به گزارش خبرنگار مهر، مراسم اختتامیه هشتمین جشنواره تئاتر بانوان شنبه هفتم آذرماه در سالن اصلی تئاتر شهر برگزار شد و در ابتدای مراسم محمدجواد شوشتری سرپرست سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران شناخت استعدادهای جدید موجود در سطح شهر تهران را رویکرد شهرداری تهران در مباحث و فعالیتهای فرهنگی هنری در تهران ذکر کرد.
وی عدالت در انجام و برگزاری فعالیتهای هنری سازمان در سطح شهر تهران را از جمله اهداف شهرداری دانست و گفت: توجه ما به جنوب شهر و مناطقی که محرومیت دانرد ویژه است. همکاران من تلاش میکنند سال آینده کلیه فعالیتهای فرهنگی هنری را در قالب لیگ برگزار کنند. ما تلاش میکنیم تمام فعالیتهای خود را از سطح محله آغاز کنیم.
سرپرست سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران افزود: پیشنهاد راهاندازی شورای سیاستگذاری جشنواره تئاتر بانوان را ارائه دادهام تا دبیرخانه دائمی جشنواره نیز راهاندازی شود و بینالمللی برگزار شدن جشنواره را در سال آینده مورد بررسی قرار دهد. این موضوع را به عنوان یک دستور کار برای سال آینده داریم.
در این بخش عباس جهانگیریان بیانیه هیئت داوران بخش پژوهش را خواند و سپس با حضور اصغر همت، اعظم بروجردی دبیر جشنواره و جهانگیریان از الیزابت زانن برگزارکننده کارگاه آموزشی تئاتر محیطی تقدیر و پژوهشهای مرجان موسویکوشا، رسول نظرزاده و جهانشیر یاراحمدی به عنوان برگزیده معرفی شد. هیئت داوران بخش پژوهش از علی فرهادپور، علی حاجعلی عسگری، محبوبه نصیرفر، منوچهر اکبرلو، بهزاد صدیقی و جواد انصافی نیز تقدیر کرد.
در ادامه نقالی توسط بانوان نقال اجرا شد و سپس علیرضا دبیر عضو شورای شهر تهران سخنرانی کرد. دبیر ورود شهرداری تهران را در بخش سختافزاری تئاتر در چند سال اخیر مؤثر دانست و گفت: اثری که تئاتر روی انسانها دارد سینما و مطبوعات ندارند. تئاتر از مدارس شروع میشود. باید برنامهریزی کرد زیرا حلقه مفقوده برای استعدادیابی تئاتر مدارس است.
وی ادامه داد: امیدوارم روزی در تهران سالنهای خوب تئاتری داشته باشیم زیرا کاری نشد ندارد. توصیهای به هنرمندان عزیز دارم. الگو شدن کار سختی است و اگر انسان الگو کار خوبی انجام بدهد نسبت به افراد معمولی بیشتر مورد توجه قرار میگیرد و اگر کاری منفی نیز بکند تأثیر و بازتابش در جامعه چند برابر خواهد بود. آرزو میکنم بازیگران خوب تئاتر همیشه خوبتر باشند.
عضو شورای شهر تهران خاطرنشان کرد: در تپههای عباسآباد ما در حال ساخت موزه دفاع مقدس و باغ هنر و کتاب هستیم. سالنی پنج هزار نفری در باغ هنر در حال ساخت است که تا اواخر سال 89 یا اواسط سال 90 راهاندازی خواهد شد که در آن مجموعه تئاتر نیز مورد توجه قرار میگیرد.
با حضور بروجردی، شهرام کرمی و دبیر برگزیدگان بخش نمایشنامهنویسی زن ایران و اسلام معرفی و نمایشنامههای "معدن" و "فیروزه" بهزاد فراهانی و "اندر حکایت بلدیه اصفهان" اردشیر صالحپور برگزیده شدند. فراهانی در این بخش گفت: ما چیزی از شورای شهر تهران نمیخواهیم ولی حداقل میخواهیم حریم تئاتر شهر را برای تبلیغات و فعالیت به تئاتر شهر بازگردانند.
شکوفه آروین نویسنده "دبستان دوشیزگان"، مریم بصیری نویسنده "شهریار شرق" و امیر لشکری نویسنده "دوباره بیمادر شدم" در این بخش تقدیر شدند و هیئت داوران جایزه سوم خود را به سحر پایازانی نویسنده "مهرانگیز" اهدا کرد. جایزه دوم این بخش به سمیه اطیابی نویسنده "شب زیر درخت گردو" رسید. هیئت داوران این بخش اثری را شایسته دریافت جایزه اول ندانست.
تجلیل از سه بانوی پیشکسوت بازیگری و تئاتر یکی از برنامههای ویژه مراسم اختتامیه هشتمین جشنواره سراسری تئاتر بانوان بود. در این بخش با حضور داود رشیدی، بروجردی، شوشتری و سیدمجتبی منبتی معاون هنری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران از مهری ودادیان، شمسی فضلاللهی و آزیتا لاچینی تجلیل به عمل آمد.
در بخش پایانی مراسم بعد از قرائت بیانیه هیئت داوران بخش مسابقه جشنواره توسط فرزانه نشاطخواه با تقدیر از زندهیاد شهناز یوسفی، زهرا قاسمی مسئول دبیرخانه جشنواره تئاتر بانوان، سلیم شریفیپور از فعالان ستاد برگزاری جشنواره و مهدی ربانی مدیر عامل شرکت پاکبان حامی مراسم اختتامیه جشنواره، برگزیدگان بخش مسابقه جشنواره معرفی شدند.
در بخش موسیقی هیئت داوران جایزه خود را به مریم دانشمند برای "پیکر زن همچون میدان نبرد در جنگ بوسنی" اهدا کرد. در بخش طراحی لباس جایزه هیئت داوران به مهرنوش بلمه برای "درنگی آن سوی افسانه" رسید. در بخش طراحی صحنه جایزه دوم به هنگامه سازش برای "غریبهای در خانه" و ویشکا آسایش برای "جنایات قلب" اهدا شد. جایزه اول این بخش به فاطمه زعفرانی برای "نمایش در اعماق" رسید.
در بخش بازیگری مرد جشنواره جایزه سوم به صورت مشترک به کاظم سیاحی برای "پارههای ساده" و مجتبی معاف برای "سیگنال یک" اهدا شد. احمد رنجبرنیا برای "درون پیراهن یحیی" و سام کبودوند برای "غریبهای در خانه" جایزه دوم بازیگری مرد را از آن خود کردند. در این بخش هیئت داوران برگزیده نخست نداشت.
در بخش بازیگری زن هیئت داوران از گیتی قاسمی بازیگر "امیال سرکوفته" تقدیر کرد و جایزه سوم خود را به سارا الهیاری بازیگر "سالار زنان" و "کافهایها" و شیوا ابراهیمی برای "پارههای ساده" اهدا کرد. جایزه دوم این بخش نیز به آیه کیانپور بازیگر "جنایات قلب" و "سالار زنان" و تبسم هاشمی بازیگر "هر روز مثل همیشه" رسید. معصومه قاسمی بازیگر "جنایات قلب" و ریما رامینفر بازیگر "غریبهای در خانه" جایزه اول بازیگری زن جشنواره را دریافت کردند.
در بخش نمایشنامهنویسی نیز هیئت داوران جایزه دوم را به نوشین تبریزی برای "غریبهای در خانه" اهدا کرد و مهرنوش بلمه برای "درنگی آن سوی افسانه" جایزه اول را گرفت. در بخش کارگردانی جایزه سوم به حامد زارعان برای "پیکر زن همچون میدان نبر در جنگ بوسنی" اهدا شد. جایزه دوم این بخش به دلارا نوشین برای "غریبهای در خانه" رسید و بیتا الهیان برای "جنایات قلب" جایزه نخست کارگردانی را از آن خود کرد.
هیئت داوران هشتمین جشنواره سراسری تئاتر بانوان نمایش "غریبهای در خانه" به کارگردانی دلارا نوشین را برای شرکت در بخش جشنواره جشنوارههای تئاتر فجر به دبیرخانه این جشنواره معرفی کرد.
نظر شما