۱۰ آذر ۱۳۸۸، ۱۹:۴۸

50 درصد پروتئین مصرفی یک فرد در روز باید حیوانی باشد

50 درصد پروتئین مصرفی یک فرد در روز باید حیوانی باشد

استان تهران - خبرگزاری مهر: عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور گفت: طبق بررسی های انجام شده توسط FAO و WHO، باید 50 درصد کل مصرف پروتئین روزانه یک فرد را پروتئین حیوانی تشکیل دهد.

حمیدرضا مهدوی عادلی در گفتگو با خبرنگار مهر در کرج مهمترین منابع تامین پروتئینهای حیوانی را گوشت، ماهی، تخم مرغ، شیر و فرآورده های آن عنوان کرد و اظهار داشت: با توجه به مقایسه محصولات گوشتی با شیر، بهترین و ارزانترین منبع این نوع پروتئینها شیر و فرآورده های آن است.

وی به تحقیقات انجام شده بر روی افراد بالغ در خصوص آثار مصرف شیر اشاره کرد و گفت: تنظیم وزن بدن، جلوگیری از بروز بیماری های قلبی - عروقی و کسب انرژی و مواد مغذی از جمله آثار مثبت و تاثیرگذار بر روی بدن انسان است.

مهدوی عادلی فرآورده های کم چرب لبنی را سرشار از ویتامینهای محلول در آب عنوان کرد کرد و افزود: شیر بهترین منبع حاوی  ویتامینهای محلول در چربی آ، ای، دی و کا بوده که برای بدن لازم و ضروری است.

عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور یادآور شد: مصرف سه لیوان شیر در روز موجب افزایش دریافت انرژی، پروتئین، انواع ویتامینها، کلسیم، منیزیم، فسفر، روی و پتاسیم می شود.

مهدوی عادلی اظهار داشت: به استناد گزارشات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کلسیم بعد از آهن دومین عنصری است که کمبود آن در 90 درصد از مردم ایران وجود دارد.

وی افزود: همچنین کمبود ویتامین دی به طور متوسط در 50 درصد مردم مناطق مختلف وجود دارد که مصرف شیر در رفع این کمبود نقش به سزایی دارد.

60 درصد از کلسیم مورد نیاز بدن از طریق مصرف شیر تامین می شود

مهدوی عادلی میانگین مصرف نان در ایران را 350 گرم بیان کرد و گفت: مصرف این میزان نان قادر است تا حدود 40 درصد از کلسیم بدن را چنانچه در آن جوش شیرین به کار نرود و مراحل تخمیر به درستی انجام گیرد، تامین کند.

این عضو هیئت علمی افزود: این درحالیست که شیر تامین کننده 60 درصد از کلسیم مورد نیاز بدن انسان است که لحاظ دارا بودن مواد مغذی برای همه گروه های سنی مناسب و لازم است.

عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور گفت: برای دستیابی به فاکتورهای افزایش تولید شیر و لبنیات در کشور می بایست برنامه ریزی مناسبی برای توسعه منابع دامی و آب  و خاک انجام داد که شناسایی مناطق مستعد و تمهیدات زیرساختی، فنی و آموزشی از جمله راهکارهای این توسعه می باشد.

مهدوی عادلی با اشاره به موفقیت آمیز نبودن موضوع توسعه صادرات غیر نفتی تاکید کرد: جهش در صادرات غیر نفتی و کاهش اتکا به درآمدهای نفتی، مستلزم بهره گیری از توانمندی های تولیدی و تجاری کشور است.

وی با تاکید بر ساماندهی موضوع تنوع تولید با نوجه به مناطق جغرافیایی گفت: برنامه ریزی در این رابطه باید به گونه ای باشد که علاوه بر رفع نیازهای منطقه ای و کشوری امکان صادرات محصول را نیز فراهم کنیم.

مهدوی عادلی افزود: دراین زمینه به ویژه با توجه خاص به  محصولات متنوع سنتی که در واحدهای کوچک و غالبا از شیر گوسفند، بز و گاومیش تولید می شوند، می توان اقدامات ارزنده تری انجام داد.

وی گفت: این کار باید با بهبود کیفیت بهداشتی آنها و بکارگیری دانش و تکنولوژی مناسب  و آموزش و ارتقای مهارتهای تولید کنندگان انجام شود.

کد خبر 991606

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha