به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از منابع اینترنتی، فیونا کیسبی لیتلتون از کالج سنت ادموندز و دانشگاه وینچستر اظهار داشت که مسلمانان در کتابهای درسی تنها با عبارتهای نامناسب و صفات منفی توصیف شده اند و این نوع از تاریخ یک طرفه قرنها است که در مدارس بریتانیا تدریس شده و تا کنون نیز ادامه دارد.
نسلهای مختلفی از کودکان در مدارس این مطالب را آموخته اند که مسلمانان افرادی شرور و غیرمنطقی هستند و می خواهند اموال دیگران را تخریب کنند.
این محقق کتابهای درسی تاریخ را از سال 1790 تا کنون مورد بررسی قرار داده تا به این نتیجه برسد که آیا تصویر اسلام در کتابهای درسی که موضوع جنگهای صلیبی را پوشش داده اند طی زمان تغییر کرده است یا خیر و به این نتیجه رسیده که این تصویر همواره ثابت بوده و در خور هیچ نوع تغییری نشده است.
در طول قرن نوزدهم توصیف شاه های انگلستان برای ترویج باورهای منفی درباره مسلمانان مورد استفاده قرار می گرفت. برای مثال چندین روایت از داستان کشته شدن شاهزاده ادوارد از سوی نماینده امیر یافا وجود دارد به رغم اینکه هیچ شاهدی برای اثبات این ادعا وجود ندارد.
این نوع از تاریخ پادشاهان انگلستان را به عنوان قهرمانهایی شجاع و دلیر معرفی کرده اند به طوری که کتاب درسی سال 1890 از ریچارد اول با عنوان مردی قد بلند، تنومند، خوش قیافه، موهای روشن و چشمهای آبی یاد کرده است که شجاعت و دلیری انگلیسی آنها در مقابل خیانت و بی وفایی شرقی های سیاه چهره قرار می گیرد و مسلمانان که بسیاری از آنها برای دین خود اهمیت بسیاری قائل هستند را به عنوان کافر و بی ایمان توصیف می کنند.
دکتر کیسبی لیتلتون اظهار داشت: این تصاویر از حافظه ملی در ذهن بسیاری از افراد تا امروز زنده مانده است. در نهایت درسهای تاریخ به فهرست ماجراجویی های پادشاهان تبدیل شده است، اما چهره مسلمانان در طول این سالها تغییر چندانی نکرده است.
هرگاه آزمونی درباره جنگهای صلیبی در مدارس به عمل آید از کودکان انتظار می رود که تنها دیدگاه های متعصبانه کتابهای درسی خود را در ورقه امتحانی منعکس کنند. برای مثال در سال 1908 طی یک امتحان از دانش آموزان پرسیده شده بود که " جنگهای صلیبی را تعریف کنید و طرح تقریبی رویدادهای اصلی مرتبط با جنگ صلیبی اول را رسم کنید" و روشن است که از آنها انتظار می رود همان باورهای غیر منصفانه ارائه شده در کتابهای درسی را روی ورقه امتحانی پیاده کنند.
در حقیقت کیسبی لیتلتون در این تحقیق نتیجه گیری می کند: ارائه چهره ای از جهان اسلام، مردم، فرهنگ و دین آن همواره غیر منصفانه، نامتعادل، کوته نظرانه برای کودکان غربی بوده است .
وی اضافه کرد: مسئله مهم این است که مسلمانان به افرادی بدون انگیزه و بدون نگرانی حتی نسبت به خود طی نسلهای مختلف معرفی شده اند و در این شرایط همین کودکان در آینده به عنوان بزرگسالان، مسلمانان را به سادگی بی اعتبار کرده ، تحقیر و مطرود می کنند.
نظر شما