محمد نیکبین درباره تغییرات جشنواره فیلم فجر به خبرنگار مهر گفت: نمیتوان به صورت قاطع عنوان کرد تغییراتی که هر سال در نحوه برگزاری جشنواره فیلم فجر به وجود میآید کارشناسی شده است یا نه. ابتدا باید این نکته در نظر گرفته شود که این تغییرات نسبت به سال گذشته چقدر مثبت بوده و این مدیر است که باید پاسخگوی این سئوالات باشد.
وی افزود: به نظر من تغییراتی که هر سال با روی کار آمدن مدیر تازه در جشنواره فیلم فجر به وجود میآید بیشتر سلیقهای است تا کارشناسی. جشنواره معتبر جشنوارهای است که قانونمند باشد. یکبار برای همیشه باید قانونهایی را تصویب کرد که معتبر و کارشناسی باشند و هر سال این قواعد بدون کم و زیاد اجرا شوند.
نیکبین ادامه داد: ممکن است با توجه به شرایط و اتفاقهای پیشبینینشده تصمیمهای جدید گرفته و بخشهایی به جشنواره افزوده شود، اما این تغییرات با توجه به اساسنامه و تصمیم هیئت مدیره گرفته میشود. هیچ جشنوارهای در دنیا با تغییر مدیریت تغییر قانون و سلیقه نمیدهد. سلیقهای بودن سیاستگذاریها به مسائل مربوط به اکران و تولید فیلمها نیز مربوط میشود.
تهیهکننده "سوپراستار" گفت: این تغییرات بیشتر رنگ و لعاب ظاهری دارد و تحولی اساسی در موقعیت جشنواره در داخل و خارج به وجود نیامده است. بیشترین مشکل ما با جشنواره فیلم فجر تعداد نمایشهای یک فیلم است و در هیچ جشنواره دنیا فیلمها بیش از دو یا سه بار به نمایش درنمیآیند، اما در ایران یک فیلم ممکن است 30 بار در جشنواره برای صنفهای مختلف به نمایش درآید.
وی افزود: این مسئله باعث پائین آمدن کیفیت جشنواره از یک رویداد معتبر و بینالمللی به یک جشنواره داخلی و بیاهمیت میشود. اگر هنرمندان صاحبنام در جشنواره فیلم فجر شرکت نکنند جشنواره رونق خود را از نظر جذب تماشاگر و بخشهای رقابتی از دست میدهد. زیرا حضور عدهای هنرمند شناختهشده در روند برگزاری جشنواره تاثیرگذار است.
نظر شما