به گزارش خبرنگار مهر در ساری، بهزاد پورمحمد عصر سه شنبه در کارگاه زمین شناسی استان افزود: مازندران از نظر ویژگی های زمین شناسی و تکنونیکی در فاز کوهزایی آلبین قرار دارد و این بدان معنا است که این استان در کمربند معروف زلزله خیز جهان یعنی هیمالیا واقع شده است.
وی خاطر نشان کرد: دو گسل البرز که بیشتر نواحی جنوبی و کوهستانی استان را تحت تاثیر قرار می دهد و گسل خزر که اغلب نواحی آبرفت های حاشیه خزر را متاثر می سازد از جمله عوامل موثر در فرآیند زلزله خیزی استان به شمار می رود.
پورمحمد گفت: بررسیها نشان می دهد که 80 درصد شهرها و روستاهای مازندران بر روی این گسلها یا در حوالی آن ها واقع شده اند.
مدیر کل اسبق بازسازی و حوادث غیرمترقبه استانداری مازندران افزود: با بررسی تاریخ یکصد ساله مازندران نشان می دهد که در این استان زلزله هایی با بزرگی هفت ریشتر نیز روی داده است.
وی همچنین تصریح کرد: در صد سال گذشته بیش از 140 زلزله بالای چهار ریشتر در استان روی داده است.
پورمحمد افزود: اغلب زلزله هایی که در مازندران روی می دهد کانون آن در کمتر از 50 کیلومتر قرار دارد و به این واسطه بیشتر این زلزله ها خطر آفرین است.
معاون سابق برنامه ریزی و آمادگی سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر کشور عدم نظارت فنی و اصولی و نیز رعایت نکردن معیارهای استاندارد ملی ساختمان را یکی از دلایل عمده آسیب پذیری ساختمان ها در مازند ران ذکر کرد.
به گفته وی، متاسفانه مکانیزم موثری جهت جلوگیری از ساخت و سازهای غیرمجاز در سطح استان وجود ندارد و همین امر بر مشکلات موجود می افزاید.
وی گفت: اکثر کانون های جمعیتی استان بر روی خطوط گسل قرار دارند و به علت فاصله کم بین شهرها و کوه ها بویژه در مناطق غرب استان آسیب پذیری ساختمان ها در مواقع زلزله گسترده خواهد بود.
پورمحمد با تاکید بر ضرورت رعایت مقررات ملی ساختمان برای کلیه سازها گفت: دست اندرکاران ساخت و سازها باید با بهره گیری از دانش و تکنولوژی نوین ساختمان در راستای مقاوم سازی ساختمان ها اقدام نمایند.
نظر شما