جهان درگیر بیماری آنفلوانزا هستند و این بیماری خود را آماده می کند تا از پاییز امسال و تا دو ماه آینده با ورود به موج بعدی مشکلات دیگری را برای مردم ایجاد کند.
وی افزود: در حال حاضر موج دوم بیماری را سپری می کنیم و در موج سوم که تعداد مبتلایان بیشتر پیش بینی می شود باید مراقب افراد آسیب پذیر به ویژه سالخوردگان و زنان باردار باشیم تا به این بیماری مبتلا نشوند.
سروش از بیماری آنفلوانزا به عنوان بیماری خاموش یاد کرد که به سرعت منتشر می شود و بهترین راه مبارزه و پیشگیری از آن را رعایت بهداشت فردی و اجتماعی دانست.
وی یادآورشد: خوشبختانه در موجهای اول و دوم بیماری و در مقابل پاندمی کشور ما به خوبی عمل کرده است و امیدواریم با اطلاع رسانی مناسب و همکاری مردم در مراحل بعدی نیز بتوانیم نسبت به پیشگیری، کنترل و درمان بیماری اقدام کنیم.
سروش از پیش بینی تهاجم بیماری به 10 میلیون و 500 هزار نفر از جمعیت کشور در خبر داد و گفت: در مراحل بعدی امکان ابتلای بیش از یک میلیون نفر جمعیت کشور وجود دارد که باید با اقدامات پیشگیرانه، کاهش گسترش و تخفیف موارد بیماری و حفظ و نگهداری سرویسهای ضروری اجتماعی و فعالیتهای حیاتی کشور آمار مبتلایان را به حداقل برسانیم.
در ادامه فرهاد طاهریان معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور گفت: از مجموع یک هزار و 709 عامل بیماری عفونی انسانی تعداد 823 عامل از حیوان به انسان منتقل می شود و متاسفانه امکان تماس انسان با دامها و وحوش نسبت به یک قرن گذشته 250 برابر شده که تعداد مبتلایان به بیماریهای مشترک را افزایش داده است.
بیماری زنونوز دامی چالش عمده بهداشتی قرن 21
طاهریان چالش اول و عمده بهداشتی قرن 21 را بیماری زنونوز اعلام کرد و افزود: باید با توجه به سامانه همکاری بخشهای عمومی و خصوصی، پاسخگو کردن سرویسهای دامپزشکی کشور و سرمایه گذاری اصولی در پیشگیریها موفق عمل کنیم.
وی هدفمند کردن برنامه های مراقبت، پیشگیری و بهداشتی، ارتقا همکاریهای بین المللی، بین رشته ای و چند بخشی و حفظ یکپارچگی اکوسیستمهای دامهای اهلی را در کاهش بیماریها و مشکلات موثر دانست.
علی اکبر زینالو رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین هم در این نشست منطقه ای اظهار داشت: حدود 50 درصد از بیش از یک هزار و 700 نوع بیماریها بین انسان و دام مشترک است که 50 درصد بیماریها نیز از حیوان منتقل می شود.
زینالو افزود: بیماریهای سارس، آنفلوانزای پرندگان و نوع A، بروسلوز، سیاه زخم، طاعون و عوارض تخریب دامها موجب ضرر و زیان اقتصادی فراوانی در کشور می شود که پیشگیری از آنها ضروری است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین تصریح کرد: در سال گذشته در زمینه مبارزه با بیماری هاری چهار هزارو 957 مورد اتلاف سگهای ولگرد صورت گرفت که هیچ موردی منجر به مرگ نشد.
وی در مورد وضعیت بیماری آنفلونزای نوع A در استان هم اظهار داشت: آمار مبتلایان از 357 نفر در طول هفته چهاردهم به 241 نفر در حال حاضر کاهش یافته است که تنها یک زن 39 ساله در اثر این بیماری جان خود را از دست داد.
اصغر حمزه ای معاون برنامه ریزی استانداری قزوین هم با اشاره به سرایت این بیماری در اقصی نقاط جهان گفت: آنچه در محیط زیست و بیماریها اتفاق می افتد حد و مرز نمی شناسد لذا باید با یک نگاه شبکه ای و استفاده از تجارب و توانمندیهای یکدیگر برای کنترل و پیشگیری ازبیماری به کمک یکدیگر بشتابیم.
حمزه ای افزود: با استفاده از تکنولوژی روز، اطلاع رسانی از طریق رسانه ها و آگاه کردن مردم و تبادل تجربیات دیگر استانها و کشورها می توانیم امیدوار باشیم که با این بیماری مبارزه اصولی داشته باشیم.
در ادامه این نشست که تا بعداز ظهر امروز نیز ادامه دارد کارشناسان در خصوص تهدیدات ناشی از ازدیاد سگهای ولگرد، آخرین وضعیت و سیاستهای اجرایی بیماری، راههای پیشگیری و اطلاع رسانی بحث و تبادل نظر خواهند کرد.
در همایش منطقه ای بیماریهای مشترک انسان و دام استانهای غرب کشور روسا و معاونتهای بهداشتی دانشگاههای علوم پزشکی استانهای ایلام، کرمانشاه، کردستان، لرستان، همدان، زنجان و قزوین، روسای مراکز بهداشتی درمانی منطقه غرب و فرمانداران ومدیران بهداتشی و محیط زیست استان قزوین هم حضور دارند.
نظر شما