احسان آقابابایی در حاشیه دوره آموزشی راه کارهای ارتقا کیفیت بهداشتی شیر و فرآوردههای آن اظهار داشت: در شهرستان ابرکوه روزانه بیش از 50 تن شیر به 10 ایستگاه جمع آوری شیر تحویل داده می شود که در شش مورد از این ایستگاه ها، بارمیکروبی شیر بیش از حد مجاز است.
وی با ارائه آماری مقایسه ای از وضعیت بهداشت شیر در هر یک از ایستگاه های جمع آوری شهرستان به ارائه راهکارهای عملی به منظور ارتقای کیفیت شیر دریافتی در این مراکز پرداخت.
آقابابایی افزود: بررسی های انجام شده حکایت از بالاتر بودن بار میکروبی شیر بیش از حد مجاز در 60 درصد مراکز جمع آوری شیر شهرستان دارد که این وضعیت کیفیت فرآورده های لبنی را تحت تاثیر قرار داده و اثرات نامطلوبی در فرآوری و تولید محصولات لبنی دارد.
وی با تاکید بر غیر بهداشتی بودن استفاده از بیدون های پلاستیکی و تانکرهای گالوانیزه خاطرنشان کرد: اداره کل دامپزشکی استان یزد، فرصتی یک ماهه برای حذف این عوامل از زنجیره حمل شیر تعیین کرده است که انتظار می رود با همکاری گاوداران و ایستگاه های جمع آوری شیر، بعد از مدت مقرر تمامی این ظروف از چرخه حمل شیر خارج شود.
در این دوره آموزشی مطالبی در زمینه موارد قانونی و استانداردهای لازم در مورد روش های صحیح دوشیدن دام، نگهداری و سرد کردن شیر در دامداری، فواصل زمانی دوشیدن دام تا تحویل و فرآوری شیر، استانداردهای تعیین شده از سوی سازمان دامپزشکی در زمینه مراکز جمع آوری شیر، لزوم بکار گیری مسئولان فنی کارشناس و تبیین وظایف آنها، آزمایشات مربوط به شیر خام، فواصل و مراحل استاندارد شستشوی تجیهزات جمع آوری و نگهداری شیر و ... به شرکت کنندگان ارائه شد.
شهرستان ابرکوه از مناطق عمده تولید شیر و فرآورده های لبنی در استان یزد است و چند کارخانه تولیدی در این زمینه نیز در این شهرستان فعالیت و بخشی اعظمی از نیاز استان یزد را تامین می کنند.
نظر شما