به گزارش حبرنگار مهر در ساری، محمدعلی عظیمی ظهر چهارشنبه در حاشیه سفر به مازندران در جمع خبرنگاران افزود: در فرهنگ سازی دو نگاه متفاوت وجود دارد که در نگاه نخست عده ای فرهنگ را واژه ای غیر قابل باور می دانند اما نگاه دوم بر مدیریت و تدوین فرهنگ استوار است.
قائم مقام ستاد عالی کانون های فرهنگی مساجد کشور اظهار داشت: ستاد مساجد کشور برنامه هایی در خصوص مهندسی فرهنگی تدوین کرده که حضور در رسانه ها برای ارزیابی سالانه از اهم این برنامه هاست.
عظیمی گفت: کانون فرهنگی هنری مساجد به منظور جلب نوجوانان و جوانان، امکاناتی در اختیار مساجد قرار می دهد تا به فعالیتهای مورد علاقه سالم و به دور از آسیبهای معمول برنامه ریزی شده دشمن، بپردازند.
وی با اشاره به این که شش هزار کانون در کل کشور وجود دارد، اظهار داشت: تا پایان امسال بناست این کانون ها به بیش از هشت هزار کانون ارتقا یابند.
دبیر کمیته حمایت و نظارت بر موسسات فرهنگی هنری در حوزه دین افزود: سال 84 تعداد این کانونها حدود دو هزار و 200کانون بود .
وی با بیان اینکه در حال حاضر کانونهای سراسر کشور دارای دو میلیون نفر عضو هستند، گفت: دو هزار و 500 کتابخانه در سراسر کشور دارای 750 هزار نفر عضو است.
عظیمی با اشاره به اینکه چهار هزار کتابخانه باز در کشور وجود دارد، تصریح کرد: استان مازندران با 193 کانون فرهنگی هنری مساجد، دارای 65 کتابخانه باز و 153 هزار عضو است.
وی با اشاره به طرح تلاوت نور اظهار داشت: بعد از نمازها در مساجد هر فرد یک صفحه قرآن قرائت می کند و در حال حاضر 25 هزار مسجد در کشور و یک هزار و 220 مسجد در مازندران از این طرح برخوردار هستند.
عظیمی از طرح جدید تفسیر روزانه قران کریم از سال گذشته خبر داد و گفت: هفت هزار مرکز در کشور و 400 مسجد در مازندران از طرح تفسیر روزانه قرآن بهره مند هستند.
وی اذعان داشت: سال جاری 310 هزار جلد کتاب به استان مازندران فرستاده شد و در سال گذشته حدود دو میلیارد تومان برای تهیه کتاب های کمک آموزشی در کنار مساجد اعتبار تامین شد.
عظیمی از ایجاد 500 هسته پژوهشی در کنار مساجد کشور خبر داد و تصریح کرد: 191 کانون تخصصی در رشته های فرهنگی به فعالیت می پردازند که سهم مازندران هشت کانون است.
وی افزود: سالانه حدود 5.1 میلیون تومان به کانونهای عمومی بودجه نقدی و جنسی و چهار میلیون تومان جدای از این اعتبار نیز به کانون های تخصصی پرداخت می شود.
دبیر کمیته حمایت و نظارت بر موسسات فرهنگی هنری در حوزه دین گفت: 295 مرکز خانه نور ویژه فعالیتهای قرآنی کانونها در کشور استقرار دارند.
وی تصریح کرد: مراکز فرهنگی که مجوز داشته اما کانون نبوده و در حوزه دین فعالیت می کنند چنانچه برنامه قابل طرح و دفاع داشته باشند، وزارت ارشاد به این مراکز با بررسی طرح کمک ویژه خواهد داشت.
وی گفت: از سال 85 تاکنون 11 میلیارد تومان در کشور و 365 میلیون تومان در مازندران به این موسسات اعتبار اختصاص یافته است.
وی تصریح کرد: در اجرای اهداف کانونهای مساجد آن بخشی که قالب آن بسته شده تقریبا تا 80 درصد به اهداف رسیده ایم اما در اهداف باز بیش از حد انتظار استقبال شده است.
نظر شما