به گزارش خبرنگار مهر، مهدی غضنفری در حاشیه سومین همایش بانکداری و صادرات در جمع خبرنگاران در مورد تثبیت نرخ ارز گفت: موضوع ارز یک تیغه دو لبه است، اگر قیمت ارز افزایش یابد هزینه واردات بالا رود و بسیاری از مواد اولیه و ماشین آلاتی که در امر تولید به کار گرفته می شود با افزایش قیمت روبرو خواهد شد، در واقع تغییرات نرخ ارز افزایش قیمت را در حوزه واردات و تولید در بر خواهد داشت.
وزیر بازرگانی افزود: از سوی دیگر، صادرکنندگانی که موفق به صادرات شده اند می توانند دلار درآمدی خود را با قیمت بالاتری به فروش رسانده و ریال بیشتری دریافت کنند، بنابراین نباید منتظر بود که در یک تصمیم عجولانه و با دستکاری نرخ ارز، سیستم اقتصادی را مختل کنیم.
وی تصریح کرد: یکی از هفت طرح زیرمجموعه های طرح تحول اقتصادی، ارزش گذاریهای قیمت پول ملی است. اجازه دهید که موضوع هدفمند سازی جدی تر شود، این طرح هم اجرایی خواهد شد.
غضنفری در پاسخ به این سوال که تکلیف میوه های تولید داخل از جمله سیب چیست، تصریح کرد: در مورد تعرفه کالاهای وارداتی، وزارت بازرگانی توجه ویژه ای به بحث میوه های فصلی دارد. بر این اساس در فصل برداشت، بالاترین تعرفه برای برخی میوه ها تعیین می شود و در فصلی که نیاز بازار وجود دارد تعرفه پایین می آید.
وی اظهار داشت: در مورد برخی بازارها نیز ممکن است قاچاق سیستم را به هم بزند. وزارت بازرگانی موضوع حمایت از تولید داخلی و همچنین حمایت از مصرف کننده را با کنترل همزمان در دستور کار دارد.
وزیر بازرگانی افزود: صادرکنندگان در حال حاضر، سه گونه خدمات را از حوزه بانک و بیمه انتظار دارند؛ در زمینه بانکی انتظار دارند که در موضوعات مختلف تامین کالا، سرمایه در گردش یا سرمایه در خارج کشور برای حضور در پروژه های خدمات فنی و مهندسی بانکها را در کنار خود ببینند.
وی ادامه داد: در واقع از بانکها انتظار دارند که برای سرمایه ثابت، سرمایه در گردش، موضوع تنها به داخل کشور خلاصه نشود بلکه بانکها تنوعی از خدمات را در اختیار صادرکنندگان قرار دهند.
به گفته غضنفری، صادرکنندگان انتظار دارند که با موضوع صادرات به عنوان یک کار بنگاهی برخورد نشود و بانک نگوید که من یک بنگاه هستم و باید بررسی کنم که ارایه تسهیلات در چه حوزه ای می تواند برای بانک سودآور باشد بلکه صادرکنندگان انتظار دارند که بانکها اعم از دولتی و خصوصی نقش و تکلیف ملی خود را در توسعه صادرات به خوبی ایفا کنند.
وی اظهار داشت: بانکها باید در استراتژیهای خود، موضوع صادرات غیرنفتی را مد نظر قرار دهند. از سوی دیگر از حوزه بیمه نیز این انتظار می رود که صادرکنندگان در مورد صدور ضمانتنامه ها، بیمه نامه ها در داخل و خارج کشور و نیز از طریق صندوقهای بیمه ای مورد حمایت قرار گیرند.
وزیر بازرگانی گفت: نکته سوم این است که صادرکنندگان به لحاظ سرعت عمل و نوع مدارکی که باید برای دریافت وام و خدمات بیمه ای ارائه کنند انتظار دارند تا بررسیها سریعتر صورت گیرد. از سوی دیگر بانکها نیز انتظار دارند که حسابهای صادرکنندگان منظم و بررسی شده باشد.
غضنفری گفت: در واقع صادرکنندگان باید علاوه بر این، وثایق قابل ارزیابی ارایه دهند و اقساط خود را به موقع پرداخت کنند.
نظر شما