آیت الله فخری در گفتگو با خبرنگار مهر در ارومیه اظهار داشت: متاسفانه با وجود پتانسیلهای آبزی پروری و قرار گرفتن آذربایجان غربی در رتبه نخست تولید آبزیان در بین استانهای غیر ساحلی کشور هیچ تقاضایی توسط بخش خصوصی در امر بسته بندی وفرآوری محصولات آبزی وصول نشده است.
وی افزود: این امر صادرات محصولات تولیدی در استان را در حد محدود به صورت تازه با کشورهای همسایه انجام نگه داشته به طوریکه طی هفت ماهه اول سالجاری 10 تن صادرات در این زمینه وجود داشت که در مقاسه با تولید رقم ناچیزی است.
مدیر کل شیلات آذربایجان غربی بیان داشت: همچنین درطول هفت ماهه اول سالجاری میزان تولید آبزیان در مجموع 10 هزار و 871 تن شامل پنج هزار و 359 تن ماهی سردآبی، یک هزار و 160 هزار تن ماهی گرمآبی پرورشی، چهار هزار و 112 تن ماهی صید شده از منابع آبی و 240 تن شاه میگو بود.
به گفته ی فخری سال گذشته سرانه مصرف آبزیان در استان 4.2 کیلو گرم بود که امیدواریم تا پایان سالجاری با توجه به فرهنگ سازی های انجام گرفته وافزایش تعداد بازارچه های ماهیان در سطح شهرها به پنج کیلوگرم برسد.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر 194 واحد مرکز پرورش ماهی مربوط به ماهیان گرمابی و 160 واحد پرورشی مربوط به ماهیان سردآبی و 9 مزرعه در ارتباط با پرورش ماهیان زینتی در سطح استان فعالیت دارند، افزود: امیدواریم تا پایان سالجاری مجموع تولید این واحدها به 12 هزار تن برسد.
وی خاطر نشان کرد: امسال تعداد 10 پروژه در قالب هفت طرح در زمینه شیلات و آبزیان در دست اجرا است که از این تعداد پنج پروژه عمرانی و بقیه اموزشی، ترویجی و تبلیغی بوده و کل اعتبار اختصاص یافته برای اجرای این پروژه ها سه هزار و 504 میلیون ریال است.
فخری گفت: این پروژه ها هم اکنون از پیشرفت فیزیکی 70 درصدی برخوردار هستند که پیش بینی می شود تا پایان امسال به بهره برداری برسند.
نظر شما