يك پژوهشگر مسايل اجتماعي در گفتگو با خبر نگار اجتماعي خبر گزاري مهر با بيان اين مطلب گفت : قطعا ورود نابرابر پسران و دختران به دانشگاه ها در چند سال اخير افزايش تعداد دختران در سن ازدواج ، را سرعت بخشيده است ، همچنين نامتناسب بودن تعداد پسران و دختران در هرم جمعيتي ايران نيز از دلايل ديگر بالارفتن سن ازدواج و افزايش تعداد دختران مجرد به شمار مي آيد .
دكتر محمد شيري افزود : در حال حاضر تعداد پسران 23 و 25 ساله كشور به ترتيب در حدود 660 و 540 هزار نفر و دختران 20 و 22 ساله به ترتيب حدود 850 و 700 هزار نفر است .
وي با بيان اينكه ،شايد بيشترين نمود ريشه اي اين رشد را افزايش فرهنگ و علاقه به كسب تحصيلات عاليه در ميان دختران واختصاص بيش از 64 درصد ظرفيت پذيرش دانشگاه هاي كشور بتوان يافت گفت : .در حقيقت علاقه به ادامه تحصيلات عاليه در ميان دختران و يافتن شغلي مناسب ، جانشين تشكيل زندگي مشترك و همچنين تربيت فرزندان مي شود .
اين پژوهشگر مسايل اجتماعي افزود : ازيك سو استقلال مالي دختران تحصيلكرده و افزايش توقعات آنان از همسران آينده ، ازدواج آنها را به تاخير انداخته و از سوي ديگر بالابودن نرخ بيكاري و دست يافتن دير هنگام مردان جوان به استقلال نسبي مالي و اقتصادي ، خروج پسران جوان از كشور وتمايل به ماندگار شدن در آن كشور ها، همه از عواملي هستند كه در بروز اين پديده موثرند .
وي در خاتمه گفت : استقلال مالي ، زندگي كردن دريك شهري ديگر به دور از پدر ومادر براي كار يا ادامه تحصيل ، فوت پدر ومادر، ازدواج برادران وخواهران و همچنين توقعات ورويكردهاي متفاوت نسبت به زندگي و ... از جمله عواملي هستند كه مي توانند تنها زندگي كردن براي يك زن در سن ازدواج را به همراه آورد ، همچنين فقدان يك شريك عاطفي و كلامي همراه درفرازو نشيب هاي زندگي همواره به عنوان يك دغدغه اساسي و موثر براي اين زنان در كليه شوون زندگي فردي و اجتماعي آنها وجود خواهد داشت .
نظر شما