۳۰ آبان ۱۳۸۸، ۱۴:۲۸

با حضور مرتضی سرهنگی/

"گزارش به خاک هویزه "رونمایی شد

"گزارش به خاک  هویزه "رونمایی شد

کتاب "گزارش به خاک هویزه" نوشته سیدقاسم یاحسینی با حضور مرتضی سرهنگی مدیر دفتر ادبیات مقاومت و پایداری حوزه هنری رونمایی شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، سرهنگی در این مراسم که در سالن اجتماعات فرهنگسرای اندیشه حوزه هنری برگزار شد ضمن تقدیر از یاحسینی گفت: دفتر ادبیات مقاومت و پایداری طرح عظیمی را در دست اقدام دارد به نام "دشت آزادگان" که هدف از آن ثبت پایداری و مقاومت مردمان این سرزمین در شش ماه اول جنگ است و کتاب "گزارش به خاک هویزه" نیز بخشی از این طرح است.

وی در ادامه گفت: پیش از این نیز کتابهایی همچون "پنهان زیر باران"، "دختری به نام سهام خیام"، "بوی خاک سوسنگرد" ، "دا" و ... به همت دفتر ادبیات مقاومت و پایداری به چاپ رسیده‌اند که همگی آنها رسالت ثبت سلحشوریهای مردم خطه دشت آزادگان را در برابر حملات سهمگین دشمن در روزهای اولیه جنگ دنبال می‌کردند.

سرهنگی افزود: تاریخ جنگ هشت ساله مدیون انسانهایی است که با دست خالی در برابر دشمن تا دندان مسلح ایستادگی کردند و در هیچ جا نامی از آنها برده نشده است. اهمیت نقش این انسانها در جنگ تا بدان حد موثر است که توانستند در لحظات و روزهای اولیه جنگ دشمن بعثی را که خیال می‌کرد چند ساعته می‌تواند تا حتی تهران پیشروی کند با مقاومت جانانه خود 35 روز در پشت دروازه‌های شهر خرمشهر زمین گیر کردند.

 یاحسینی نویسنده کتاب " گزارش به خاک هویزه" نیز در این مراسم بازگویی رشادتها و سلحشوریهای انسانهای مقاوم سرزمین خوزستان در برابر تهاجم عراق را نیاز جامعه امروز قلمداد کرد.

وی درباره موضوع این کتاب گفت: این کتاب ثبت خاطرات شفاهی یکی از رزمندگان و سلحشوران جنگ تحمیلی به نام  یونس شریفی درباره شش ماهه اول آغاز جنگ است.

یاحسینی افزود: جذابیت خاطرات این رزمنده آنچنان بود که گاهی تا حوالی نماز صبح بدون هیچ خستگی پای صحبتهای او می‌نشستم و آنها را مکتوب می‌کردم.

نویسنده کتاب در خصوص علت نامگذاری این کتاب به نام "گزارش به خاک هویزه" گفت: الهام من برای نامگذاری این کتاب اثری بود تحت عنوان "گزارش به خاک یونان" نوشته نیکوس کازانتاناکیس نویسنده یونانی. همچنان که آن کتاب وقایع تاریخی جنگ یونان را تشریح می‌کرد این کتاب هم اشاره به وقایع و اتفاقات جنگ تحمیلی و لایه‌های مردمی جنگ دارد.

 یاحسینی در پایان گفت: به اعتقاد من تا قبل از فتح خرمشهر جنگ عرصه رشادت خانواده‌های ایرانی بود و خانواده جزء لاینفک این جریان محسوب می‌شد ولی در کمال تاسف امروزه هر آنچه که از جنگ گفته می‌شود جنبه ماشینی و عملیاتی آن است که نظامیان و رزمندگان در آن نقش بسزایی دارند در حالی که به اعتقاد من امروز بیش از پیش به نگاه انسانی جنگ نیازمندیم.

کد خبر 987383

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha