به گزارش خبرنگار مهر در شهرستان پلدختر، نماینده پلدختر در مجلس با بیان اینکه لرستان بیشترین نرخ بیکاری را در کشور دارا است، گفت: این در حالی است که بالاترین نرخ بیکاری در این استان نیز مربوط به شهرستان پلدختر است.
علی کائیدی که عصر پنج شنبه در جلسه شورای کشاورزی این شهرستان در محل فرمانداری پلدختر سخن می گفت، ادامه داد: گسترش و رونق بخش کشاورزی در این شهرستان می تواند ضمن ایجاد توسعه پایدار در سطح پلدختر زمینه رفع بیکاری را نیز فراهم کند.
وی مردم استان لرستان و شهرستان پلدختر را مردمی تلاشگر دانست و افزود: احداث سد برای مهار آبهای جاری و جلوگیری از فرسایش خاک حق شهرستان پلدختر است اما معلوم نیست چرا مسئولان این حق را از مردم پلدختر سلب کرده اند.
عصو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با انتقاد از بی توجهی به احداث سد در این منطقه، عنوان کرد: متاسفانه مسئولان استان حق مردم پلدختر را به مناطق دیگر داده اند که در آنها هیچ گونه خشکسالی رخ نداده است.
بخش کشاورزی پلدختر و چالش تامین آب
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان نیز در این جلسه در سخنانی وجود منابع آب و خاک فروان و امکان کشت چند مرحله ای برخی از محصولات را زمینه ساز گسترش بخش کشاورزی پلدختر ارزیابی کرد و بیان داشت: مجموع این شرایط ایجاب می کند که توجه بیشتری به آبخیزداری و احداث سد در این شهرستان شود.
علی حیدری یادآور شد: برای توسعه باغات و کشاورزی شهرستان پلدختر سال گذشته اعتباری بالغ بر 55 میلیارد ریال اختصاص یافته است.
وی ادامه داد: برای رسیدن به حد مطلوب در بخش کشاورزی پلدختر نیاز به اعتبارات بیشتری است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان احداث چهار ایستگاه پمپاژ در مناطق مختلف پلدختر، اختصاص اعتبار برای گسترش آبیاری تحت فشار، احداث سد در منطقه زیوار و چولهول و ضرورت توجه به ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی را از نیازهای بخش کشاورزی پلدختر عنوان کرد.
حیدری یادآور شد: وجود سه هزار و 200 هکتار باغ انار، انجیر، زیتون و مرکبات و همچنین 242 هزار هکتار مناطق شیبدار در شهرستان را مستلزم توجه بیشتر مسئولان به حوزه کشاورزی است.
برخی روستاهای پلدختر از کمبود آب شرب رنج می برند
سرپرست معاونت برنامه ریزی استانداری لرستان نیز در این جلسه اظهار داشت: با وجود منابع آب فراوان در پلدختر با مشکل کمبود آب به ویژه در مناطق روستایی این شهرستان مواجه هستیم .
محمد رضا ملکی راد همچنین از آغاز احداث دو سد "چولهول" و "زیودار" با هدف آبیاری 6 هزار هکتار از اراضی شهرستان پلدختر خبر داد و یادآور شد: پلدختر بهترین شرایط را برای توسعه باغات میوه دارد که در صورت توجه و تامین اعتبار لازم این امر محقق خواهد شد.
وی خاطر نشان کرد: در حال حاضر 27 سد در استان لرستان در حال مطالعه است که در صورت بهره برداری تحولی جدی در بخش کشاورزی و صنعت لرستان ایجاد می شود.
وجود 235 کیلومتر رودخانه در پلدختر/خروج سالانه 360 میلیون مترمکعب آب از کشکان
معاون برنامه ریزی شرکت آب منطقه ای استان لرستان نیز در این جلسه در سخنانی از کاهش میزان بارندگی در این استان خبر داد و یادآور شد: این روند کاهش بارندگی و خشکسالی خسارات جدی به بخش کشاورزی لرستان وارد کرده است.
حقی آبی از وجود 325 کیلومتر رودخانه در شهرستان پلدختر خبر داد و یادآور شد: 360 میلیون مترمکعب آب از طریق این رودخانه ها به ویژه از طریق رودخانه کشکان خارج می شود.
وی کمبود تاسیسات ذخیره آب، کمبود اعتبارات استانی و نبود سرمایه گذار در زمینه آب و خاک را از مهم ترین چالشهای حوزه آب و خاک در سطح استان و به ویژه شهرستان پلدختر برشمرد و خواستار تهپعامل مسئولان در راستای رفع این مشکلات شد.
فرماندار شهرستان پلدختر نیز در سخنانی عنوان کرد: شهرستان پلدختر با دارا بودن جمعیتی بالغ بر 76 هزار نفر متاسفانه دارای نرخ بیکاری بالایی است.
عمده اراضی کشاورزی پلدختر دیم است
فریدون رشیدی ادامه داد: این وضعیت بیکاری پلدختر در حالی است که این شهرستان دارای 66 میلیون مترمکعب آب زیرزمینی و چند میلیارد مترمکعب آب سطحی و زمین های مستعد در بخش کشاورزی است.
وی با تاکید بر اینکه قابلیت های موجود در این شهرستان می تواند نرخ بیکاری پلدختر را به صفر برساند، خاطر نشان کرد: اما عدم مهار آبهای جاری و نبود سد در این شهرستان مانع از بهره مندی کافی از آبهای فراوان پلدختر شده است.
فرماندار پلدختر یادآور شد: در حال حاضر میزان زمین های کشاورزی شهرستان پلدختر بیش از 54 هزار هکتار است که تنها 13 هزار هکتار از این اراضی آبی است.
رشیدی با بیان اینکه سال گذشته خسارات سنگینی در اثر خشکسالی به بخش کشاورزی پلدختر وارد شده است، بیان داشت: امید می رود با توجه ویژه مسئولان متولی بخش آب و خاک مشکلات موجود در این زمینه در پلدختر حل شود.
خروج سالانه 12.5 میلیارد مترمکعب آب از لرستان
به گزارش مهر، شهرستان پلدختر یکی از شهرستانهای استان لرستان است که در جنوب این استان قرار گرفتهاست. این شهرستان دارای آب و هوای معتدل در زمستان و گرم در تابستان است. جاده سراسری تهران به خوزستان از این منطقه میگذرد و رودخانه دائمی کشکان نیز از درههای تنگ "کوههای زاگرس" منطقه عبور می کند و کار بیشتر مردم منطقه کشاورزی است.
سالانه 12.5 میلیارد متر مکعب آب از استان لرستان خارج می شود که 63 درصد از این میزان آب از حوزه کارون بزرگ و به طور عمده رودخانه دز و مابقی از حوزه کرخه خارج می شود و در پشت سدهای دز، کرخه و کارون در استان خوزستان جمع می شود.
این در حالی است که از میزان آب خارج شده از استان لرستان در حوزه کرخه 66 درصد از سیمره تخلیه می شود و 33 درصد باقی مانده از حوزه کشکان خارج می شود.
عدم مهار آبها در استان لرستان موجب چالش جدی در حوزه صنعت، کشاورزی و آب شرب در یکی از پر آب ترین استانهای کشور است که در این راستا مطالعات و اجرایی شدن چندین سد در دستور کار قرار گرفته است که امید می رود به زودی با بهره برداری از این سدها بخشی از مشکلات این استان مرتفع شود.
نظر شما